Vypadávanie vlasov po výraznom schudnutí
Ahojte
Od januara do teraz som schudla 25kil. Zapisujem si kaloricke tabulky cize viem ze vsetkych zivín mam dostatok. Napriek tomu mi z nicoho nic zacali vypadavat vlasy. Ale tak ze moje vlasy boli huste a po zadok a teraz mam vlasy kusok po prsia a konce uplne riedučke a kazdy sa ma pyta ci som sa dala ostrihat. Nie nedala. Z nicoho nic mam z krasnych hustych vlasov skoro nic. Mam pocit ze plesatiem a neviem preco. Moze to byt tym ze som schudla? Mali sme v rodine aj umrtie cize nemala som lahke obdobie plus moja svadba atd ale teda som z toho uplne KO a neviem co s tym robit.
áno má to súvis
@nikol1288 najskôr za to môže stresové obdobie ale možno aj chudnutie, respektíve zmeny v hormónoch.
Aj stres ma vplyv na vlasy. Ja som bola v strese z toho, ze mi tak strasne padaju. Mam asi 1/3 vlasov z povodnych 😞. Beriem vitaminy, kupila som si sampon a olej na podporu rastu. Padanie sa zastavilo asi po 2-3 mesiacoch ked som nasadila vitaminy. Vidim, ze mi rastu vlasky, ale neviem ci sa zahustia ako predtym. Bojim sa ich aj farbit, aby som ich neposkodila. Radsej budem chodit s par sedinami, len aby nepadali.
Aj chudnutie moze byt pre telo stres a ten ma na vlasy obrovsky vplyv.
to nie je z nicoho nic. To je z chudnutia. Ja som schudla cca 36 kg a vlasy mi vypadali tak polovicka. Hned aj zacalirast nove. Ked je telo v deficite vlasom sa dostavazivina az na pislednom mieste. Ustali sa to a narastu nove. To ze si schudla je uzasne a obdivuhodne. Vlasy narastu bud v klude
@nikol1288 ja som schudla 25kg ale za kratsiu dobu kalorickymi tabulkami, vlasy huste, dlhe
Najvyraznejsie zlepsenie pri pouzivani biosil ten silnejsi, zinok a hlavne vital proteins kolagen ten silnejsi
@nikol1288 Ahoj, ak si skusala uz nejake prostriedky na vlasy proti vypadavaniu, zinok a ine a nepomohlo nic, mozno by stalo za to sa nechat vysetrit endokrinologom, nech si si na istom,ze sa ti "nespustila" hypertyreóza. Lebo zial tu zrovna dokaze spustit prilisny stres, nasledne chudnutie, vypadavanie vlasov...Aspon nech si si na istom. Pokial nedodrzujes vyslovene prisne kaloricke tabulky a ze jedavas velmi malinko a do toho privela cvicis, tak to moze byt kludne aj tymto. Lebo toto co popisujes moze byt kadecim, ale prve co mi napadlo tak ta hypertyreóza. Za ten pocit kludu v sebe nic nedas.
Zaujímaba súvislosť.. ja som schudla od januara cca 10kg ale začala som viac cvičiť behať maločo oddych a tiež som si to všimla.. začala som brat Revihair na vlasy zatiaľ 2 týždne.. aj kapsulky aj šampon
@anonym_31151a presne to som užívala aj ja po covide, keďže mi neskutočne padali vlasy. Po cca 3-4 mesiacoch užívania šampónu a tabletiek sa pomaly vypadávanie vlasov zastavilo.
@nikol1288 Mne vlasy padajú dosť cely zivot. Hlavne keď mám dlhé čo mám posledných 10 rokov vždy.
Ale mala som obdobie keď som rapídne schudla za krátky čas a vtedy mi nenorálne padali. A tiež s mojich hustých vlasov ostala polovica. Aj keď mi ľudia vravia opak. Zatiaľ asi ešte sú celkom, ale nie aké boli.Vyskúšala som všetko možné aj Alpecin,Vlasové hnojivá, vnútorné očisty, žihľavovú kúru,vitamíny. Padajú menej,ale za mňa aj tak veľmi. Vlasy su u nás všade.
Raz v mladosti som bola s tým u kožnej a nepomohlo vôbec.
@nikol1288 Ahoj, ak si skusala uz nejake prostriedky na vlasy proti vypadavaniu, zinok a ine a nepomohlo nic, mozno by stalo za to sa nechat vysetrit endokrinologom, nech si si na istom,ze sa ti "nespustila" hypertyreóza. Lebo zial tu zrovna dokaze spustit prilisny stres, nasledne chudnutie, vypadavanie vlasov...Aspon nech si si na istom. Pokial nedodrzujes vyslovene prisne kaloricke tabulky a ze jedavas velmi malinko a do toho privela cvicis, tak to moze byt kludne aj tymto. Lebo toto co popisujes moze byt kadecim, ale prve co mi napadlo tak ta hypertyreóza. Za ten pocit kludu v sebe nic nedas.
@motylik2559 Áno ja som vyskúšala všetko aj vyšetrenia a nezistili nič. A pripísali to stresu. Ako všetko.
@motylik2559 Áno ja som vyskúšala všetko aj vyšetrenia a nezistili nič. A pripísali to stresu. Ako všetko.
@anonym_246869 cize si bola ja na tej endokrinologii? Lebo nepises,ze by sa tam isla.
@anonym_246869 cize si bola ja na tej endokrinologii? Lebo nepises,ze by sa tam isla.
@motylik2559 Ano aj tam a v poriadku. Mala som síce hormonálne problémy čo bila tiež jedna z možností

Zaujímaba súvislosť.. ja som schudla od januara cca 10kg ale začala som viac cvičiť behať maločo oddych a tiež som si to všimla.. začala som brat Revihair na vlasy zatiaľ 2 týždne.. aj kapsulky aj šampon