icon

Zadýchavanie a slabosť

sarynia
16. okt 2022

Ahojte, v poslednej dobe nemám vôbec silu, aj pri menšej námahe sa zadýcham, do nedávna som každý deň jazdila na koňoch, pracovala v stajni, jazdila každý deň aj 20km na korčuliach, na bicykli, občas chodila behať a všetko som normálne zvládala, teraz keď idem na bicykli pár kilometrov tak som celá spotená, zadychana, hučí mi v ušiach, keď bežím pár metrov na autobus tak vôbec nevládzem, páli ma v pľúcach a hrozne sa zadýcham. Keď prídem domov som úplne zničená. Neviem ako to riešiť, svojmu doktorovi moc
neverím, bojím sa že ma odbije, plánujem ho zmeniť. Máte niekto skúsenosť, prípadne nejakú radu?

zmrzlinka2021
16. okt 2022

@sarynia
Neprekonala si covid? Lebo toto ma velmi vela ludi prave po covide.

Inak, ak svojmu lekarovi neveris, urcite ho zmen. POtrebujes mat vysetrenia, aby sa vylucili zavazne diagnozy

sarynia
autor
16. okt 2022

@zmrzlinka2021 nie, covid som nemala, teda aspoň o tom neviem, ale testovala som sa kvôli práci často, takže to nie je pravdepodobné

loginexistuje
16. okt 2022

@sarynia hemoglobin v krvi skontrolovat a doplnit zelezo

danulicek
16. okt 2022

Ahoj, tiež to aktualne mam, prekonala som však pred mesiacom a pol covid. Ale minuly rok som začala mat tieto dychavice prvýkrát, bez prekonania covidu. urcite treba vyšetrenia na vylúčenie vážnejších veci - mna poslali pľúcne, krčné, robili mi ekg, bola som na ct pluc kvôli embolii, brali mi dvakrat komplet krvný obraz vrátane ddymerov či ako sa to vola, aby vylúčili zrazeniny. Všetko som mala v poriadku. Postupne to asi po polroku odznelo. Po roku to mam znova, ale tentoraz po covide. Opäť všetky výsledky v poriadku. Ešte ma čaká kardiológia, lebo na ekg čosi vyšlo nejako divne. Dr to ale zhodnotila, že to pravdepodobne súvisí s covidom - kludne ak si aj prekonala covid dávnejšie, zvyknu sa v poslednej dobe objavovať takéto problémy u mnohých ľudí. Aj po čase od prekonania

mpg
16. okt 2022

@sarynia Treba to lekárovi všetko povedať, určite pošle na ďalšie vyšetrenia, to môže byť aj niečo závažné, štítna žlaza, niečo s pľúcami alebo aj srdcom. Aj pri tachykardii srdca sú dosť podobné príznaky.

nwnw
16. okt 2022

@sarynia k MUDr na komplet odbery aj plucne chlamydie