icon

Vysvetlenie správy od psychológa

11. aug 2021

Ahojte dievcata, vie mi niekto poradit, co znamena, ak mi psycholog napisal do záveru správy:::
Úroveň rozumových schopností je v pásme podpriemeru.

Ďakujem

kittykat22
11. aug 2021

@madeleine nemyslim to zle 😀 len vela ludi si to pletie 🙂

777januska777
11. aug 2021

Pozri to ci máš vysoké IQ alebo nízke IQ o tebe nevypoveda nič. IQ je vo veľkej miere dosť veľký problém v čisto sociálnej oblasti. Ludia co majú nižšie IQ majú často šťastnejší život a viac kamarátov ako ludia s vysokým IQ. Lebo čím vyššie IQ, tým býva často aj nižšie EQ, nie je to vždy pravidlo, ale väčšinou je to tak. Je veľmi malo ludi na svete s vysokým IQ, väčšina sveta mame priemerne až trosku podpriemerné IQ. Ak človek ma nižšie ci priemerne IQ neznamená, že je hlúpy, len znamnena to, ze z neho nebude veľký múdry človek, ale môže byť z neho priemerný, milý a zručný človek. Všetko je už o postoji k životu. A ako tvrdíš si optimista, ved co je viac? Nejde predsa každému z nás o to, aby sme boli šťastní?

jana_eyre_2
11. aug 2021

Mne to.sice nikto nepovedal, ale myslím, že ak by som si robila IQ test tak mi moc vysoké IQ určite nevyjde - ja proste veľa.veciam z tých testov nechápem.. nie je to nič lichotivé, ale.bohuzial som úprimná a viem si to priznať..

nemyslím si však o sebe že som vyslovene hlúpa.. aj keď, ktovie možno naozaj som - to asi musia posúdiť iní.. beriem to tak, že každý nejaký byť musí a snáď aj ten, čo má nižšie IQ má miesto na svete a NIKTO nemá právo vysmievať sa mu..

A len tak spomeniem - IQ Hitlera bolo 140.. vypovedá IQ naozaj čosi o človeku?

kristianka2255
11. aug 2021

@777januska777 jej ide asi v prvom rade o to, ze jej tam zrejme napisal blbost 😀Nie ze nevadi, ze som blba hlavne ze som stastna, no nie??

777januska777
11. aug 2021

@kristianka2255 no ja vychádzam z toho, ze co ak by si test aj urobila a vyšiel by jej taky istý výsledok. Lebo to sa môže stať. Lebo ak ma človek nižšie IQ, tak to neznamená, ze je hlúpy a ze v živote nič neznamená, ale skôr to môže byť pre človeka výhoda. Lebo mat vysoké IQ je dosť často veľký hendikep napriklad v sociálnej sfére.

luccija
11. aug 2021

A čo Ti ešte písal do správy?lebo od psychológa sa väčšinou odchádza bez správy iba, ak to je potrebné pre neurológa či stanovenie ďalšej diagnózy...ty si tam išla z vlastného rozhodnutia či niekto Ťa poslal?

kristianka2255
11. aug 2021

@777januska777 ano, ale test jej nerobil, proste to len tak vygeneroval, to by asi urazilo kazdeho.Vsak keby mi to tak vyjde, beriem, vsak to nejde o to ze je clovek hlupy, niektore posudzovacie skaly su znizene, ine zvysene.. preto moze vyjst podpriemer viem ako.to funguje, bola som na takych so synom on ma populacny priemer, ale jedna zlozka mu vysla mierne znizena, ina mu vysla nadpriemerna ostatne priemerne a z toho vznikol priemer. ale ako to ma brat ona ze to je jeho nazor na nu? 😀chapes

w123
11. aug 2021

aaaale prosim ta vies kolko lekarov je blbcov a ich vysokoskolsky titul ich nezachrani a mozu mat aj iq160 .. mam tri take prihody s lekarmi zaujimave vzdy s muzmi co sa nespravali najslusnejsie… iba som si povedala ze to je teda debil 😃 a isla dalej.. to radim aj tebe podla tvojho opisu akoze ty si u psychologa kvoli zdravotnym problemom a on ti riesi vysku iq ? a naco ? a este bez testu ..ako bola som u viacerych psychologov a ziaden mi iq testy nerobil..riesili sme dany problem .. zmen psychologa a netrap sa tym podla toho ako sa vyjadrujes nemas podpriemerne iq a keby aj su dolezitejsie veci ako iq.. napr. ta spominana slusnost lebo slusny menej rozumovo zdatny jedinec je za mna viac clovekom ako nejaky vedec hovado 😃 a moje zlate pravidlo vyberat si za lekarov skor zeny 😃

ukulela
11. aug 2021

Ešte mi napadlo, že či neprepisoval správu do nejakej mustry a nezabudol vymazať. To urobila dok v správe môjho syna.bol tam zjavne odsek navyše.

ukulela
11. aug 2021

@tomas97 možno nie je tvojim handicapom vysoké iq, ale nízke eq.

sasesoe
11. aug 2021

Ahoj, v tej sprave by malo byt napisane na zaklade coho to urcil. Nie vsetko je len test v zmysle pisania nieco na papier. I rozhovor moze byt vedeny formou testu. U deti sa zvykne posudzovat kresba. Rozne ulohy. Ale mozno najjednoduchsie bude vyhladat ineho odbornika a zopakovat to tam znovu. Prave zvoleny sposob testovania + prihladanie na dalsie dg moze velmi vela ovplyvnit. A ako tu uz bolo spomenute - unava, ci zla psych rozpolozenie al ine zdravotne problemy to mozu do istej miery skreslit, vzdy metia/posudzuje len akt stav - co vidi, vnima... pripadne, ak je to mozne nech ide manzel al niekto iny blizky s tebou, ak je to mozne.

michkat
12. aug 2021

@savanna ale tu sa uz splieta IQ s EQ, takze zbytocne spominat no nieco na tom hodnoteni bude, ked autorka neporozumela co jej tam uviedol :/ neprijemne povedat, ale to ma zarazilo ako prve...

vanda323
12. aug 2021

@nika23t Ja som si raz v karte u gynekológa našla že nespolupracujem...keď som sa opýtala ako nespolupracujem, MUDr. Skoro odpadla, zcervenala a nevedela čo odpovedať....

tomas97
12. aug 2021

@vanda323 🤣😅🤣😅🤣😅🤣😅

tomas97
12. aug 2021

@w123 to je tým že menej inteligentný jedinec je viac dieťaťom. Menej mentálne vyspelý jedinec nevie napríklad klamať. 😌

pininka1
12. aug 2021

Je zaujimave ze nieco take napisal bez akehokolvek testu. Ja ked som bola so synom, robil niekolko testov na rozne oblasti a presne mi potom ukazala psychologicka, ze pri logickom mysleni mu vysiel nadpriemer, ale pri riesenie problemov medzi rovesnikmi bol zasa v podpriemere. Rozumove schopnosti sa daju pomerne lahko a roznymi moznostami zmerat, takze urcite by som isla k niekomu inemu. My to pripomenulo ked kamoska isla k psychologovi ked ju muz podviedol a ten sa jej vysmial ze ked to bolo len raz tak je to normalne, hlavne medzi sestrickou a doktorom 🤦

oliolijanka
12. aug 2021

@tomas97 Uvazoval si niekedy, kde sa priblizne nachadzas na gausovej krivke muznosti, ked v zenskej diskusii vedies v zlomyselnosti a pichlavosti?
A to je väcsii pruser a pre okolo okolie a spolocnost, ak pouzijem tvoje slova, to nie je tiez nic prijemne.
Zrejme si to sam tiez neuvedomujes. Nechcem ta urazit, ani vyvolat hadku, len aby si sa trosku uvedomil.

januarova
12. aug 2021

@tomas97 škoda, že EQ máš nulové 🤔🥺

jumama
12. aug 2021

Mna by zaujimalo, pre ake ucely ti daval pisomne hodnotenie. Resp. Preco ta mal vobec hodnotit. Pretoze sa mi zda cudne, ak si sla len tak psychologovi s nejakym svojim problemom, aby ti na konci daval nejaky pisomny zaznam. Pre koho, kam mas doniest, poslat, dat ten zaznam? Moze to byt veta vytrhnuta z kontextu, mohlo to byt kludne napr. takto: Bolo vysetrenie uzkosti, panickych stavov, a k tomu ako zaver bol, ze nemas rozumove schopnosti to ovladat, v zmysle, ze prilis podliehas citom, pocitom. Co neznamena ze si hlupa, iba ze pre problem co mas, nedokazes ho tak racionalne potlacit, dat bokom... a to nie je negativne hodnotenie, len mozno popis stavu. Navod, ze pracovat s emociami, najst si na to rozne techniky... aj rozumivo, racionalne si to uchopit...

makova333
12. aug 2021

Autorka: Pokial ti psycholog nerobil specialne testy na zistenie IQ, tak mi nie je jasne, ako sa dopracoval kolega k takemuto zaveru. Vyhladala by som na konzultaciu aj ineho odbornika.

bosorka2302
12. aug 2021

Na meranie intelektu sa pouzivaju rozne testy. Stava sa ze ak je klient unaveny, ma chripku alebo nie je vo svojej kozi testy vyjdu kadejako. Riesi sa to potom tak ze sa da klientovi iny typ testu. Takze mezufaj ak ti vyslo v jednom teste take skore nemusi to nic znamenat

soldi
12. aug 2021

@tomas97 to mas odkial taku hlupost ze menej mentalny jedinec nevie klamat? 🤦‍♀️

mpg
12. aug 2021

Aj ja by som bola zvedavá, čo tam napísal okrem tohto. Poznala som študentky po ukončení VŠ a niektorí sa prejavujú tak neskúsene, ale to by nebol žiaden problém, ak sa niekto prejavuje takto podpriemerne, to ešte v ďalších rokoch môže životnými skúsenosťami doplniť.

mpg
12. aug 2021

Ale aj to je možné, ak to nijako nesúvisí s predošlým textom, že to písala do nejakej správy predošlého pacienta a nevymazala tam túto vetu. Potom by to bolo treba dať opraviť. Lebo aj ja tak píšem správy (našťastie nie lekárske) a to sa stane dosť ľahko, treba dávať pozor, aby všetko opravil na nové.

autor
12. aug 2021

Tak, volala som so psychológom a on sa pomýlil🤷‍♀️🤦‍♀️ Že vraj si zmýlil vypísanie hlavičky 🤷‍♀️ Ospravedlnil sa a čo plánujem teraz robiť, opýtal sa…

luccija
12. aug 2021

No vidíš a vyriešilo sa to.Mal by popracovať na svojej doslednosti🙂

luccija
12. aug 2021

Ale aj tak môžeš vysvetliť teba tam niekto poslal a potrebuješ správu ďalej pre doktorov?

autor
12. aug 2021

@luccija áno, potrebujem lebo mi hrozí operácia platniciek, ťažko chodím, často sa mi stáva, že neviem vstať z postele kvôli bolestiam…. A potrebujem posudok. Minule mi psycholog povedal, že je naozaj vidieť, že mam bolesti. A teraz v telefóne mi povedal, že posudok mi napíše až po testoch, ktoré budem robiť. No hneď som mu povedala, že mne bolo divne, že som nerobila žiaden test a už mi dal posudok a rovno s IQ. Ospravedlnil sa…..

w123
12. aug 2021

@tomas97 ja teda mozno nemam vysku tvojho iq ale urcite sa nespravam ako dieta, to skor tvoje spravanie pripomina to detske, naschval provokovat, ublizovat slovne a len tak pre zabavu to robia male deti, ale tak odpustim ti to lebo to tvoje vysoke iq je vlastne len hendikep

gigie24
12. aug 2021

Je tam nizsie IQ, co pri beznom zivote predsa vobec nevadi 😇.