Vysoké poplatky za ošetrenie a v lekárňach
Ahojko,dnes sme boli po dlhšej dobe u lekárky lebo sme všetci strašne chorý,každé vyšetrenie crp 3€, v lekárni 50€,až mi ostalo zlé neviem si predstaviť keby sme nemali troška peniazkou od Ježiška( babina+ dedko vianočné)z čoho by sme to zaplatili🤔
A ty čo naozaj nemajú to šťastie mať dobrého ježiška si nemôžu dovoliť byt ani chorý.😥
To je niečo v dnešnej dobe,nikoho nezaujíma že keď človek vyzdravieť musí aj naďalej jesť,piť a platiť poplatky.
Dúfam že rýchlo vyzdravieme a že nás choroby budú čo najdlhšie obchádzať 😉.
@soldi suhlasim s tebou...ale sama si priznala,ze ked dieta nie je ok,nemusi to byt ani na atb,nechas ho doma....a to je ten problem
pretoze vela mamiciek s tym,ze oni musia do prace daju chore dieta do skolky,aj s virozou,aj kadecim inym,napr.hnackou...a papierik si nejaky najdu,vypise sa nejaky
jedine,co mozu ucitelky urobit je,ze chore alebo dieta,kt.skratka je na domace setrenie sa poslu hoci po hodine skolky domov
ja napr.neriesim kazde zakaslanie ineho dietata,ale ked v satni pocujes....od dietata,mamka a ten sirupcek,co si mi dala=uz nebudem mat teplotku,ako v noci?atd,atd---a ked sa ozves,tak ti mamicka povie,ze dieta si vymysla....
to je taky zacarovany kruh
bud budeme vsetci liecit deti,ked to potrebuju....alebo budeme v duchu hesla=ked je uz moje chore,co ma po druhych....mat deti dookola chore
moj je uz 3r. v skolke...nastatsie,nebyva casto chory a za tie roky sme mali raz atb,to uz bolo velmi zle....
takze nezlahcujeme si tu kasel a sopel
@sissy27 ja ti nazor neberiem,ale len tak povedat niekomu,koho nepoznas,ze ma 40r a je rodiom na krku...ze by si sa hanbila....tak,bud ju poznas...a ok,silne,ale trefne slova....a ked ju nepoznas,tak je to nie velmi pekne vyjadrenie sa...nie tvoj nazor,ale urazka
nikdy nevies,co sa v zivote moze stat....netreba hned ludi deptat
@terezka1947 ja by som skor napisala, ze je kasel a kasel a sopel a sopel. Urcite to je o nervy, ked je v skolke ocividne chore dieta, ja mam doma este male babatko, takze o to viac som citliva na choroby. Ale darmo sa tu bude nad tym niekto rozculovat, bezohladni ludia su vsade
@soldi ano...zle som sa vyjadrila...trefnejsie je=nie je kasel ako kasel
a myslim,ze tato tema=chore deti v skole a skolke je vecna a bude vecna tema....prave kvoli tom,co pises..bohuzial,ludia su bezohladni
@sissy27 y musis byt riadne nasrata, ved ona nikde nepise, ze visi rodicom na krku, ze nie su schopni sa postarat o svoje deti, ze vyziera stat s podporami...dofrasa, ved a zamysli prv, nez pustis pismena na klavesnicu, velmi vela rodin, zije z "z ruky do huby" a nie je to hanba. A navyse decemnber jenaozaj financne narocny a nie je ziaden zazrak nechat v lekarni 50 eur. Trosku sa krot...
@terezka1947 no na slovensku maju zeny luxus, platene ocr ale vo svete kasel a sople absolutne neriesia, pokial nie je teplota
@mima4 hm..ale aj platene ocr ma svoj presny pocet
a ked mas dieta chore,pri niekom ho nechat musis...ci ma teplotu 40,ci nema a je malatne,slabe,po grcajucej noci....
niekedy musis ostat s dietatom a je uplne jedno,ci to bude zaplatene,ci ta vyhodia z prace....su vselijake situacie
no,urcite je ocr bonus
@terezka1947 no jedno ti moze byt vyhadzov z prace, ked mas dobre zarabajuceho muza, no u vela rodim musia robit obaja, musia sa o seba postarat, platit hypo, energie... pozri kamoskine dieta v GB za cely rok vynechalo 4 dni a musela to dokladovat socialke, preco nechala dieta doma..
Na SR mame socializmus, preto mame pocit, na co vsetko mame narok
@mima4 asi si ma nepochopila...
@kikusa76 ahoj,no takto...vyjadrim sa ...nie si povinna si vziat lieky s nazvom,kt.je napisany na recepte,prave preto sa na rp udava len ucinna latka...takmer kazdy liek ma zo zakona nahradu bez doplatku alebo len s minimalnym doplatkom...rozdiel je len v nazve lieku a vyrobcovi a samozrejme cene a niekedy su tie cenove rozdiely obrovske
Cize v lekarni si pytat liek bez doplatku alebo s co najnizsim doplatkom...
Dalsia vec su volnopredajne produkty...vyuzivat privatne znacky firiem...dr.Max ma uz pol lekarni svoje vyrobky...kedze som akt.na rodicovskej,nerobim bola som si v lekarni pytat Smectu,dostala som ,,privatnu znacku Smecty,,a zaplatila som o polovicu menej ako original Smecta
@cervikpepik super prispevok, aj ja ked uz ozaj nieco treba tak radsej generika ako original produkt, pretoze ucinna latka je rovnaka a cena obcas aj nniekolkonasobne nizsia...pripade doplatok nulovy...
Moja mama robi v zdravotnictve a nie raz povedala ze ak niekt. mamicky neodchadzaju aspon s dvoma receptami a lekar nepredpise atb len ked dieta zo dva razy kychne tak odchadzajuu hundrajuc na lekara.... (nevravim ze to musi byt zrovna autorkin pripad), alebo dieta zo dva razy zakasle alebo ma len zvysenu teplotu uz do nich pchaju sirupy, kadejake spreje do nosa , brufen s paralenom na striedacku hoci by sa s tym telo aj same popasovalo. a potom sa cuduju kolko penazi nechavaju v lekarni....a nie je nad to ze ked je mamicka ide dobre ze nie v kratkom tricku alebo lahkej mikine a dieta naobliekane akoby vonku mrzlo, necudo ze je tolko deti chorych....
je to neprimerane vysoká suma ,každý tretí človek nemá taký telefón,keďže každý tretí pracuje v zahraničí aby mohol aspoň niečo mať a každý tretí nevie, čo je to toľko zarábať ,,,a to nemusí byť na východe platí to na celú krajinu .Keďže výdavky na život sú neprimerane vysoké .Odvody platí a lieky tiež ,jej príspevok je opodstatnenou sťažnosťou na zlý systém
@barcelona94901 ak zly system? Ved za navstevu lekara neplatila, iba doplatok toho testu a lieky a ani nevieme ake. Je chore si mysliet ze veci su zadarmo.
@mima4 nikto nepise že sú zadarmo.
Ceny sú neprimerane ,to je kapãnek rozdiel
@barcelona94901 preco si myslis ze ceny su neprimerane? Poznas cenotvorbu daneho lieku? Predstav si ze by si prisla k lekarovi a on by si za vysetrenie vyuctoval 80 eur... ako by si reagovala? Realne vsetko nieco stoji. A zdravie nam za to stoji a investovat do neho ma svoj vyznam
no a v Nemecku poistovne preplacaju komplet lieky pre deti, takze ja ako rodic nemusim nic platit (ak nechcem nejake predrazene original lieky a hovadinky typu homeopatika atd.) Co dieta naozaj potrebuje, to dostane.
@mima4 a čo keď máš dieťa čo teplotu nemá skoro nikdy? A vo výteroch pneumokok napríklad?? Jasné do škôlky s ním ;) nie je sopel ani kašeľ ako kašeľ... Máme rodinu v Ukrajine, jedna malá môže chodiť aj po klzisku hola a nevadí...A druhý chlapček c kuse chorí, povyberane všetky mandle a liekom sa tiež nevyhne ... Nuž... Ale to je asi iný svet... Choré dieťa je choré. To či musí brať lieky a či nie, či je ocr alebo nie je druhoradé... Vyliečiť sa musí či už sa pochodu ho to nejak prejde a neskôr ho to zase chyti alebo sa vylieči dôkladnejšie. Už to vidím ako by si so svojím chorým dieťaťom nešla ku lekárovi.... Btw. Ocr veľa rodičov nevyužíva vôbec... a tiež je tam obmedzený počet dní ak si to dobre pamätám
@sense ja skôr vidím problém v liečbe, že dieťa s teplotou dostane sirup, ok
.. to že j dieťa s teplotou vonku, mama ho prevláca ako mača pretože si nevie predstaviť 3 dni stráviť doma nie je ok. A každá normálna mama vie kedy ten sirup dať a kedy nie, spreje do nosa a iné lieky tiež... viem o čom vravis, poznám prípady deti čo majú pomaly každé 2 mesiace atb a pritom v pozadí je presne to čo píšem, neliečené choroby, iba sa supne sirup a ide sa ďalej... a sťažovanie na škôlku funguje od nich stále, aby sa tvárili martyrsky tak všetky možné zákroky a operácie vymýšľajú sebe aj deťom... A môže za to zlá zlá škôlka a choré.deti tam
@terezka1947 40 rokov má, aspoň to o sebe uvádza... K tomu, že je rodičom na krku, som sa vyjadrila a ospravedlnila, každopádne ak pre niekoho obálka pod stromčekom znamená peniaze na ZÁKLADNÉ životné potreby, tak asi niečo na tom je, že nie sú úplne finančne samostatní... Čo ak by ochoreli vo februári? December nie je o nič viac finančne náročný ako ktorýkoľvek iný mesiac - pokiaľ si ho taký sami nespravíme. Myslím, že každý z nás vie, kedy ten december príde a čo to pre nás znamená, takže máme 11 mesiacov na prípravu. Nech je ako je, ale zase len nadávať na systém, na štát, na lekáreň, na lekára, na všetko a na všetkých, len si nepriznať, že za svoju situáciu si môžem sám, to je tu také obľúbené... Nedajboh to niekto napíše, tak sa má ukľudniť, je necitlivá krava a vôbec načo sa ozýva...
@stardust aj vo svajciarsku lieky pre deti idu z poistenia, pripadne z pripoistenia a u dospeleho pokial si vezmes generikum tak ti ide z poistenia prip. z pripoistenia ak si vezmes original liek je to tak patdesiat na patdesiat ze ho zaplatis cely... nevraviac o tom ze poisteny byt musis aspon zakladne
@mijo53 pocuj, s tym detralexom, nedomotal tie babky niekto? Lebo detralex je stale zaradeny medzi liekmi na predpis.http://www.sukl.sk/buxus/generate_page....
Existuju aj vyzivove doplnky s rovnakymi ucinnymi latkami, ktore su, samozrejme volnopredajne a predpokladam, ze aj drahsie, ale treba povedat, ze moze mat zmysel si radsej kupit drahsi volnopredaj, ak chces mat zdravsie zily, lebo detralex obsahuje iba diosmin a hesperidin,ale na zdrave zily potrebujes 4 zlozky - menovane 2 a rutin a aescin. Existuju volnopredajne doplnky so vsetkymi styrmi a napr. ten, co beriem ja, stoji 18 Eur/120 tbl. Ak babka plati 26 a nebodaj tam ma len diosmin a hesperidin... hodte rec v cakarni 🙂
@mima4 nie som odbornik na cenotvorbu liekov ale co sa tyka vyzivovych doplnkov tak su u nas ceny naozaj prehnane a necudovala by som sa ak by to rovnako bolo aj s liekmi na predpis. Len priklad, acc long sa u nas predava 6 tbl za 5€ kym za rovnaku cenu v USA alebo aj v UK kupis 50-100 tbl. Probitoka, u nas kvalitne pod 10€ za par ks ani nezozenies kym v UK mas za tu cenu mesacnu zasobu. A tak by sa dalo pokracovat velmi, velmi dlho.

@simca06022011 moje deti chodia do lesnej skolky a tam sa tiez sopel ci kasel neberie ako choroba. Pokial dieta nema teplotu, je v kondicii, cule, hrave, tak urcite doma nenechavam, pokial vidim, ze v pohode nie je, tak doma necham. A tento rok su obaja moji chalani prvy krat skolkarmi a obaja mali raz kaslovo soplovu virozu a obaja mali po jednej vysypovej chorobe (paradoxne kazdy inu) a to bolo cele. U nas na slovensku hned do deti pchame lieky, vlacime ich po doktoroch, a prirom casto krat sa vie dieta vyliecit samo, akurat to dlhsie trva