Z čoho môže byť svrbivý štípanec?
Ahojte, potrebovala by som poradiť, že z akého hmyzu mám štípanec. Pozerala som na internete, avšak na nič sa to nepodobalo z tých štípancov. Myslela som si, že to je z mravcov, pretože sme boli grilovať v sobotu a až po hodine som si všimla, že som si lehátko dala rovno do mraveniska. Ale keď som pozerala na internete štípanec spôsobený mravcom, tak vyzeralo to úplne inak ako moje.
Tak prikladám fotku. Moc to nevidno, ani v realite, ale je to taký malý biely štípanec a okolo červené. Svrbí to a keď mi tiekla v sprche na to voda, dosť to štípalo. A mám ich viacej na nohách, ale odfotila som len jeden.

@sandri2009 Mravce zo sobotnej grilovačky to nemôžu byť. Ani nič zo soboty. Ak ťa niečo uštipne, tak to svrbí hneď.
Komáre ešte nie sú, takže ani tie to nemohli byť. Skôr si myslím, že je to nejaká alergická reakcia na niečo, alebo mechanické podráždenie kože.
Nemá zmysel pátrať po pôvode. Natri si to fenistil gélom, prípadne si daj niečo proti alergii, napr. Fenistil kvapky. Citlivé miesta si nechytaj, neutieraj.
@chrobak7 Mňa to začalo až na druhý deň svrbieť. Ale ja to mám tak, aj keď ma komár uštipne, mňa to nesvrbí hneď, až potom o deň-dva.
A ďakujem za odpoveď 🙂.

@sandri2009 Mravce zo sobotnej grilovačky to nemôžu byť. Ani nič zo soboty. Ak ťa niečo uštipne, tak to svrbí hneď.
Komáre ešte nie sú, takže ani tie to nemohli byť. Skôr si myslím, že je to nejaká alergická reakcia na niečo, alebo mechanické podráždenie kože.
Nemá zmysel pátrať po pôvode. Natri si to fenistil gélom, prípadne si daj niečo proti alergii, napr. Fenistil kvapky. Citlivé miesta si nechytaj, neutieraj.