Zápal pankreasu a silná cukrovka
Ahojte baby, píšem za môjho priateľa , nakoľko ma jeho zdravotný stav veľmi trápi. Začalo to opakovanými zápalmi pankreasu, pre ktoré bol aj 4 krát hospitalizovaný v nemocnici. Bohužiaľ, má ho asi na 70 % nefunkčný a ešte má aj problém s pečeňou. Dostal silnú cukrovku, musí si 4 krát denne pichať inzulin . Keď si meria cukor máva v poriadku ale problém je ten že poobede je ako mechom udretý. Hrozne ale hrozne sa mu drieme, absolútne nevládze chodiť, že ho hrozne bolia nohy, má do nich aj kŕče....večer sa to ešte vystupnuje, niekedy sa nejde ani osprchovať len okamžite zaspí v posteli. Je vtedy nepríjemný, počúvam od neho že som sviňa, suka a podobne ale viem že za neho hovorí choroba. Keď ma taký stav večer, niekedy mi nevie odpovedať na základné otázky že prečo nezhasol na chodbe svetlo, prečo v kupelni nezavrel dvere, prečo si nešiel urobiť jesť. Proste nič, zaspí . Bohužiaľ, raz sa nám stalo že sa už v noci aj dusil . Je to pre mňa hrozne nakoľko máme malého syna, ale jeho obvodný to vôbec nerieši. Neviem už čo mám robiť.
v prbom rade treba nastudovat co to o diabete precitat knihu slabikar diabetika nie len on ale aj vy si ju precitajte je primarne sice urceny pre deti s DM a ich.rodicou ale posluzi aj vam a vela sa tam dozviete je zadarmo ako e kniha potom zmenit diabetologa. dalej inzulin sa picha k jedlu nie jedlo k inzulinu. treba
zistir aku ma partner citlivost na inzulin , aky ma inzulinovo sacharidovi pomer to znamena ze kolko g sachatidou mu pojme jedna jednotka inzulinu a podla toho sa stravovat dalej treba zistit ci pri tych svojich stavoch nema hypoglykemiu teda nizky cukor skuste sa na facebooku pridat do skupini Diabetici ich kamarati rodina atd a otazku polozit tam zrejme vam odpovie viac ludi ako tu na konikovi dalej prestat pouzivat slovne spojenie silna cukrovka nic ako silna cukrovka neegzistuje mate DM 1typu ,2typu gestacny a mnohe ine typy diabetu . dalej nohy hobpodla toho co pisete zrejme bolia z neuropatii to je jedna s komplikacii diabetu treba navstivit aj neutologa s vymennym listkom od diabetologa
som dia niekolko rokov, teraz na pumpe, mám neuropatiu, poškodené platničky, 3m som nechodila a učila som sa to nanovo, chronické bolesti chrbtice a bedrových klbov... ver mi, sú ovela horšie diagnozy ako cukrovka... treba sa stravovať ako dia, a hýbať sa... a hlavne zostať pozitívny - tým myslím pozitívnu mysel, nie covid test 😉
A ked ma tento stav, aky ma cukor??
Nechcem byť drzá, ale pankreas, pečeň to väčšinou mávajú problémy ľudia, ktori holdujú alkoholu.Ako je na tom?
To, čo píšeš o tých výkyvoch môže byť unavený, zlostny, ale, ak je dobre nastavený nemal by mať také skoky.Myslis, že všetko dodržiava?Určite k lekárke a pohovoriť o tom, alebo hľadajte inú.

Tak potom nie je dobre kompenzovany, aky ma glykovany hemoglobin? Vymenit diabetologa a riesit.