Závislosť na nosnom spreji
Má niektorá z vas OSOBNU skusenost s touto závislosťou? ( olynth, nasivin,..) ako sa prejavovala ? Priznaky ? Ako vznikla a ako ste ju riesili .? ďakujem za odpovede
@sophie148 objavila som túto tému len teraz...stala som sa závislou kôli tehotenstvu. Ako si na tom teraz ? Podarilo sa ti z toho dostať? Ja sa bojím že budem musieť ísť na operáciu lebo naozaj neviem dýchať. Väčšinou si už fukam krv a cítim ako mi pulzuje v nose. Ale nemôžem s tým teraz prestať nechcem ublížiť dieťaťu tým že kôli mojej sprostosti nedostane kyslík. Musím vydržať do pôrodu a potom to budem riešiť. Len neviem či budem mať nervy len tak prestať.
@kathy93 som silna alerdicka, no pocas tehotenstva ma vobec neliecila, cize moj.stav sa rapidne zhorsil. Mala má uz rok a ja denne striekam olynth. Ide to strasne na psychiku. Nemozem robit nic.. ani spat ani jest.. musim mat sprej. Liecba z alergo vobec nepomaha .. pritom som vystriedala x tabletiek.. takze mam pocit ze je problem "v nose"
@sophie148 taktiež som si prešla závislosťou na olynthe, ešte pred deťmi.Som alergik a pred tehotenstvami boli príznaky alergie dosť nepríjemne (po dvoch mi alergia takmer úplne zmizla), tak som používala olynth, ktorý zaberal, celé dva roky.Potom som si povedala dosť,predtým som každý týždeň kupovala jeden. Jedine čo zaberá, je buď znížiť postupne intenzitu používania až na žiadne použitie.Ja som ale vysadila naraz, nedala, vydržala asi štyri ťažšie noci s dýchaním ústami a samo odišlo.Len si potom treba dať pozor pri nádchach, nepoužívam dlhšie ako tri dni a aj to naximálne dvakrát dňa 🙂
Behala som s tým po doktoroch že rok a pol vkuse mám plný nos, bez olynthu ani na krok. Posielali ma po alergológii, ORL, tam ma dokonca chceli operovať že krivú nosnú prepážku mám, že to z toho. Až kamoška mi povedala že veď ty si závislá na spreji. Najprv mi bolo všelijako, aj smiešne, aj som sa urazila, v živote som o niečom takom nepočula. Keď som predýchala tak som si povedala ok, skúsim s tým seknúť. Pár dní to bolo ťažké ale potom zázrak, prešlo to. Ale odvtedy si musím dávať na spreje pozor. Aj keď som chorá, stačí že si raz streknem a je to späť, normálne cítim nervozitu bez spreja, potrebujem si streknúť znovu a potom úľava aj psychická keď si ho dám. Takže po každej chorobe opäť bojujem pár dní s tým že ho potrebujem aj keď je už nádcha preč a musím prestávať znovu a znovu. Je to riadne svinstvo.
Osobnu nemam ale moj chlap bol zavisli, prejavovalo sa to tak ze mal non-stop upchaty nos ked si to nedal a hrooozne vysusenu sliznicu. Riesil to tak ze si v dr. Max kupil sprej na zvlnutie sliznice, a musel preckat kym mu to prejde..
aj ja som zavisla uz x rokov, viackrat sa mi podarilo prestat tym sposobom, ze som znizovala davky a kupovala som ci coraz mensiu koncentraciu, od dospelych pre deti 2-6 rokov az napokon teraz mam uz len ten olynth/nasivin pre dojcata a potrebujem uz len vecer pred spanim, aj to si dam len pol streknutia do kazdej dierky, takze dalej to neriesim, cez den chvalabohu ok, takze mi ten jeden sprej vydrzi aj 2 mesiace. Radila som sa tiez aj s lekarmi a vraj uz takto to mam nechat, len si davat pozor aby som nezacala davat viac.
Ja som už 10 rokov 😪 nejde prestať... Skúšala som si len do 1 dávať... Nepomohlo, skúšala som len minimálne ani to... Pred 2 rokmi som mala ísť skrz to na operáciu že mi mali zmenšiť sliznicu ale ne odhodlala som sa :( šľak ma trafa
@dadika1114 10r v kuse každý deň? Koľko razy za deň?
@dadika1114 ahoj ja som bola zavisla 13 rokov. Bola som na zakroku v CZ kde mi laserom zuzili sliznicu. 3 dni sa to liecilo a potom som sa konecne mohla nadychnut normalne bez kvapiek. Zlepsila sa mi aj imunita, niesom uz tak často chora. Je to uz 2,5 roka odvtedy a bolo to to najlepšie co som mohla urobit. Pre mna bola motivacia, ze sme chceli babo a ten sprej by sa nemal uzivat v tehotenstve a celkovo moj muz je proti liekom takze mi bol velkou podporou. Teraz uz si davam pozor a ked som chora vzdy si dam sprej len na noc a len do jednej dierky a MAX 5dni.
@solinkarka aj 10 🙈
Bola som závislá na muconasal približne 10 mesiacov. Naozaj som už bola v koncoch. Kvapky som si musela striekať každú hodinu. Nedalo sa mi spat. Keď som si ich zabudla chytala ma uplna panika. Včera som podstúpila turbinoplastiku v ORL klinike v BB. Musela som ísť na operáciu pretože aj keď som kvapky vysadila na 2 týždne stále som sa dusila a nevidela som žiadnu zmenu. Nepomáhali mi žiadne lieky nič. Som po operácii a dýchať sa mi už dá na 50%. Do týždňa by to malo byt úplne Ok. Naozaj ak máte s týmto problem a neviete ako to riešiť určite podstúpte tento zákrok. Je to operácia v ktorej ste v celkovej anestéze. Po prebudení som necítila žiadne bolesti a cítim sa úplne skvelo. Netreba sa toho bat. Pre mna toto bolo jedine riešenie a neľutujem.

@ssslnieckooo no, našťastie som natrafila na moju alergologičku a tá mi povedala, koľko alergikov je zavislákov .... a naozaj som po viac ako 20 rokoch prestala a bez nočných mor ..... Ono bol postup, ako som písala vyššie - môj návykový múconasal a zároveň Nasonex. Nasonex sám osebe neposkytol absolutne žiadnu úľavu, na to ma upozornila ..... Začínala som tak, že najprv napr. Muconasal , potom po uvoľnení nosa nasomex - aby sa dostal do dutín ...... najprv som tak striekala často, po cca týzdni o jeden strek menej - jednoduch som postupne vypúštala dávky, lebo nos bol dlho voľný ..... keď som už nepotrebovala striekať, tak este cca mesiac som mala striekať ten Nasonex 2x2 a odvtedy som bez ..... Jedenkrát som to po chrípke dávnejšie zvrzala a bola som tam kde predtým, toto je moje druhé zopakovanie procesu a ide to. A lekárka mi vravela, že veľmi veľa jej pacientov takto vedelo prestať