icon

Zápach z úst - čím to môže byť spôsobené???!!!

tamker
28. sep 2019

Zdravím, píšem ohľadom jedného zdravotného problému, a síce ide o zápach z úst. Je to dosť nepríjemná a tabuizovaná téma, ale už fakt neviem, na koho sa obrátiť, tak skúsim prispieť tu a možno sa nájde niekto, kto má/mal podobný problém a napíše, ako by sa toho dalo zbaviť. Je to už dlhoročný problém. Riešila som to veľakrát, ale neúspešne. Moje opatrenia proti tomu: Zuby sú ok, nemám kaz, plomby vymenené, pravidelné sa o zuby, ďasná a aj jazyk (škrabka na jazyk) starám, chodím na dentálnu hyg. aspoň raz za rok, ale ani po nej to nie je ok. Mandle (krčné) vybrané. Zápach bol aj keď som ich mala a aj keď už ich nemám. Výtery z úst, nosa, hrdla sú ok. Operačne mi dali von malinké zrasty v nose, ktoré som mala, že či to nebude tým, ale nič sa nezmenilo. Na pľúcnom som bola tiež a vraveli, že u nich to chyba nebude. Mala som zavedenú aj sondu do žalúdka, odobraný výter a tiež bol dobrý a samozrejme už pozreli aj pažerák a pod. V poriadku bol aj výter zo stolice (ak by som náhodou mala baktériu v hrubom čreve). Používala som aj z lekárne všelijaké prípravky na výplachy úst, kloktanie a pod., prípravky, ktoré by upravili prípadné zlé pH v ústach. Riešila som to už aj cez čaje, ale problém pretrváva. Je to už dlhodobý/dlhoročný a fakt nepríjemný stav. Prosím o radu, ak máte čím prispieť. Za každú vhodnú odpoveď/radu vopred ďakujem.

Strana
z2
mooonika1975
29. sep 2019

@tamker
Ešte ten histamin,
A nemusíš byť alergická, len ti nerobí dobre priveľa bielkovín, treba to striedať so sacharidmi, tukmi

tigev
29. sep 2019

teraz ma napadlo, ze raz mi znama povedala, ze diabetikom pachne z ust.. skus si odmerat cukor.. neviem ci to je pravda, ale ta kocka co mi to hovorila je diabetik. tak snad vie

tamker
autor
29. sep 2019

@tigev darovala som párkrát krv, tam by mi nepovedali, že mi vyšli zlé výsledky, že nemôžu ju nikomu dať, lebo som diabetička?

1975renca
29. sep 2019

@tamker zubne kazy? Dajte si urobit rtg chrupu, mozu to byt aj skryte loziska ktore na povrchu nevidno

kvetinka555
29. sep 2019

@tamker ja mam podobny problem a u mna je to sposobene zubami. Zuby mam milion krat plombovane plomba na plombe a viem.ze z toho je citit zapach z ust. Aj mne zubarka povie ze zuby su bez kazu a plombovane ale ked mi vytrhne zub milion krat plombovany vtedy to prestane a o cas sa irobi dalsi kaz zubarka zaplombuje a zapach z ust citim az kym sa zub nerozpadne alebo meboli a musi von. A to uzmam dost zubov von ake su kazive. Coskoro zostanem z vyberatelnou protezou

tamker
autor
29. sep 2019

@1975renca bol urobený a nič nenašli

salonka22
29. sep 2019

@tamker Ahoj, veľmi ma mrzi tvoj problem, verim, ze je to neprijemne a obmedzujuce. Vidim, ze si vyskusala skoro vsetko. Asi by som vkladala nadeje uz len do tej stravy: skus vylúčiť mliecne veci, zredukovat na minimum maso, sktriktne dbat na pitny rezim (voda a bykinkove caje), vela zeleniny, lahkych jedal. Velmi drzim palce

sunflower000
29. sep 2019

Zmenit stravu, zbavit telo toxinov, skuste post aspon 3 dni, a oralne probiotika

mooonika1975
30. sep 2019

A daj prosím ťa vedieť ci ti pomohlo

mooonika1975
30. sep 2019

Ešte odporúčam jedno jablko denne, stale

tamker
autor
30. sep 2019

@mooonika1975 áno, tie mám rada, tie jedávam 🙂

cherrinka11
30. sep 2019

Ahoj🙂Tiez som msla taky problem so svojou dcerou,vedela by som ti pomócť ,teda poradiť,kludn e napíš RP😉

mooonika1975
30. sep 2019

@cherrinka11 ahoj , neda sa aj verejné?

cherrinka11
30. sep 2019

@mooonika1975 ahoj,môžem aj verejne,ale ĺudua maju rôzne názory a ja nechcem nikoho presviedčať, len píšem z vlastnej skúsenosti,nám veĺmi pomohli výrobky z čistej Aloe vera,bez chem.zlozenia,používame rózne prípravky a okrem zápachu z úst sme sa zbavili aj iných ťažkostí 🙂

mooonika1975
30. sep 2019

@cherrinka11 dakujem

zschneider
30. sep 2019

@cherrinka11 ja mam tiez takyto priblem a to aloe by som vyskusala. Mozes poslat foto ake kupujes? To co mas overene. Dakujem moc

som_ponorka
1. okt 2019

Dobre sú probiotika biogaia prodentis alebo lactoflor zuvacie

tamker
autor
12. okt 2019

len dávam vedieť, že to pitie väčšieho množstva vody a vylúčenie mlieka a jogurtov z jedálnička celkom zaberá...nie je to síce úplne dlhodobý a stabilný stav, ale tak aspoň niečo 🙂 ďakujem všetkým za rady 🙂

janka.l
12. okt 2019

Môjmu mužovi pachlo z úst, keď mal candidu

andrea147
14. máj 2020

@kvetinka555 ja som mala tiež taky problem, tak tie 4 zuby co som mala plombu na plombe,som si dala urobit zirkonove korunky, a odvtedy zápach necítiť.

extreme
30. okt 2021

@tamker Zdravím , našli ste prosím riešenie?

Strana
z2