Zápal močových ciest alebo mechúra

sophieeee
3. jan 2016

Ahojte chcem sa opytat na prvu pomoc pri prechladnutu z dola. Nechce sa mi behat po gynekologoch lebo mam este aj chripku. Uz druhy den ma boli brucho aj krvavy vytok som mala tak som myslela ze na mna ide ms ale dnes som pochopila ze som asi prechladla na mocove cesty. Antibiotika asi nemozem kedze kojim takze sa vas chcem opytat co u vas zabralo.

bonaqa2013
3. jan 2016

zápal močových ciest? Kúp si v lekárni papieriky na moč. aj urologický čaj.... mne pomohlo aj niečo teplé na brucho, resp. obličky - teplý šál, aby sa to vyhrialo. Kľudne aj na noc....

sophieeee
autor
3. jan 2016

@bonaqa2013 dakujem skusim ten caj.. a mam aj poporodny pas na brucho tak si to idem hned dat

zuz02
3. jan 2016

Ak uz cikas krv, tak ti aj tak nic ine ako antibiotika nepomoze. A mozu sa, ak aj kojis. Lekar vie, ktore su vhodne. Ja som tiez tak podobne dopadla na jar a kojim stale. A jedine, co zabralo, boli atb.

zuz02
3. jan 2016

Pripadne si ako prvu pomoc kup Urinal akut. Je to prirodny vytazok z brusnic, ak nemas este zapal silno rozbehnuty, tak ti moze zabrat. A veeeela urolog.caju alebo aspon vody. Nech sa ti vsetko zle vyplavi von.

emma_932
3. jan 2016

Jedine antibiotika. + 100% brusnicovu stavu, treba ju riedit vodou, dostanes ju v obchode so zdravou vyzivou, ak si z ba, maju ju v avione.

katrin21
3. jan 2016

@sophieeee ak mas krvavy vytok z posvy , tak to nie je zapal mocovych ciest, lebo to by si mala skor krvavy moc... MOzes mat ale zapal vajecnikov,alebo maternice,cokolvek... alebo cokolvek ine ... moze to byt aj mocak, ale v tom pripade ten krvavy vytok nesuvisi....
AK by to pokracovalo, tak ATB rozhodne potrebovať budes, kojenie nie je prekazka, vzdy su aj take, ktore sa mozu a keby sa nemohli, rozhodne ich treba brat aj za cenu prerusenia kojenia na par dni, lebo to moze mat nasledky ci uz mocove, alebo gynekologicke.. Neoplati sa zapaly / infekcie prechodit, lebo sa potom vracaju........

slniecko77
3. jan 2016

@sophieeee v prvom rade vela pit, cokolvek, najlepsie urologicky cas, alebo brusnicovy dzus - je vyborny na zapal mocovych ciest, brusnice celkovo. Bakterie v mocovom mechure sa mnozia rychlo, preto treba sliznicu preplachovat (preto to velke mnozstvo tekutin).
Myslim, ze to zvladnes aj bez ATB, ja som mala par krat makroskopicky krv v moci a bolo to bez antibiotik..ale samozrejme to zavidi pripad od pripadu.

seahorse27
3. jan 2016

Toto mi nepride ako zapal mocovych ciest. Ten sa prejavuje castym mocenim a rezavou bolestou pri moceni, aj mimo neho - tu bolest cistis v mocovej rure. Mna pri zapale mocovych ciest nikdy nebolelo brucho (ale moze byt) ani som nemala vytok. Krv mozes pozorovat pri silnom zapale po moceni - na papieri, ked sa utries, mimo toho nie. Ten vytok je u teba pravdepodobne z posvy, cize potrebujes asi gynekológa. Ako si prisla na to, ze to nie je MS? Ja som pocas kojenia vybrala asi stvoro ATB - 1x prave na mocove cesty a 3x na zapal prsnika - takze toho sa neboj. Vzdy lekar vyberal take ATB, ktore sa mozu pri kojeni.

alena1808
3. jan 2016

@sophieeee ja som v lete dostala zapal mocovych ciest a z toho zapal obliciek. skoncila som v nemocnici a skoro som tam dusu vypustila. 40tky teploty ATB zilou, infuzie... moc som mala bielej farby. a ano pri malej potrebe som skoro umrela, tak ma to bolelo. cize ak krvacas a nemas krv v moci a nic ta neboli, tak to zapal moc. mechura urcite nebude. takze urcite nesed doma. a brusnicove caje a dzusy su dobre ako prevencia a nie ak uz mas zapal mechura.

sophieeee
autor
3. jan 2016

@seahorse27 no ja neviem mozno to budu vajecniky lebo brucho ma boli nizsie a po bokoch..a myslela som ze to bude zapal mechura alebo ciest lebo uz som to mala par krat v lete ked som nosila sandalky a od noh som prechladla..ale nikdy to nebolelo tak ako dnes 😐

kiwi82
4. jan 2016

@sophieeee môžeš atb ked kojíš, ja som brala dvakrát Augmentin. ked cikáš krv, tak šup šup k lekárovi, aby z toho nebolo niečo horšie. držím palce.

sophieeee
autor
4. jan 2016

@kiwi82 dakujem..dnes to uz je lepsie tak pockam do zajtra a ked to nezmizne tak skocim na gyndu 😊

nutrimas
4. jan 2016

@sophieeee Ucinne prir. antibiotikum je kapucinka, ucinna je vo forme tinktury, pomaha aj pri bakterialnych infekciach. Je vhodna aj v ramci doplnkovej liecby, je potrebne ju vsak uzivat kazdych 8hodin ako ostatne atb a aj po odzneni priznakov: https://www.modrykonik.sk/market/detska-vyziva-...

sophieeee
autor
4. jan 2016

@nutrimas dakujem pekne za radu..urcite to vyskusam kedze nie som zastancom antibiotik (iba v nevyhnutnych pripradoch, naposledy som brala antibiotika pred 4 rokmi po operacii)

zemlik123
26. nov 2021

Ahojte , chcem sa opýtať asi mesiac dozadu ma veľmi bolelo v podbrušku, kríže a pri močení som pocitovala tiež bolesť. Išla som k doktorke dala mi atb pretože som mala v moči nález. Atb som dobrala ale bolest v krížoch stále mám. Moč mám už čistý tak som išla ku gynekológovi, či to nemôže byť z pohlavného styku ten mi zrobil preventívnu a stery ktoré mám uplne v poriadku aj keď mám posledný týždeň žltkastý výtok a tak sa vás chcem opýtať môže výtok z pošvy nejak súvisiet so zápalom obličiek ?