icon

Vysoký tep - liečba

zuzi56
8. mar 2023

Ahojte, chcem sa opýtať, či sa niekto lieči na vysoký tep.
Tlak mám normálny , ale tep mám od 88-98.
Všade som sa Dočítala , že je to moc, mam39 rokov a malíčku nadváhu .

beata_k
8. mar 2023

@zuzi56 88-98 este nie je tep na liecbu. To ti ani tabletky nedaju. Odporuca sa kardiocvicenie

galganka
8. mar 2023

Mne Dr. povedala, že do 90 je ok, tehotnej by mi vraj akceptovala do 100. Žiaľ, mojich takmer 150 bolo kus viac.

bebemonika
8. mar 2023

@zuzi56 Toto naozaj nie je na liečbu. Lieky sa dávajú tuším až keď má človek nad 100 pluzov.

zuzi56
autor
8. mar 2023

@beata_k môj manzel ma tep50 a ja raz toľko, veď mne bije srdce dvakrát rychllejšie, to znamená , že budem zit o polovicu kratšie 😂😂😂, ďakujem za odpoveď.

macilaci
8. mar 2023

@zuzi56 Ja beriem Ekilog. Ale to som mala ráno 124 meraný holterom a mam aj hypertenziu..

luccija
8. mar 2023

@zuzi56 aj Tí to robí nejake problemy?
Moja mama mala 110, ale ona má vrtulu v zadku lekár povedal, že to má stylom zivota dostala betablokator, ale nebolo jej z toho dobre potom už išla na dôchodok a má menší tep.To, co pises sa mi nezdá veľa a muž nešportuje?športovci mávajú nižší tep ja mám nízky tlak aj nízky tep

januska20
8. mar 2023

@zuzi56 neskúšala si uživat magnézium?
Ja som uživala coronal ½ tablety ráno, pulz som mala cca 120 aj viac a aj nadváhu.
Od novembra som zmenila stravu a pulz sa mi upravil, nepotrebujem užiť tabletu, lebo nemám vysoký pulz.
Možno by si sa mohla vybrat aj týmto smerom - zmenou stravy.

lalenka33
8. mar 2023

Neviem, aké vzdelanie majú dámy, ktoré s istotou tvrdia, že to nieje na liečbu, ale ja som mala vždy tep 90 a vyššie a kardiológ mi zistil wpw syndróm. Vysoký tep bol môj jediný problém. Tiež som ho dlhodobo neriešila až raz mi prudko vyskočil tlak a nevedeli ho zraziť ani na pohotovosti. Internistovi sa hneď nezdalo ekg a pýtal sa ma či mám problémy s vysokým tepom a kázal mi objednať sa na kardiológiu. Beriem Rytmonorm a je to už OK.
Takže ak máš dlhodobo problém šup k doktorovi. Aj keď sama píšeš, že máš maličkú nadváhu čiże aj tak bude problém, ktorý treba tiež riešiť.

januska12323
8. mar 2023

Ak sa ti niečo nezdá choď za odborníkom - kardio.

dominidi
8. mar 2023

Mala som roky rokuce, pomohlo pravidelne cvicenie.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
beata_k
8. mar 2023

@zuzi56 Ano, opotrebuvava sa ti srdce viac. To je pravda. Ved zajdi za lekarom, co ti povie. Ja mam v klude 100 a ani pri dvoch tehotenstvach sa to neriesilo. Betablokator mam len pri chorobe. To mam pluz 120.

elia9
8. mar 2023

Užívam lieky na vysoký tep ale v pokoji som mávala aj 120 a viac..tiež si myslím, že ešte je skoro na liečbu, ale nie som doktor tak ak sa ti niečo nezdá, radšej si zbehni k dr🙂

taktotedanie
8. mar 2023

Mala som okolo 90-95 a brala som pol tbl na spomalenie, citila som sa ooovela lepsie, dovtedy som si to neuvedomovala ake som z toho mala stavy

justplay
8. mar 2023

@lalenka33 nepremýšľala si podstúpiť ablaciu srdca? Mala som wpw syndróm, minulý mesiac som podstúpila ablaciu 💪 zrušili mi aj lieky a dúfam že ich nebudem potrebovať 🤭

lalenka33
8. mar 2023

@justplay my sme sa dohodli s dr., že najskôr skúsime lieky a keď nebudú zaberať, tak abláciu. Lieky zabrali, tak sme to nechali tak. Ja sa bojim tej ablácie. Ako to prebiehalo? Tep sa ti upravil?

zuzi56
autor
8. mar 2023

@taktotedanie a ako si sa cítila, keď si lieky ešte nemala??
Ak môžeš porovnať. Dakujem

jamimo
8. mar 2023

@zuzi56 ja sa liečim, problémy sa začali vo veku 30 rokov, tlak v poriadku, pulzy okolo 90/min. Vyšetrená u kardiológa, zistený prolaps predného cípu mitrálnej chlopne, ľudovo povedané nedomykavosť. Brala som Egilok, bola som z neho ospalá, stále som zívala. Teraz mám Metoprolol 50mg alebo 25 mg podľa potreby, užívam aj magnézium. Pravdou je, že pravidelnou chôdzou a behom viem znížiť frekvenciu na 69 pulzov, ale aj tak sa niekedy ráno zobudím a mám 95 pulzov bez príčiny, stresu. Logicky, zdravý človek má mať okolo 60 pulzov za minútu, tak 80-90-100 pulzov nemôže byť ok, proste srdce za v priemere neunaví vo veku 80 rokov, ale "vyšlahá" sa v 55, proste si tie údery vyčerpá. Ja mám vyššie pulzy cez ovuláciu a PMS.

taktotedanie
9. mar 2023

@zuzi56 mala som busenie srdca, skor v noci, casto ma bolela hlava, unavena som bola, v praci sialenstvo, bola som nervozna, vsetko okolo sa akosi rychlo dialo, tazko sa mi zaspavalo, citila som ako mi bije srdce az kdesi v hlave
Na preventicnej prehliadke som mala tep 110, odoslali ma na interne tam som mala okolo 95, mala som vsetky vysetrenia z krvi a ekg a tk holter, dostala som polku tablety b-blokatora a zrazu mi bolo ovela lepsie , zaspavala som v klude, v praci aa mi zdalo vsetko akesi systematickejsie, pokojnejsie, spala som, hlava bolela menej, ziadne nocne palpitacie
Pomohlo mi to dost

justplay
9. mar 2023

@lalenka33 ja som mala také záchvaty, že mi pul z skočil z ničoho nič na 190(supraventrikularna tachykardia) , bolo to veľmi nepríjemne keď trval ten atak dlhšie... Na 95% by sa to nemalo vrátiť, tak dúfam že bude pokoj 🙏 užívala som betaloc 50mg, ale po ablacii už nemusím 😊