icon

Zástava srdca

24. jún 2023

Ahojte, veľmi sa bojím, že sa mi zastaví srdce. Teraz keď vidím všade že umierajú mladí ľudia, bojím sa, že sa to stane aj mne. Je to až paralyzujúci strach, nepomáhajú ani lieky na ukľudnenie. Vyšetrená kardiológom som, nič okrem extrasystol a vyššieho tepu nezistil. Nedokážem už takto každý deň fungovať, stale mi je na odpadnutie, hlava sa mi krúti, srdce búši, preskakuje, je mi nevoľno no proste hrôza. Do toho neskutočný strach o svoj život už neviem ako ďalej

Strana
z3
babulkomale
24. jún 2023

Ked umries, budes mat klud. Ale takto zit je naprd, tak sa snaz to zmenit. Liec sa, dlhodobo vytrvaj. Ine sa poradit neda.

autor
24. jún 2023

@lucia147852 to sa dá zomrieť od strachu ?

lovatko
Odpoveď bola odstránená
januska12323
24. jún 2023

Ak máš zomrieť tak zomrieš ale prečo sa tým stresuješ roky dopredu?

lucia147852
24. jún 2023

@lovatko ty si fakt mimo. Ocividne nevieš o psychických chorobách nič. Zato si expertka na covid a vakcíny

lovatko
Odpoveď bola odstránená
lovatko
Odpoveď bola odstránená
liliana2222
24. jún 2023

Na úzkosť sa neumiera ale na očkovanie umierajú všetci. Mám dosť internetov na dnes.

Autorke. Zmeň lekára, očividne ti nepomáha , keď sa to ešte zhoršuje. Nečítaj komentáre na FB, kde za každým úmrtím vidia vakcínu, namiesto čítania Fb vezmi malú na prechádzku, kúp alebo požičaj si dobru knihu. Robím na Jiske/Are, viem čo tam denno denne vidím , never prosím bludom.

jana_eyre_2
24. jún 2023

@netti87 moja mama umrela náhle, nemala žiadnu chorobu, keď mala 50r a bolo to v roku 2004.. ľudia vždy umierali náhle, to len konšpirátori podsúvajú hlúposti o očkovaní..

jana_eyre_2
24. jún 2023

@autorka ak naozaj chodíš k psychiatrovi a berieš lieky, tak ich máš zrejme zle zvolene, ak strachy pretrvávajú.. čo vraví na tvoje stavy on?

betulinka1
24. jún 2023

Co sa stane ak zomries? Co najhorsie sa moze stat podla teba? To co pises nie je v poriadku. Vymen lieky alebo zacni okrem liekov aj s terapiou, lebo moze prist okamih, ked ta tvoja hlava presvedčí, ze radsej zomries hned ako cakat. Vies co sa stane ked zomries??? Nic… zivot vsetkych pojde dalej. Poplacu si ale realne pojdu svoje zivoty. Casom zabudnú. Sem tam si spomenú a mozno tak dvakrat do roka pridu na tvoj hrob. To je vsetko 😉 porozmyslaj

senta_sofia
24. jún 2023

Pozri sa na to z druhej strany, ako sa citi tvoj partner, zije v ustavicnom strachu o teba. Sama dobre vies, ze tvoj strach je psychickeho povodu, pretoze si inak zdrava. Mas male dieta, ktore ta potrebuje a hoci este az tak nevnima, co sa okolo neho deje, potrebuje ta, ty si jeho istota, ty mu davas pocit bezpecia, tak prestan pozerat len na seba a snas sa vzchopit uz len kvoli nemu. Ak mas tieto stavy aj napriek liekom, je mozne, ze nezaberaju. Na liecenie tychto poruch je vsak najucinnejsou liecba, ze sa budes vystavovat situaciam, v ktorych sa citis neprijemne, tak sa vyber na kratku prechadzku, potlac vsetko negativne, co ta pocas nej napadne a ked sa vratis, uzi si svoje male vitazstvo a zajtra sa pokus o dalsie. Mas to cele v rukach ty. Nenechaj si preklznut zivot pomedzi prsty.

luccija
24. jún 2023

Ako dlho chodíš na terapie berieš antidepresiva?
Tvoj strach je iracionálny a Tá prevalcoval, keď Ti je zle od 2021 nechala si to zájsť ďaleko.
To, čomu dáš pozornosť len narastá...skús sa venovať príjemným veciam aj, keby sa Ti zastavilo srdce zachránia Ta s najväčšou pravdepodobnosťou
Ty samej sebe robíš zle chápem, že to nevieš ovládať, ale to by som sa radšej dala hospitalizovať ako žiť v týchto nervoch.Bola si vyšetrená na kardio všetko je v poriadku kedy tomu uveris
Viac si ublížis týmto strachom dostaneš vredy či iné nepríjemnosti...neviem ako dlho berieš AD, ale niektoré zle zvolene môžu úzkosť práve spôsobovať Keď sa necítis dobre povedz to psychiatrovi.Ale, ak berieš lieky krátko je možné, že Ti ešte nezaberajú.Mas dieťa musíš sa snažiť byť silná a necitat, negooglit diagnózy to je ako kompulzivna choroba čím viac sa bojíš, čítaš, tým Ti je horšie.Pokym nezistis, že musíš myslieť inak to je úlohou psychoterapetky, aby Ťa to naučila budeš sa v tom topiť.A hlavne kvôli dcére musíš byť vyrovnaná, lebo aj ona bude úzkostliva odpozoruje to od teba, alebo od teba odíde partner.
Každý má svoje strachy, ale tvoje sa už vymkli z rúk.Nemas to horšie odkedy si porodila? že sa bojíš, že máš dieťa a čo, keď....môj ujo má 2x robený balónik na srdci v 50, 60 r a teraz má 83 a žije.To ten strach Ti robí závraty, búšenie srdca.

julia2002
Odpoveď bola odstránená
luccija
24. jún 2023

Tuy musíš tu silu, že je všetko v poriadku nájsť v sebe a nie v doktoroch😀presvedčiť svoj mozog, myslenie, že si zdravá a začať žiť.Ok možno, keď pôjdeš von podvedomie bude pracovať, lebo už je naučené sa báť všetkého, ale pôjdeš von raz, druhý x a zistíš, že nič sa nestalo a to Ta povzbudí a motivuje chodiť von, žiť normálne.
Mne bolo podobne, keď mi zistili tetaniu mesiac som chodila von len najnutnejšie obchod, pes ako mi trpla hlava, úzkosti dostala som Lexaurin ten ma ukludnil dcéra mala letné prázdniny a som si povedala, že nemôže byť doma a musím sa prekonať.Tazko mi bolo prvé razy liek som mala zo sebou v kabelke pre istotu, ale postupne mi bolo lepšie a lepšie.Nesmies sa poddať strachu.ale toto je úlohou psychoterapeuta, aby s tebou pracoval.
Na začiatku terapii sa zvykne pohoršiť stav toho sa nezlakni neviem ako dlho tam chodis.

julia2002
Odpoveď bola odstránená
zuzanaa239
24. jún 2023

@autorka pri takomto mučivom strachu sa dostaneš na psychiatricke oddelenie skôr alebo neskôr, prajem ti veľa síl s úzkosťami bojovať a keď máš dieťa o to väčšia motivácia.

dota6
24. jún 2023

Prečítala som si všetko. Nikde si nepísala či športuješ. Šport -beh, švihadlo, fitness. Nehovorím, že je to všeliek ale ak už máš terapie, psychológa a psychiatra tak toto je tiež krok. Behať v prírode? Top!!!! Budeš mi ďakovať. Úplne zabudneš na všetko, taká budeš zničená a plná endorfínov. Mne toto poradila na terapii, najprv len švihadlo doma. Vždy keď prišla chmára, zlé myšlienky. Zobrala som švihadlo a vyšvihala to z hlavy von. Po takom výkone, skúšala som rýchlejšie pomalšie. Počítať si, tancovať pri tom a skúšať rôzne triky (akože som mantavá, ale dačo som sa naučila)
Inak môj otec dostal porážku, dávno pred kovidom. Je to zdravý statný chlap, ktorý nikdy nefajčil a max nejaké pivko si dal. Z ničoho nič. Dostal sa z toho, hneď chcel nastúpiť naspäť do práce, chcel hneď aj vodičák. On aj z nemocnice chcel ísť hneď preč. Teraz má po 70tke a stale je to aktívny chlap, ktorý aj napriek všetkému, strčí do vrecka nejakých 50tnikov :D
A neviem či si veriacia, možno by ti pomohla aj viera. Pre veriacich je život po smrti novým životom. Možno aj toto by bola cesta pre teba.
Držím prsty 🙏

Strana
z3