Zaľahnuté ucho po Covid-19: Ako si pomôcť?
Ahojte, bohuzial vcera som dostala covid, mam nadchu a dneska uz nejak citim ze jedno usko mam zalahnute. Neboli ani nic, len to citim ze to nemam 100%ne.
Pravidelne fukam nos, aj som uz vyplachovala ale nepodari sa mi “prefukat” usko…
Poradte nieco, neviem ist ani na pohotovost lebo mam covid 😬 a nerada by som isla vtedy ked uz bude neskoro.
@stellarstar dakujem, neviem naozaj ze co stym 😬 nechcem aby to uz bolo neskoro a by museli prepichovat.
Nasad si sinupret alebo nieco podobne.. a sprej do ucha. Mozes tam mat zatavene hlieny..
Ja mavam bezne zalahnute tak 2-3x do roka, upchava sa mi UCHO mazom, tak chodim na orl na preplach. Ziadne prepichovanie netreba.
Ja s tým žijem už polku života, mne ucho zalachne viac x do týždňa viem je to nepríjemné. Ako uz spomínané sprej do nosa a nefúkat na silu
@siska53 dakujem a viete mi odporucit aj nejaky sprej do ucha??
Mne sa toto stalo raz, pomohli až antibiotiká...
Kvapky do nosa,na pohotovost urcite nie.
Pred dvoma tyzdnami som si tym presla.covid test pozitivny a obe usi tyzden zalahnute. Treba kvapkat kvapky do nosa a tym sa uvolnia aj usi ale aj tak nepomohlo nic len to preckat.nakoniec to preslo. Akurat ze som tyzden bola polohlucha
Auris clean - ten nam odporucili v lekarni. A plus nieco na to odhlienenie.. minule to dost dobre zabralo malej, ked brala solmucol. Bolelo ju ucho a tak..prosto tam musi odist ten hlien z tych oblasti, niekto ma zalahnutr, ineho to moze boliet..
Hlieny ti zatekaju do ucha a upchavaju Eustachovu trubicu. Zaklad je cistit nos a davat kvapky na odpuchnutie. Lepsie su kvapky ako sprej, lebo lepsie zatecu do dutin a ucha. Nakvapkas si kvapky do nosa (napr. Otrivin), lahnes si na bok a nechas ich stiect do ucha. Po par minutach by si. mala citit pukanie a mala by sa uvolnovat eustachova tribica a tym padom aj pominut zalahnutie. Potom este aplikuj usne kvapky na precistenie a prevenciu zapalu.
@marticka85po a ake kvapky ste davali do nosa?
pokial nemas bolesti, zatial by som to povazala za bezny prejav covidu.
Mala som to tak pri oboch kovidoch, na jar 22, aj jesen 23.
Zalahnute v usiach, okrem inych ako horucka, nadcha atd.
Po odzneni priznakov sa upravilo aj toto.
Muconasal plus
Ja mám tiez christmas covid a zalahnute a aj pobolievav uchu, myslím ze to je celkom typické pre tento typ co zrovna koluje. Skús kvapky do uši, ak nemáš kvapky do nosa a nechat stiect ako to tu bolo pisane
Asi mas malé dieťa doma tak si zvyknutá na materinskú hatlaninu, ale skús sa v komunikácii s okolitým svetom vrátiť k dospelackej reči. Pôsobí to dosť komicky ked žena o sebe hovorí ze papá, kaká, má zalahnute uško
ahojko ja som ohluchla na 1nuchi pri covid, dr mi dal po telefone kvapky do tyzdna bolo lepsie, staci to zajtra riesit s obvodakom

Zalahnuté ucho a nie uško nie je na pohotovosť, skús žuvačku a sprej do nosa