Z ničoho nič som prestala tolerovať kofeín
Ahojte, nerozumiem, čo sa mi vlastne stalo. Od mojich 17tich do 40tky som pila kávu. Dve, tri denne, boli časy, okolo 25tky, keď to bolo aj 5 káv denne. Pila som aj energetické nápoje bez problémov. Tie som však vylúčila. Po mojej 40tke telo prestalo tolerovať kofeín. Neviem prečo. Ak vypijem kávu s kofeínom, začne mi búšiť srdce 110 - 120 úderov za minútu, začnem sa potiť, je mi zle na odpadnutie a od žalúdka. Skúšala som klasické espresso, tureckú, zalievanú, latté. Ak tam je kofeín, spoznám to hneď, lebo mi príde zle. Len nerozumiem, prečo takto a teraz, keď som 23 rokov pila kávu úplne bez problémov. Čo si myslíte? Mal to už takto niekto?
Samozrejme pijem bezkofeínovú kávu, len nie všade ju majú. A ja neviem pochopiť, prečo.
starneme 😀
Ja po 40tke intolerancia na laktozu - takže nič mliečne, na trehalozu - takže žiadne hríby, morské plody, kolos a všetko, kde ju dávajú umelo, operácia zlcnika, takže nič takže vyprážané 🙂
Ja po 40tke intolerancia na laktozu - takže nič mliečne, na trehalozu - takže žiadne hríby, morské plody, kolos a všetko, kde ju dávajú umelo, operácia zlcnika, takže nič takže vyprážané 🙂
@oriesocek a este mi prisla alergia na jablko, ku mojej broskyni, ananasu a kivi prislo jablko. Nechapem. Toto s tym koferinom je masaker.
ja som po 50tke začala mať problém s lepkom
Tak je to proste vekom, okolnostami, organizmom, kondickou, vsetkym dokopy… mas pravidelny pohyb? Kvalitnu stravu? Nemas stresy? Atd atd
@anonym_autor mne sa stalo toiste mam 44 a pred rokom som uplne vynechala kofein lebo my bolo zle busenie srdca a tlak my vystupil uz pijem len bezkofeinu
A mne zas napríklad káva prestala chutiť a vôbec mi nepomáha na únavu. Dám si kávu a zaspim tak či tak. Takže už skoro vôbec nepijem
Mne sa presne toto stalo, ale už v 25-ke. Predtým som 7-8 rokov v pohode pila kávu, nie veľa cca 4-5x do týždna a okolo 25ky mi z nej začalo búšiť srdce, pocit na vracanie, odpadnutie. Musela som ju prestať piť. Ale zaujímavé, že napr. z koly sa mi to nestáva..
@anonym_autor po 40tke ti na takmer kazdy problem lekar povie "to je vekom"
@anonym_autor tiež sa mi stalo, len trochu skôr, už niečo po 25. Odvtedy to mám tak že jednu denne ešte zvládnem (aj keď trosku to cítim), ale ak si dám náhodou silnejšiu alebo risknem za deň dve tak presne rovnaké prejavy. Dovtedy som ich mohla aj 5 vypiť a dobre bolo.. teraz roky tiez radšej bezkofeinovu
Hormony. Mala som nieco podobne ked som bravala hormonalnu liecbu. Tiez moje telo prestalo vtedy tolerovat nieco co bolo predtym ok. Potom ked som to prestala brat a telo sa ocistilo bolo vsetko zas normalne.
@anonym_autor presne ten istý problém... Ja mám pocit že do tej kávy niečo pridávajú.... Čo mi robí zle.
@anonym_autor Ja tiez uz netolerujem kofein a v mladosti v pohode, aj 2-3 kavy za sebou. Telo sa meni.
@anonym_autor histamin?
@anonym_autor mne sa to tiez stalo, v 27ich. Kavu a energetaku som mohla pit niekolko denne. Jeden den som si dala kavu a bolo to ok a na druhy den som po vypiti kavy mala tlak na hrudi, busilo mi srdce, bolo mi na odpadnutie. To iste sa stalo aj mojej mamine
Lebo sa telo meni,zeby?? Ja som tiez ako 20r.mohla zozrat kopu sladkosti a bola som ako palicka. Po 40.sa pozriem na kolac a pol dna to musim vybehavat,aby sa to na mna nenalepilo a aj tak mam pupek. Kofein som napr.netolerovala od mladosti, ani alkohol - busenie srdca okamzite z oboch.

Starnes 😊😊 proste vekom sa telo/organizmus meni
Skús zelený čaj