icon

Výhody a nevýhody operácie žlčníka

benco84
17. sep 2023

Zdravím dnes som bol po dvoch mesiacoch znovu na pohotovosti koli žlčník kde mi povedali že ale nič nevidia na ultrazvuku lebo dokedy som prišiel na pohotovosť bolest ustúpila. Môj problem je že mám ist na chirurgiu a dohodnúť sa s doktorom ako postupovať ďalej. Či operácia alebo nie. To je otázka na ktorú si sám neviem odpovedať. Viete mi niekto prosím povedať výhody a nevýhody operácie? Pýtam sa lebo pracujem a žijem v Nemecku no nechcem teraz stratiť prácu koli tomuto problému aj keď je u mna na prvom mieste zdravie musím pozerať a do budúcnosti. Pracujem tu s oknami čo je ťažká fyzická práca. Takze vôbec nemám tucha že čo robiť.

Strana
z2
kacena4
17. sep 2023

no mozes trpiet dalej kym ti nepraskne a nebudu ti musiet rezat cele brucho aby vycistili hnis... alebo sa mozes rozhodnut ist na operaciu teraz laparoskopicky a o 2 tyzdne si fit

pkgirl30
17. sep 2023

ja som tri týždne po operácii žlčníka, laparoskopia, mala som kamene takže nemala som na výber, mala som bolesti celé leto. teraz som v pohode, držím diétu samozrejme lekár mi zakázal cvičiť ešte aspoň mesiac, ale na záhrade sa hýbem až dosť. Môj otec mal minulý rok bol tiež operovaný, ale tam to bolo horšie. nevedel že má kamene a keď dostal bolesti už ho brali v poslednej hodine ťažký zápal pankreasu čo spôsob ten žlčník a kamene. bol v nemocnici vyše pol roka. nemohli ho operovať kvôli tým zápalom, schudol 30 kíl, má 60. lekári ho už pochovávali ale teraz je naspäť v práci a športuje. takže za mňa toľko o žlčníku. držím palce 🌞

diaalex
17. sep 2023

@benco84 vo februári som mala operáciu a bolo to to najlepšie rozhodnutie. Mala som kamene a teda robilo sa to laparoskopicky, 10 dní som mala diétu a odvtedy som jedla aj pila všetko. Jedine potraviny ktoré mi robili problém pred operáciou som nejedla, mala som počkať 6m.

benco84
autor
17. sep 2023

@kacena4 problem je že všade vidím iný názor na rekonvalescenciu preto sa pýtam

diaalex
17. sep 2023

@benco84 max 10 dní

isis234
17. sep 2023

@benco84 nejesť ovocie, zeleninu, čo má zrniečka, ani korenie. Skús dietu, jedlo varené na pare. Nie vysmážané. Tvaroh - jesť pomáha. Mala som silné bolesti, 3x na pohotovosti, operácia bola nutná. Mala som malé kamienky. Potom dieta. Po roku som všetko jedla. OK.

summer23456
17. sep 2023

@isis234
@diaalex
@pkgirl30 baby ako dlho ste boli v nemocnici? Tiež ma to čaká o mesiac...

isis234
17. sep 2023

@summer23456 plánovaná operácia bola v septembri, nakoľko som bola 3x na pohtovosti, tak ma súrne operovali v júli. Na tretí deň som šla domov. Ale nemohla som robiť nič.

pkgirl30
17. sep 2023

@summer23456 no ja som kvôli synovi išla na jednodňovú chirurgiu takže ráno nástup a na druhý deň ráno domov

summer23456
17. sep 2023

@isis234 akože jeden deň si prišla, druhý ťa operovali a tretí si šla už domov? Tiež by som tak chcela.
@pkgirl30 ďakujem, mňa sa to ani nepýtali, hneď mi povedali,že vo štvrtok prídem, v piatok operujú a ak bude dobre tak možno sobota nedeľa domov. Dúfam,že to bude sobota.

alica_z_lesa
17. sep 2023

@summer23456 ja som nastúpila na príjem v pondelok o 7:00 hod. Operovali ma okolo 13:00 hod a na druhý deň ráno domov. Operácia v BA 12/2022.

sissy27
17. sep 2023

@summer23456 ja tri dni, prvy den prijem a operacia, druhy den som mala ist domov ale boli drobne komplikacie, tak si ma este nechali a na treti den domov. Rekonvalescencia taka kym som vedela sama fungovat cca tyzden, ale bola som zoslabnuta, tak som si polezala doma v klude 14 dni, nikam som sa neponahlala. Mesiac prisna dieta, teraz by som mohla jest prakticky vsetko, ale naco? Vzdala som sa mastnych, vyprazanych jedal, sladkosti a nechyba mi to, aj sa citim lepsie. Uprimne nechapem ludi, ktorym ledva vyberu stehy a uz tlacia do seba bocik a rezne, ved zle stravovanie je najcastejsia pricina problemov, ktore nas polozili na ten operacny stol…

summer23456
17. sep 2023

@alica_z_lesa vážne? No to je super. Tak tu majú asi iné zvyky, keď tam musím prísť deň vopred.skoda.

summer23456
17. sep 2023

@sissy27 tak to bežné funguje,že príjem aj operácia je v jeden deň? Keď som bola odstraňovať myom, tak tiež to bolo,že príjem jeden deň a operácia druhý,tak ma ani nenapadlo sa opýtať,či sa to dá operovať v deň prijmu

diaalex
17. sep 2023

@summer23456 v pondelok ráno príjem, utorok ráno operácia, streda na obed som dostala prvýkrát jesť, vo štrvtok ráno vybrali dren a šla som domov ☺️

taktotedanie
18. sep 2023

@benco84 no pokial ho budes mat dovtedy budes trpeit zlcnikovymi zachvatmi

summer23456
18. sep 2023

@diaalex dakujem

sissy27
18. sep 2023

@summer23456 neviem ci bezne, ja som bola celkom akutny stav, prijali ma s tym, ze bud este ten den ak stihnu alebo na druhy. Stihli 😃

lulu2014
18. sep 2023

@summer23456 ja som tiez prisla o 7 rano na prijem a o pol9 som uz buvala 😁 na operacke. Na druhy den sa ide domov

lulu2014
18. sep 2023

@benco84 ahoj mozes tam mat piesok ci blato ktore na sone nemusia vobec vidiet. /pripad mojej kamosky/ a toto moze niekedy robit vacsie problemy ako kamene. Vyhoda je uz mozno nebudes mat problemy. A nemozu nastat ine komplikacie ako napr.zapal pankreasu….
Ale pri tvojej praci si budes musiet pockat dlhsie nakolko vnutrajsok sa dava dokopy aj pol roka az rok.
Netvrdim ze tolko na PN ale rozhodne nie ako tu pisu ze po dvoch tyzdnoch - ty nemozes nosit tszke okna. Mozno 2mesiace?! To ti lepsie povie dr.
(Mohli by sa ti potrhat vnutorne stichy ci svorky a reoperacia.)
Mne napr.povedali ze prvy tyzden nemam ani soferovat. A samozrejme nenosit nic tazke. Treba dat pozor na pruh ci diastazu. (Stava sa aj to)
Pripadne sa dlhodobo /mozno uz stale/ stravuj velmi dietne a uvidis ….
Drzim palce 🍀

simca06022011
18. sep 2023

Ako viete , že je to žlčník keď na Sone nič nevidia. Zlcnikova kolika nie je niečo co trva pár minút, to sú hodiny bolesti. Robili ti gastro vyšetrenia?
Mal si kamene keď ti odporučili odstránenie?
Rekonvalescenciu cca mesiac-dva rátaj aby si bol úplne fit. Popravde líšia sa názory, lebo ľudia su rôzni. Rôzne štádia a rôzne komplikácie ochorenia môžu

marusiao
18. sep 2023

lulu a v ktorej nemocnici si bola?

danielita55
18. sep 2023

Ja som bola na operacii v maji, nastupila som v pondelok rano 7:00 o 8:00 ma operovali a na druhy den utorok som isla o 16:00 domov…

isis234
18. sep 2023

@summer23456 ano. Neboli komplikácie. Ráno som vstala, sama som sa umyla. A.. bola to neplánovaná operácia.

summer23456
18. sep 2023

@danielita55
@isis234 ďakujem žienky

isis234
18. sep 2023

@simca06022011 presne,, môže to byť i žalúdok.

isis234
18. sep 2023

@lulu2014 to je pravda, ak by mala piesok, sono nezaznamená a bol by časom galiba.
@summer23456 začni s dietou,, a ten tvaroch, to mi poradila jedna pani pred operáciou, že jedla tvaroh a kamene sa jej vyplavili, nemusela byť operácia. Vyskúšaj

simca06022011
18. sep 2023

@isis234 aj creva.. aj kadeco... hlavne ak to prejde takto rychlo

isis234
18. sep 2023

@simca06022011 bola som najskôr na gastro v nemocnici. Lenže, výsledky z vyšetrení som nevidela, neviem akým nedopatrením, vraj to poslali do BA ale sestrička tvrdila že im to neprišlo, Bolesti som mala stále, tam som šla na sono a zistili kameň. Lekár, že operácia je nutná. Po operácii rok som mala bolesti,Šla som inému lekárovi na gastro. Povedal, že mi mali liečiť žalúdok a nie operovať pár malých kamienkov zo žlčníka.Užívala lieky. Žiadne ovocie , zeleninu čo má zrniečka som nemohla jesť. Jedlo len na pare a vo vode varené. Odporučil mi kúpele. Potom bolo OK.
Pýtaj sa lekára na vyšetrenie žalúdka. Možno operáciu nebudeš potrebovať. Drž dietu. Nič zrniečkové ani korenisté.

katka1305
1. nov 2023

No radšej skôr a bez komplikácií a budeš fit do 2 týždňov ako čakať ( ja sprostá 12r. lebo ma nič nebolelo) v marci som bola začali laparo a potom bum cekcia do L 5 h.operacia na ďalší deň ďalšia 4 h.operácia kamene mi zničili orgány okolo žlčníka plus žlčovody úplne perforované dr.mi povedal že môžem byť rada že vôbec žijem 🙏zbytočne to netreba odkladať. Bola som doma 3 mes. jem všetko mimo ovocia to mi nerobí dobre. Pijem tiež všetko 🤪 . Nedviham nič ťažké ani po laparo netreba lebo pozor na hernie keď už sú raz potom sa vracajú nieje to pekný pohľad robím s tým takže si dávam na to pozor . V januári sa chystám do kúpeľov . Držím palce netreba sa báť 💪🙌

Strana
z2