Zastavené trávenie - rady a skúsenosti
Idem sem po pomoc, skúsenosti.
Mojej mamke zastavilo trávenie. Nevie prijímať potravu. Max 1 piskota každé 2 hod, vývar vie zjesť.. raz lepšie raz horšie ale posledné 2 dji velmi zle. Je už velmi slaba
Na urgentne USG v poriadku, krv taktiež.. jedine pečeňové mala zvýšené ale to vraj môže byt z liekov.. prosím existuje tu nejaká pomoc keď lekári nevedia ako pomôcť??? Toto je zúfalosť .. trvá to 2 týždne a schudla 5kg..
Nemocnica, hospitalizácia, infúzie, vyšetrenia - Gastroskopia/Endoskopia žalúdka, neskôr možno zvážiť kolonoskopiu a určite MR brucha. Trvajte na tom.
@anonym_45dad1 infúzie jej ani dať nechceli.. nič, lekári na to totálne kašlú a posielajú ju domov.. preto neviem ako sa pohnúť
Nemocnica, hospitalizácia, infúzie, vyšetrenia - Gastroskopia/Endoskopia žalúdka, neskôr možno zvážiť kolonoskopiu a určite MR brucha. Trvajte na tom.
@anonym_45dad1 nezvracia ani hnačku nemá ( mala pred tým ) čiže je to strašne v stave kedy to lekári považujú za “je to lepšie”
@anonym_45dad1 nezvracia ani hnačku nemá ( mala pred tým ) čiže je to strašne v stave kedy to lekári považujú za “je to lepšie”
@vikinka128 no tak máte svojho gastro? Už dávno ste mali byť objednaní na gastroskopiu. Čo ste doposiaľ pre to urobili?
@vikinka128 no tak máte svojho gastro? Už dávno ste mali byť objednaní na gastroskopiu. Čo ste doposiaľ pre to urobili?
@anonym_45dad1 dali nám termín za 2 týždne …🥲 snažíme sa volať, tlačiť. Bez termínu pošlú doprdele .. nedá sa tu pohnúť. Skúšali sme urgent, sanitku keď jej bolo horšie. Výsledky OK ,krásne čiste a tým pádom posielajú domov.
Mala extrémne stresové obdobie. V robote problémy, doma problémy.. začali jej fibrilacie srdca, to sme behali po lekároch ( syndróm biych plastov ma) čiže tam ďalšie stresy. Srdce nakoniec OK - vyšlo jej tam že je komplet prepalena, 6 týždňov PN. Neviem či toto mohlo spôsobiť Tp trávenie ?
Travenie by jej to zastavit aj tak nemalo... v lekarrni vedia objednat domaci klistir, skuste to... namiesat bylinky, preplachnut creva, nech sa to pohne... syn mava chronicku zapchu, toto raz za cas proste musi byt, vzdy sa to nakopne a zasa je par tyzdnov fajn...
@vikinka128 Ahoj, to moze byt kludne aj psychika, ze nic sa jej neda jest a ked malinko prijima, tak malo alebo vobec nic nevydava von. Nech skusi tie vyvary, aj nejake slize don, kuracie prsia na prirodno s varenou zeleninou co nenaduva, aspon nieco lahsie nech jedava, po troske nech cosi zje, potom napr.10-15min pauza a znovu. Na lepsie travenie nech skusi psyllium - ale co je rozpustna vlaknina, nie tabletky. Skus ju nejako "donutit" po troskach takto jest, ked nechces aby skoncila na infuzkach ozaj. Drzim palce
@vikinka128 tak zas, už keby jej stav bol urgentný, tak to vidno na krvi. Poslali domov, lebo nebol stav na hospitalizáciu. Asi psychika.
Mala extrémne stresové obdobie. V robote problémy, doma problémy.. začali jej fibrilacie srdca, to sme behali po lekároch ( syndróm biych plastov ma) čiže tam ďalšie stresy. Srdce nakoniec OK - vyšlo jej tam že je komplet prepalena, 6 týždňov PN. Neviem či toto mohlo spôsobiť Tp trávenie ?
@vikinka128 psychika má ma trávenie veľký vplyv,na žalúdku rýchlo "cítiť nervozitu"
Keď je všetko v poriadku,krv,usg,tak naozaj to môže byť psychického rázu.
Jej nechutí v zmysle,že nevie do seba nic dať, alebo je jej po jedle ťažko? Lebo ak je to ten prvý prípad,tak jesť aj nasilu, malé množstvo častejšie, polievky, jogurt, detská výživa a podobne.
@vikinka128 psychika má ma trávenie veľký vplyv,na žalúdku rýchlo "cítiť nervozitu"
Keď je všetko v poriadku,krv,usg,tak naozaj to môže byť psychického rázu.
Jej nechutí v zmysle,že nevie do seba nic dať, alebo je jej po jedle ťažko? Lebo ak je to ten prvý prípad,tak jesť aj nasilu, malé množstvo častejšie, polievky, jogurt, detská výživa a podobne.
@jaskolka máva bolesti pod ľavým rebrom po jedle / je jej “len” ťažko - pocit plnosti, nafuknutia:/
@jaskolka máva bolesti pod ľavým rebrom po jedle / je jej “len” ťažko - pocit plnosti, nafuknutia:/
@vikinka128 Tam kde hovoris, pod lavym rebrom su creva-a to,ze ju to tam boli je normalne, ked ju nafukuje, dokonca ju kludne moze aj pichat v podbrusku, kvoli vetrom. Uz som ti pisala, z coho to moze mat a aj co vyskusaj s maminou, aspon kym pojdete na gastro, nech sa jej polepsi. Mozno by nebolo odveci, keby aj zajde k psychologovi, ked islo o vyhorenie. Psychika dokaze narobit sarapatu na zdravi riadne a este ked nechce jest (nasledkom stresu), tak je jasne, ze je zoslabnuta a travenie ako take nema ok. Vyskusaj ako som ti napisala vyssie, kazdy den. Drzim tebe aj mamine palce
@vikinka128 Tam kde hovoris, pod lavym rebrom su creva-a to,ze ju to tam boli je normalne, ked ju nafukuje, dokonca ju kludne moze aj pichat v podbrusku, kvoli vetrom. Uz som ti pisala, z coho to moze mat a aj co vyskusaj s maminou, aspon kym pojdete na gastro, nech sa jej polepsi. Mozno by nebolo odveci, keby aj zajde k psychologovi, ked islo o vyhorenie. Psychika dokaze narobit sarapatu na zdravi riadne a este ked nechce jest (nasledkom stresu), tak je jasne, ze je zoslabnuta a travenie ako take nema ok. Vyskusaj ako som ti napisala vyssie, kazdy den. Drzim tebe aj mamine palce
@motylik2559 skúsim. Ďakujem velmi pekne 🙏🏻🙏🏻
hospitalizacia na psychiatrii, skuste vybavit
kudme to moze byt psychosomatika
@motylik2559 skúsim. Ďakujem velmi pekne 🙏🏻🙏🏻
@vikinka128 Za malicko, toto aspon pre zatial. Tu psychologicku urcite a na gastre by bolo dobre, keby jej spravil aj hadicu do zaludka, odobral vzorky zo zaludka, dvanastnika (na vylucenie/potvrdenie celiakie), on tam aj uvidi, cez toto vysetrenie ci nema kyselinu/prip.zlc v zaludku, alebo aj nieco celkom ine. Pri tychto psychickych zataziach sa kludne mohlo/nemuselo pridruzit, preto bude dobre, ak ju pre istotu takto vysetri. Dovtedy aspon rezimove opatrenia-terapie + stravu ako som ti pisala, nech aspon trosku zosilnie, ziviny aspon z lahsieho jedla prijimat musi, aby ozaj nedajboze nedopadla horsie, vynechanie vsetkych naduvacich potravin, kedze ju dost nafukuje a ma bolesti, vlakninu psyllium. Vela sil obom este raz❤️
@vikinka128 keď mala stresy to môže byť psychického pôvodu úzkosť, depresia.Kup jej aspoň nutridrinky
@vikinka128 keď mala stresy to môže byť psychického pôvodu úzkosť, depresia.Kup jej aspoň nutridrinky
@motylik2559
@anonym_619882 ďakujem velmi pekne 🙏🏻🙏🏻 dnes som jej kúpila takéto nápoje, uvidíme ako bude verím že aapon nejaké živiny na start bude mat. Psyllium tiež mame, probiotiká kvalitné sme kúpili. Stredu má gastro. Verím že sa vyrieši 💪🏻 je to strašná námaha na psychiku
@motylik2559
@anonym_619882 ďakujem velmi pekne 🙏🏻🙏🏻 dnes som jej kúpila takéto nápoje, uvidíme ako bude verím že aapon nejaké živiny na start bude mat. Psyllium tiež mame, probiotiká kvalitné sme kúpili. Stredu má gastro. Verím že sa vyrieši 💪🏻 je to strašná námaha na psychiku
@vikinka128 ❤️
Dámy, prešiel nejaký čas. Prešli sme viacerými vyšetreniami. Všetko je absolútne OK. Mamka však stále nevie jesť lepšie.. čo by ste poradili v tomto prípade ?