Vysoký tlak i napriek liekom
Ahojte dievčatá, chcem sa opýtať, či sa aj Vám stáva, že hoci sa liečite na tlak a beriete lieky sem tam do mesiaca sa Vám stane, že sa vám aj tak zvýši tlak?
Je to v poriadku raz za cas. Ved to stupne aj zdravemu cloveku. Treba dodrziavat aj zivotospravu. Nesolit, nepit vela mineralok..
však sa snažím 🙂 nesoliť, každý večer prechádzky, takže nemusím sa nejako stresovať keď mi raz za čas stúpne, mne stúpne na cca do 144/92 ale na druhý deň ráno už mám 125/82 alebo aj nižší
@lagunka0000 ano
@lagunka0000 to je v pohode, ja som myslela že na 180/90, takto je to ok.
a ake lieky beries ? mne viac krat upravovali davkovanie (zvysovali) ustalilo sa mi to aktualne ale teda 144/92 je zdvihnuty prst a nie hodnota na stres a paniku
beriem amlopin 1/2 ráno a celú večer, na začiatku mi dali prestarium ale ten mi robil zle, bušilo mi srdce a tlak letel veľmi hore, potom prestance ten bol v pohode ale začala som hrozne kašlať, až také záchvaty kašla, tak potom ebrantil - to bola hrôza celé zle a teraz amlopin.
a aj Vám zistili príčinu toho tlaku? Mne zatiaľ stále pátrajú, akurát mi zistili že mám vyššie hodnoty hormónov renínu a aldosterónu ale nič s tým nerobia
@lagunka0000 pri tetánií lieta aj tlak
Mne po prvých liekoch tlak klesol iba cez deň, ale holter ukázal, že strašné vysoký ho mám vnoci.. doktorka mi na základe výsledkov pridala ďalšie lieky na noc a odvtedy ho mám ideálny.. čiže ráno beriem nebilet 5mg a večer beriem pol tbl norvasc 5mg..
Mám to zrejme geneticky, obaja moji rodičia mali vysoky tlak (dostali aj obaja mozgové porážky) moji súrodenci majú, aj stari rodičia aspoň čo viem niektorí mali a tiež tam boli mozgové príhody. ja sa veľmi snažím žiť zdravo, hýbať sa každý deň a aj chudnúť (korona čas mi pridal pár kg, mám miernu nadváhu 🙄) tak ja dúfam, že tlak sa mi takto podarí udržať v norme.. ale nie žeby po príčine niekto vyslovene patral, to neviem či sa niekedy vôbec robí..
@jana_eyre_2 tak držím palce, dúfam, že aj mne sa už nejako ustáli a bude dobre. Však toto s tou nadváhou, najskôr som dala dolu 10 kg a teraz šup zase 4 kg hore. Ozaj a keď máme tieto naše tlaky, keď sa už bude dať ísť niekde k moru môžeme v pohode ísť či?
@irusa na neurologiu idem konečne o dva týždne, tak som zvedavá či mi nezistia tú tetaniu, ale hrozne ma bolia aj kríže a to som nič také nerobila že po čom by ma mohli bolieť tak chcem nech sa mi pozrú aj na chrbticu
@lagunka0000 aj mňa bolia..sedavý štýl zamestnania
@lagunka0000 no ja ho tak mám len druhý rok, nejako som nezistovala či to môže byť komplikácia na dlhú cestu, ale podľa mňa to nie je problém.. minulý rok sme neboli nikde tak daleko.. môj svokor s vysokým tlakom chodieval k moru každý rok a dokonca aj lietadlom.. už budem plne ockovana od zajtra, tak už ani podľa toho by som nemala mať problem, ale tento rok sa ešte nechystáme k moru..
A ďakujem, tiež prajem nech sa ti tlak upraví 🙂
@lagunka0000 mozes ist k moru ...more len prospieva zdraviu.Tlak byva vacsinou zo stresu ventilujes sa?cvicis, meditujes?🙂
snažím sa chodiť na prechádzky s priateľom a psikom, trochu na záhradke sa realizovať 🙂 čítať, maľujem obraz a tak. To som rada, že ma toto nebude obmedzovať, a keď sa už bude dať tak môžem chodiť na dovolenky. Môže to byť aj zo stresu tento tlak, lebo hormony čo mi zistili že mám zvýšené sú vraj stresové a ešte mám nízku hladinu draslíka, tak uvidíme. Inak tento tlak sa mi stal minulý rok v auguste
@jana_eyre_2 ani my sa nechystáme ešte niekam ísť, možno tu po Slovensku. Ja si ešte počtám také 4 týždne na druhé očkovanie. Držím ti palce nech nemáš nejakú zlú reakciu na vakcinu
ozaj dievčatá a ako často si meriate tlak? ja ráno o cca 8 a večer o cca 16,45 či to nie je často a či to náhodou nepreháňam
@lagunka0000 keď sa cítim zle
@lagunka0000 ja som si keď to bol premna nový stav merala tiež 2x denne, ale už meriam len občas, keď si spomeniem..
@jana_eyre_2 tak fajn ešte budem chvíľu takto merať a tiež potom bude stačiť 2 krát do týždňa
@lagunka0000 Ako dopadlo nefrologicke vysetrenie? Ohladom toho kalia
@lagunka0000
@111blanka zistili že mám vyššie hodnoty reninu a aldosteronu ale nevedia čo stým ďalej, že len sledovať. A že moja internistka tiež nevie čo ďalej, tak paráda
Ahojte, beriem bisoprolol pol tabletky a amlopin 5mg 1 tabletku ráno na vysoký krvný tlak a spodný mám už stabilne v poriadku tak ten vrchný stále okolo 140 neviete mi prosím poradiť nejako? Ďakujem Martin 29rokov.
@marti33 ja uzivam len amlopin a tlak už ok, ale pokým sme nastavili dávkovanie trochu to trvalo, jedna tabletka bolo málo, dve tabletky - po nich veľmi nízky a pichli mi členky, teraz beriem 1,5 a super to je
@lagunka0000 lebo zo začiatku som užíval len ten bisoprolol a tlak fajn až časom sa ten horný zas zvýšil a amlopin užívam necelé dva týždne a nevidím žiadne zlepšenie
@marti33 ono to trochu dlhšie trvá kým sa telo akoby nasytilo tým liekom, mne cca tri mesiace a je fajn už teraz
144/92 naozaj nie je dovod na paniku, hlavne ak je to obcas, nikto nema tlak 120/80 v jednom kuse, tlak kolise podla fyzickej aktivity, dusevnej pohody, prisunu tekutin, vdaka niektorym potravinam….s tymto by ma naozaj nenapadlo ist k lekarovi…..
@lagunka0000 ďakujem za info, už mám liek priamlo, zatiaľ ho užívam tyzden tak uvidim po čase či konečne budem mať aj ja pokoj
@marti33 držím palce nech zaberie a budeš mat pokoj