Zápal ľadvín z baktérii
zdravím,
chcela by som sa spýať, či ste niektorá mala zápalené ladviny, ladvinu od moč. mechúra zo zápalu a z premnoženia baktérii, ako to prebiehalo a aké ste mali prejavy...už pol roka pocitujem totiž tlak v rebrách, bolesti tupé, rezanie, pálenie pri močení, bolesti krížov, akoby nafuknutie zvnútra a stále mi môj urolog tvrdí,že na sone nič nevidieť ani v moči nič nemám žiadny nález, že to nie sú ladviny,ale od chrbtice, zaujímavé, že vždy mi zaberú až atb - konkroétne zinat alebo ciprinol, a pochybujem,že ATB sú na bolesti chbtice :D síce nie som lekár,ale ...cítim,že tam mám aj hore v ladvinách premnožené baktérie, citim to aj ked zachladnem,aj ked sa spotím poriadne (napr. ako dnes), úplny tlak cítim v bruchu, hornej časti, po bokoch tela. Na to, že mi zaberajú na to jedine až ATb sa urolog začal smiať, že to je psychika. No nie je. Viem,čo ma bolí a ten tlak asi nejde iba od mechúra, skôr myslím,že ladviny mi to stále chytá a zapalujú sa mi. Hoci teploty nemám,ani krv v moči,ale cítim,že bolia ladviny aj pnutie citim v nich, občas zareže a pod. Reže ma aj pri močení. Preto sa chcem spýtať, či môže toto všetko sa diať od mechúra a tam dole nižšie od premnožených bakterii,alebo od ladvin. Mám sa obávať? lebo mám ísť na dovču a trošku sa začínam báť,lebo dnes znova cítim po pár týždnoch od spotenia totálneho dnes, a následneho zachladnutia, pnutie, pocit na zvracanie, bolesti v bedrách, ale testovala som sa papierikom moč- neg. uplne. Tak neviem,čo robiť. Od chrbtice to isto nie je. Dakujem
@marina24 Prechladla som- najskor som sa spotila pri slapani do jaskyne, tam som sa podchladila, o dva dni mierne pobolievanie na konci mocenia, bolest v podbrusku, potom na druhy den bolest v driekovej casti chrbta, zimnica, mierna teplota, pocit na vracanie, prehnalo ma, bolest hlavy. Hned som bezala do lekarne a Ciprofloxacin nastastie zabral velmi rychlo- po 2. tbl. uz sa to nedalo porovnat. Kedze som si hned nasadila ATB, nestihli sa mi rozvinut priznaky naplno- velmi vyrazna bolest, nocne septicke teploty -- teda nastastie, lebo aj tak som sa citila hrozne.
@maminecka2 super...🙂 nasadila som si ciprinol aj ja 🙂 mala som este doma par tabletiek....a mam to iste,co ty, take iste priznaky..:( len som neslapala do jaskyne,ale na hrad, spotila som sa riadne a potom mi bolo chladno a uz to mame na svete :( hroza. mala si aj take pocity tlaku v bedrach a rebrách? v driekovej časti? strasný tlak, tak na zvracanie?a bolesti aj rezavé?
@marina24 a na akú konkrétnu diagnózu ti predpisujú ATB????
@marina24 preco si scojvolne nasadzujes ciprinol ?
@marina24 nemyslím si že je to zápal ľadvín. Určite by si mala teploty, zimnicu, vysoké CRP. A pol roka už vôbec nie. Môj ocko dostal zápal ľadvín a behom troch týždňov zomrel, baktérie sa rozšírili do všetkých orgánov, vrátane srdiečka...
Pátraj inde, určite ako prvé by som riešila gynekológiu, ortopédiu
@marina24 ja som mala zapal mechura - bolesti v podbrusku hrozne, mocila som ciernu krv. Ihned hospotalizacia. Preslo mi to az na oblicku - mala som 3/4 oblicky zjazvenej, na sone to bolo pekne vidiet. Oblicky ma neboleli vobec, len som mala casto zapal moc. ciest. Ked som si dala doporiadku oblicky, tak mi to uplne preslo. Dr. mi na oblicky dala ryb olej v tekutej forme a vitamin A. Za 3 mesiace kontrolne sono ukazalo krasnu oblicku, od vtedy mam pokoj.
@marina24 ak by to bol zapal ladvin tak by si mala v moci bakterie a krv, to sa velmi oklamat neda. Skor to bude nieco ine. Aj na sone by to bolo vidiet.
@lululu1990 a to je dobre na zapaly obliciek? rybi olej a vitamin A? to si kupim teda.
na sone mne nič nevidia :D bud su slepi,alebo:D
ciže teba vobec neboleli oblicky a mala si to na oblicke, no a jaa mam presne opacny prusvih, ze mne nic na oblicke nevidno a bolia ma ako slak, a rezu.
@eliska13 tak mam zopar tabletiek, dam si, nic nestratim, je to fajn, ciprinol vzdy pomoze, na tieto problemy, preto viem,ze to je odmechura 🙂 a mozno aj pat tablt. pomože.
tento rok ani nepocitam kolke mi dali atb:D to by som sa nedopocitala, ale co uz no. neda sa ine robit, ked toto mam.
@loginexistuje pretoze mi je velmi zle, mam problem pri moceni, bolesti ladvin, strašné, vysledky este nemam,az v pondelok a v sterdu letim na malorcu :Da doma mi zvysilo balenie ciprinolu,preto🙂 a po nom mi je vzdy lepsie, ako aj teraz, asi tot moje dovody 🙂
@marina24 choď na pohotovosť teraz si to na pár dní utlmis...a na dovolenke Tá to chytí
Možno Ti už ATB nezaberajú po toľkých liekoch ...potom si znížis imunitu a chytis prvý zápal
Treba dodržiavať veľkú hygienu aj pri sexe, po sexe sa vymočiť, neumyvat sa mydlom, nerobiť si výplachy Rosalginom močový a pošva a gyn.problemy veľmi súvisia.
Ak Tivdnes, zajtra dajú niečo na pohotovosti do stredy si fit
Ak Ti prídu výsledky v pondelok utorok dostaneš ATB, ak tam niečo máš a zase nemôžeš na slnko ja som sa teraz vyhádzala z ATB a to som sa stranila slnka a nikdy som reakciu nemala
Ak si mala veľa x zápal treba ísť k imunologicke pri strese oslabenej imunite čo sa pri toľkých liekoch ani nečudujem Ti spraví dobrý rozbor krvi a môžeš dostať injekcie ja som tak bola a 3 roky som nebola chorá
Mala som znížené krvinky a každú virózu, všetko som dostala.
@marina24 a teba kto lieči urológ či obvodná?to nikomu ani tebe nie je čudné toľko liekov a žiadny efekt?buď si už mala byť v nemocnici, aby vylúčili nejaký problém s obličkami, alebo u imunologa.tymi liekmi si zničis pečeň a celú mikroflóru v tele.Injekcie sa volali Immoden
Neviem si predstaviť ako môžeš takto fungovať
@eliska13 neviem,neni to niečo ako Imunor taky prašok a to kolko si brala a bolo to aj na moč mechur ? ani ja neviem,ako mozem tak fungovat, samozrejme,ze ma lieci urolog, obvodny ma tam uz pred rokmi poslal. A je mi vsetko cudne,ale ked sa pytam do nemocnice alebo na vysetrenia- urolog mi ich odmieta dat. Vraj načo údajne. Viem,že si ničím všetko,ale urolog to do mna sype, bez toho byť nemôžem- chronický zapal mechura a dovidenia.
@marina24 ja som mala E.Coli v tehu, odrazu bolesti ladviny na jednej strane, strasne silno sa to stupnovalo, brutal bolesti, horucka, triaska, nevolnosti, 25 tt. Kazdy daval odo mna ruky prec, bo som bola tehotna, no nakoniec po vyse tyzdni!! som konecne dostala ATB, zabrali a od vtedy pokoj. Ale ja som mala cely moc zakaleny, a vysli mi e.coli. Ak neceris doktorom, zmen ich.
@marina24 nie sú to injekcie s krvinkami raz do týždňa do žily tuším 6 injekcii po 3 ATB za rok som mala úplne zlu imunitu všetko som chytila
Nebolo to priamo kvôli moc. mechuru mala som ovčie kiahne, angíny ...a obvodná do mňa stále tlačila ATB potom som bola oslabená a chytila prvú chorobu
U imuno mi vyšla z krvi znížená celková aj bunková imunita
Čo viem pri chron.zápale mechúra a, keď nezaberajú ATB sa robí taká iná liečba teraz má nenapadne ako sa to volá ries to, lebo Tá znicia keď si spomeniem napisem
@marina24 no tiez si myslim ze brat kazde dva tyzdna atb sa neda...atb sa predpisuju pri zvysenom crp a ked sa vykultivuje daka bakteria. Ty mas moč cisty a stale sa dopujes atb. Ja som od zaciatku roka tiez brala asi 4 ale na dychacie cesty a tiez ako pisala kocka vyssie mam z toho oslabenu imunitu.... Chytim co pojde okolo. Bola som na imunologii a predpisala mi imunor ampule. Zajdi na imunologiu. Nenechaj sa odbit urologom a chod k inemu. Uvidis podla vysledkov crp a zapalu ale ked to bude negativne tak to nieje zapal mechura a obliciek.... Bakterie preukazatelne zvysuju crp... Neviem mozno by si mohla skusit predsa zajst na tu gynekologiu ci to nemozu byt nejake cysty zrasty alebo endometrioza.ked to mas uz tak dlho tak si myslim ze moč by uz nieco ukazal a takisto sono oblieciek. Endometriozu som mala a bolelo ma cele brucho od vrchu po spodok a boky a krize. A tiez pri moceni ma bolelo... Takze urcite by som zasla aj tam... Drzim palce nech sa z toho dostanes cim skor 🙂
problem mam ten,že ja nikdy emam crp zvysene, mam ho ako batola nadherne pod 2 :D a mozem sa zvijat od bolesti, cize crp je pre mna pas, skor sedimka niekedy je zvysena mierna, takze to neberiem ani vazne, bakterie raz sa vykultivuje nejakak inokedy nie 🙂 dopujem sa atb,lebo musim, a baby pocas tychto dni som zistila, ze to je jednoznacnemoc. sustava, uzivam treti den atb ciprinol, a je mi ovela ovela lepsie, ovela..🙂 klop klop, takze od chrbtice to nebude, dokonca ma nepicha ani v ladvinach nič, ani pri moceni ma nepali neboli nic, ale neda sa stale byt na ATB, nechapem,co je so mnou. mne jedine pomozu atb,ale len pocas doby bratia:(
@eliska13 nespomenula si si ako sa vola ta liecba na liecbu mechura?aka je to liecba ?
atb mapomaly nicia.
@marina24 bolesti boli neprijemne, ale nie uplne hrozne- kedze este v ten vecer som si dala ATB nestihli sa rozvinut uplne, neviem ako by to pokracovalo. Inak ja som v minulosti mala 2x zapal moc. mechura a bakteria zakazdym Streptoc. pyogenes, nie klasicke coliformne ako byvaju, sa aj urolog cudoval- dokonca raz aj v tehotenstve, a na gynde vyter opakovane negativny (tento streptokok vie narobit obrovsku sarapatu pocas porodu)
Ja som ten Tvoj pribeh uplne nepochopila- urolog Ti neveri tazkosti, mysli si ze simulujes, nechce Ta poslat na ziadne vysetrenie a napriek tomu Ta neustale dopuje ATB? Asi bude naozaj cas na zmenu...Na imunologii si bola? Ak ano ako davno? Lebo to uz nemusi odvtedy platit.
@maminecka2 nemyslí si,že simulujem,len že to nemôžem mať až také zvijacie bolesti aké mám,ale ja mám🙂 neprehánam,a kedže na sone nič nevidi,ani krv v moči som nikdy nemala,tak nerieši, vraj je to lahky zapal mechura, pričom ja mam take stavy,ze vidim vsetkych svateych, cize to dost podcenuje, a okrem toho, mam to stale, neustale, nie ze raz do mesiaca, ale kazdy tyzden trebárs,alebo kazde dva tyzdne staci,ze ma ofukne, som v klimatizacii,alebo sa spotím a je to tu. a pochopila si spravne,hoci mi nie vzdy na sto perc. veri urolog,ze ma boli ladvina a reze ma v nej,tak mi da atb aspon na 3-5 dni, aby mi pomohol v bolestiach a ine vysetrenia mi nedoporučil, ani ct ani nic...pricom ja som chcela, na imunologii som bola teraz, dala mi polyoxidoniove injekcie, ale iba jedno balenie, a vraj mi dalsie netreba..vtedy som sa citila lepsie,ale teraz je to to iste, brala som uz ale aj urovaxon, aj imunor ampulky, aj ribomunyl, - bez výsledku, nereagujem na liecbu. URolog mi veri,ze ma pali,reze vsetko,ale neveri, ze ma rezu ladviny :D stale mi hovori,ze je to od chrbta alebo od brucha, ci odkial, nechce mi verit, preto ma neposiela na ziadne ct,lebo na sone nic nevidi ...
@marina24 No, tazka situacia. A profylakticke uzivanie Ti neodporucil? Ved aj keby si mala co dva tyzdne "len" zapal mechura je to na povazenie a zamyslenie sa...
@maminecka2 Neviem zial co je profylakticke liecenie, ?nevyznam sa v tychto terminoch.Cobtym myslis?ja napr.mam kazde dva tyzdne pravidelne zapal mechura,mam pocit,ze to uz je aj v oblickach,lebo ma v nich picha, tak ma nikdy nepichalo az posledm.polrok od zimy,ked som sa nevedela vyhrabat z tazkeho zapalu a podcniila som ho nesla som hned na atb zial,chcela som sa liecit sama. Odvtedy mi to asi zaslo az na iblicky,alebo k nim niekde.Citim v nich pichabie a tlak.Napr.to citievam aj po hocijakych intimnostiach,akehokolvek charakteru,napr.po orgazme,asi prehriatie org.alebo co.uz som z toho mimo.
@marina24 Znamena to, ze sa dlhodobo (mesiace) podava ATB v nizsej davke- napr. polovicnej (presne davkovanie a dlzku urci lekar). Ked sa Ti to takto taha je to ozaj cudne a dlhodobo neudrzatelne.
@maminecka2 no ja som ale prakticky vkuse na atb, takze ta profylaxia vlatsne ju mam :Dnechcene...aj na ine veci, pocula som,ze zrovna s macmirorom alebo ciphinom sa toto robi,ze sa dava napr. kazdy vecer aj dva tri mesiace tabletka,ale neviem,,lekar je opatrny s tymto akosi u mna, a okrem toho macmiror som brala cca 3 tyzdne najprv 4 tabl.za den, a postupne az po jednu, a jedna mi uz nezaberala, ja to mam v skutoce hroznom stave :( takze ja som s tym uz zmierena, ze pokial na to vedci nevynajdu nieco,tak to budem mat cely zivot, lenze z toho bratia atb mam uz poskodene vsetko,, pecen, zaludok, imunitu , vag. floru vsetko:/
@marina24 No ale ide o to ze sa davaju nizsie davky a teda aj menej devastuju cele telo. Toto naozaj patri do ruk lekara, ale dobreho 😩. Ciphin je dostatocne ucinny aby dlhodobo stacila nizsia davka. To co sa deje u Teba je cesta do pekla 🙄. Hladaj ihned ineho lekara, horsie uz to nebude. Takuto liecbu ako mas teraz Ti moze ordinovat aj postarka ... 😤
@marina24 , Ahoj, ano mala som zápal jednej obličky, ktorý som si uhnala sama neprimeraným otužovaním. Kúpala som sa v jeseni vonku v jazere a prechladla som, skoro ráno som dostala záćhvat alebo lepše povedané , kŕčovité bolesti v oblasti obidvoch obličiek ale nakoniec bol zápal len v jednej. Podobné pichlavé bolesti a tlaky ako ty občas cítim aj ja, niesu veľké ale nepríjemné a bývajú hlavne pod rebrami. na ľavej strane.
Mám nejakú literatúru v ktorej sú užitočné veci ohľadom stravy a liečby... bohužiaľ to ešte nemám odskúšané lebo čakám dieťa a teda nie všetky účinné látky a v potrebných množstvách môžem užívať v tomto stave. Ale môžem ti napísať nejaké tipy...
@maxmama a prosim ťa ty si vtedy mala aj zapal teda ladvin?alebo len bolesti tych ladvin? uf, kupanie sa na jesen v jazere za zimy, bbrrrr....:( ani sa necudujem,ze si to schytala, ja sa nesmiem pomaly kupat uz ani v kakaovom cistom mori ked pece 40 st. v tieni:(
no takze citis aj take tlaky v rebrach a pod rebrami ako ja, ale nebojis sa ,ze to je zase zaciatok zapalu?
napis prosim nieco z toho,ludne aj do spravy 🙂 ako s tym mozes zit ?chytava ta niekedy ten zapal tych ladvin,alebo sa to konci pri pichani?
@maminecka2 hej to mas pravdu, taketo ordinovanie mi moze ordinovat hocikto aj pes, nemam dobreho urologa:( ale zas j´hladat dalsieho, to je u nas jak za trest.::(no budem musiet, takeho,co sa na mna nevykašle....jeden mi uz spomínal nizsie davky toho ciphinu, co je na to dobry, ale bojím sa trosku toho,,....mozno to vyskusam o rok,alebo tak.-ale teraz normalne citim,aka som strasne prechemizovana a preliekovana :( fuj.
@marina24 Ale ak budes co dva tyzdne uzivat plnu davku je to horsie ako toto. Ty si nemozes skusat, ale najst normalneho doktora a riadit sa jeho pokynmi. Nie len niecim a nie takto ako doteraz. Je to hroza. Viem ze hladat noveho bude narocne ale stoji Ti za to aj niekam cestovat, aspon nech Ta poriadne preklepne a nastavi na normalnu liecbu, rezim a potom uz na to bude stacit aj obvodak. Drzim palce.
@marina24 ahoj, dostalala si sa z toho?

@maminecka2 Dakujem a ake si mala priznaky zapalu ladvin? Nastupili rychlo,ci? Z coho si to zchytala?