Vysoký tep - liečba
Ahojte, chcem sa opýtať, či sa niekto lieči na vysoký tep.
Tlak mám normálny , ale tep mám od 88-98.
Všade som sa Dočítala , že je to moc, mam39 rokov a malíčku nadváhu .
Mne Dr. povedala, že do 90 je ok, tehotnej by mi vraj akceptovala do 100. Žiaľ, mojich takmer 150 bolo kus viac.
@zuzi56 Toto naozaj nie je na liečbu. Lieky sa dávajú tuším až keď má človek nad 100 pluzov.
@zuzi56 aj Tí to robí nejake problemy?
Moja mama mala 110, ale ona má vrtulu v zadku lekár povedal, že to má stylom zivota dostala betablokator, ale nebolo jej z toho dobre potom už išla na dôchodok a má menší tep.To, co pises sa mi nezdá veľa a muž nešportuje?športovci mávajú nižší tep ja mám nízky tlak aj nízky tep
@zuzi56 neskúšala si uživat magnézium?
Ja som uživala coronal ½ tablety ráno, pulz som mala cca 120 aj viac a aj nadváhu.
Od novembra som zmenila stravu a pulz sa mi upravil, nepotrebujem užiť tabletu, lebo nemám vysoký pulz.
Možno by si sa mohla vybrat aj týmto smerom - zmenou stravy.
Neviem, aké vzdelanie majú dámy, ktoré s istotou tvrdia, že to nieje na liečbu, ale ja som mala vždy tep 90 a vyššie a kardiológ mi zistil wpw syndróm. Vysoký tep bol môj jediný problém. Tiež som ho dlhodobo neriešila až raz mi prudko vyskočil tlak a nevedeli ho zraziť ani na pohotovosti. Internistovi sa hneď nezdalo ekg a pýtal sa ma či mám problémy s vysokým tepom a kázal mi objednať sa na kardiológiu. Beriem Rytmonorm a je to už OK.
Takže ak máš dlhodobo problém šup k doktorovi. Aj keď sama píšeš, že máš maličkú nadváhu čiże aj tak bude problém, ktorý treba tiež riešiť.
Ak sa ti niečo nezdá choď za odborníkom - kardio.
Mala som roky rokuce, pomohlo pravidelne cvicenie.
Užívam lieky na vysoký tep ale v pokoji som mávala aj 120 a viac..tiež si myslím, že ešte je skoro na liečbu, ale nie som doktor tak ak sa ti niečo nezdá, radšej si zbehni k dr🙂
Mala som okolo 90-95 a brala som pol tbl na spomalenie, citila som sa ooovela lepsie, dovtedy som si to neuvedomovala ake som z toho mala stavy
@taktotedanie a ako si sa cítila, keď si lieky ešte nemala??
Ak môžeš porovnať. Dakujem
@zuzi56 ja sa liečim, problémy sa začali vo veku 30 rokov, tlak v poriadku, pulzy okolo 90/min. Vyšetrená u kardiológa, zistený prolaps predného cípu mitrálnej chlopne, ľudovo povedané nedomykavosť. Brala som Egilok, bola som z neho ospalá, stále som zívala. Teraz mám Metoprolol 50mg alebo 25 mg podľa potreby, užívam aj magnézium. Pravdou je, že pravidelnou chôdzou a behom viem znížiť frekvenciu na 69 pulzov, ale aj tak sa niekedy ráno zobudím a mám 95 pulzov bez príčiny, stresu. Logicky, zdravý človek má mať okolo 60 pulzov za minútu, tak 80-90-100 pulzov nemôže byť ok, proste srdce za v priemere neunaví vo veku 80 rokov, ale "vyšlahá" sa v 55, proste si tie údery vyčerpá. Ja mám vyššie pulzy cez ovuláciu a PMS.
@zuzi56 mala som busenie srdca, skor v noci, casto ma bolela hlava, unavena som bola, v praci sialenstvo, bola som nervozna, vsetko okolo sa akosi rychlo dialo, tazko sa mi zaspavalo, citila som ako mi bije srdce az kdesi v hlave
Na preventicnej prehliadke som mala tep 110, odoslali ma na interne tam som mala okolo 95, mala som vsetky vysetrenia z krvi a ekg a tk holter, dostala som polku tablety b-blokatora a zrazu mi bolo ovela lepsie , zaspavala som v klude, v praci aa mi zdalo vsetko akesi systematickejsie, pokojnejsie, spala som, hlava bolela menej, ziadne nocne palpitacie
Pomohlo mi to dost

@zuzi56 88-98 este nie je tep na liecbu. To ti ani tabletky nedaju. Odporuca sa kardiocvicenie