Zápal dutín
Dobry den,
Kto to z Vas mal, co Vam zabralo?
Aj ako prevencia..
Dakujem
@misickaa4 ja som to mala teraz.dlhodobe.nasadili.ki kadeco,ale Oprazol,Aliamare do nosa,na noc Gastrotuss,Aloe vera do hrdla striekst zabrali ze uz mozem fungovat .este to nie je na 100%,ale snad
@misickaa4 a prepichovanie dutin nie je ziadna hroza.tiez som sa toho bala,ale pohoda.a este mi pichla jeden krat kortikosteroidy do sedacieho svalu
manzel mal uz 2x za polrok. Pomahal mu Sinupret, naparovat vela s eterickymi olejmi, horske slnko, preplach nosa, a mal aj nejake tabl a atb do nosa. Vonku ciapka a pokial to je aktne, tak sa vyhybat zime (ked isiel odniest syna do skolky 5min, uz sa mu to zhorsilo nas5.
@misickaa4 ja asi práve mám zápal dutín a keďže po korone už druhý mesiac kašlem čítal som kdesi že ten kašeľ môžem mat z dutín. Steká mi do hrdla hlien z dutín. Včera som bol na vzduchu a dnes ma . Celý deň boleli čelové dutiny. Zajtra idem k lekárovi. V minulosti ešte v detstve prepichovali dutiny nie je to nič hrozné neboj sa toho. Je to trochu nepríjemne mne to robili za socializmu mladý lekár ma ako 10 ročného na nič nepripravil strčil mi špaile do nosa a po zohriati prebodol hlboko. Našťastie ja som lekárom dôveroval a tak som sa nebál ale mama bola veľmi nahnevaná na neho. Nie je to bolestivé neboj sa. Neviem prečo ale nebolelo to. Ale keď to netreba robiť je lepšie ich nemať prepichnuté.
@zapalkazapalkova presne ten chlad aj mne vadí. Ale naparovanie nie je dobré. Treba suché teplo infražiaric alebo na plynový sporák dať liatinovú platňu a zospodu ju zohrievať plameňom z hora sa nahriavať.
@misickaa4 vyplach nosa. Muž mal zapal dutin uz milion krat, len za minulý rok chytil trikrát sople od syna a vždy skončil s atb co mu to tri týždne držalo upchate v nose, odkedy robi pravidelne večer vyplach, v prípade choroby 5x denne, každá nadcha aj zelená aj akákoľvek mu presla za 5 dni
https://serafinbyliny.sk/produkt/celne-dutiny_661
Dalej je tam popisane ako a cim sa naparovat: 2lvody, 2hrsti bazy, 2struciky cesnaku a 2lyzicky drvenej rasce, az sa zacne varit pouzit na naparovanie.
Mne citeľne zaberali kvapky Sinupret. A kombinovať s naparovanim, ja som myslím, do hrnca, dala len slanú vodu...
Sinupret akut, nie obyčajný. Sprej s morskou soľou tak dvakrát do dňa sa snažím davat.
@slovakboy fuu bodaj by som mala ako dieťa take super spomienky na prepichovanie dutín.
@misickaa4 áno.
@sasanka605 no zas pekna spomienka to nie je skôr skúsenosť. U teba to bolo horšie to prepichovanie? Bolelo to? Alebo strach? Lebo mňa tiež to bolelo ale nie veľmi. Zachrapčalo to. To bolo neprijemné a cítil som niečo ako keď chceš kýchnuť. Ked sa kopnem do nohy postele to boli viac.
@misickaa4 dcéra tiež nonstop zápal dutín. Bola x-krát na ATB, potom už na kortikoidoch. Pomohli až úplne jednoduché infralampa+konvickovanie, v prípade zelených soplov 1 kvapka teatree do konvicky (teatree vhodné na vnútorné použitie), a aj vtiahla a vyplula cez ústa, aby sa prečistili aj zadné dutiny. Odvtedy už pokoj.
@slovakboy keďže sa mi to nevedelo vyliečiť, tak za nejaký rok to bolo 10x a asi raz sa trafili tam co uz bolo prepichnute a potom este aj operácia. Ten chrupkavy zvuk a sedenie nad miskou je v živej pamäti 🥴 Dnes ze to uz robia nejak inak, tak dufam ze je to šetrnejšie.

@misickaa4 To skôr, kto to nemal? Prevencia: obliekať sa podľa počasia aj čapica sa zíde. Pomáha mi Modafen.