Závislosť na nosných kvapkách
Ahojte boli ste niektora závisla na nosových kvapkách ako je muconasal alebo olynth?
@janinah a to antihistaminikum si viem kupit aj sama v lekárni aj bez predpisu?
@janinah no ruška používam len bavlnené,ale to som chcela povedat,ze nikdy predtym som nepotrebovala kvapky do nosa,len odkedy ruskujeme tak sa mi začal upchavat nos z toho a bez kvapiek sa uz nepohmem bohužiaľ....tie jednorazové chirurg. ja neviem preco ale v lete ked bývalo teplo,mne sa v tom potila tvár,mne normalne dole bradu stekal pot.
@kvetinka1405 áno,sú aj volnopredajné
@janinah ďakujem
Ja som postupne predlžovala intervaly, potom som prechádzala na slabšie spreje - pre deti. Teraz už len občas si dávam. Zvyčajne večer pred spaním a stačí mi 0,05% Olynth Predtým iné ako Muconasal nezaberalo nič.
Antihistaminiká si objednávam z Čiech. Tam sa dá bez predpisu kúpiť aj väčšie balenie. Napr. Gigalekáreň
kupte si morsku sol a tvarte sa ze je to olynth :D kamarat bol zavisly bolo to fakt divne furt si to striekal do nosa
@alienkami a ake antihistaminika použivate?a tie vám pomáhali?
@kvetinka1405 https://www.gigalekaren.sk/produkt/analergin-po... Je to rovnaká účinná látka ako Zodac/Zyrtec/Alerid...
a morská voda môže tiež pomôcť. Aspoň cez deň.
Mne to pomáha. Ale je to individuálne. Treba vyskúšať. Každý organizmus reaguje inak.
@alienkami ďakujem mne to hapči nepomaha ale tie antihistaminika my pomahajú
@kvetinka1405 teda chcela som napísať ze vyskúsam😁😁
Ja vyše dvoch rokov na olynth
@kvetinka1405 kúp si malé balenie napr. Zodac a vyskúšaj. Ak zaberie, tak si kúp väčšie balenie. Mala by sa brať len 1 tbl. na deň. Preto si ju zvyčajne dávam večer pred spaním. Cez deň vydržím aj bez, ale v noci by som nemohla.
Hlasim sa do klubu. Bola som zavisla na nosovych sprejoch/kvapkach roznych znaciek (Olynth, Nasivin, Septanazal...). Odpalila som si tym 80% cuchu a v poslednej faze mi uz vobec nezaberali. Mala som stale opuchnutu sliznicu, dostala som zapal dutin, dohnalo ma to k lekarovi obvodakovi, odtial na ORL a nasledne na alergologiu. Zistili mi alergiu na jeden druh plesne a kvapiek/sprejov som sa musela zo dna na den vzdat. Vybrala som ATB na zapal dutin, vyfasovala som na dlhodobe uzivanie kortikoidny sprej do nosa a antihistaminika v tabletkach. Prvy tyzden bol strasny, skoro som sa zadusila, ale potom sa to upravilo, aj cuch sa mi postupne vratil - to ale trvalo skoro rok 🙈
@kvetinka1405 Ahoj ja som bola "zavislá" na nosných kvapkách, konkrétne na Sanorine, už asi 15 rokov dozadu. Moja sliznica bola už tak zvyknutá, že bez nich som mala stále upchatý nos. Dnes je to už len spomienka - našťastie. Pomohlo mi nasledovné: každé ráno som si spravila šalviový čaj a a "preplachovala" s ním nos. Nabrala som malé množstvo na lyžičku a "šňupla" do každej dierky, Niekoľko krát denne. Šalvia má úžasne účinky a postupne mi moju závislú sliznicu vyliečila 🙂 Myslím, že to celé trvalo dva týždne, max mesiac.
https://www.benulekaren.sk/agrokarpaty-salvia-l...
Dnes by som asi skúsila pridať aj preplachy slanou vodou/vincentkou kanvičkou do nosa. https://www.benulekaren.sk/rhino-horn-junior-ko...
Držím palce 🙂
Ja mám od detstva problém s dutinami, pár operácií za sebou.. upcháva sa mi nos pravidelne, keď sa neviem zbaviť kvapiek, pomôže mi jedine liek clarinase/aerinaze. Po pár dňoch (dvoch-troch) kvapky nepotrebujem. Je to na odpuchnutie sliznice na predpis, mne predpíše obvodná, keď sa jej sťažujem na brutál upchatý nos. Bežný zirtec, zodac, claritine mi nezaberie na tento problém.
Ja som bola niekoľko rokov na muconasale, som alergicka na peľ seno trávy a v období peľovéj sezony mne žiadne spreje na uvoľnenie nosa na alergiu nezabrali, jedine muconasal a od vtedy som bola závislá na ňom. Dlho to trvalo. Boli sme na dovolenke a známa povedala ze sa jej tto tiež stalo, že hocijakú morskú vodu kúpiť a striekat, ale vydržať, nevzdávat sa aj keď sa nebude dat vydržať. Tak som to vyskúšala, bol to masaker, trvalo to asi 2-3 týždne aa postupne som začala cítiť uvoľňovanie a nakoniec som to zvladla, len s tým ze keď ma videl krcny komplet donicena slizniica v nose z kvapiek a museli mi nos operovať.
@nikadomi a tie tabletky to su jeden druh alebo to su dvoje rôzne?myslim tie clarinase/aerinaze
takže dievčatá už niekoľko krát som to riešila - každému hovorím NIKDY nepoužívajte muconasal kvapky, je to čistý humus a závislosť od prvého streku. keď som bola závislá, prešla som z muconasalu na detský olynth a v lekárni mi poradili sprej do jednej dierky, morskú vodu do druhej a po týždni som aj do druhej dala morskú a bolo dobre, ale prvé noci boli peklo, dievčatá ale dá sa to prežiť aj keď vysadite zo dňa na deň, ale nesmiete mať doma žiadne kvapky 😀 pár noci otras a bude dobre, držte sa zvládnete to!
@kvetinka1405 ahoj ja som bola striedavo asi tak 10 rokov. Nevedela som bez nich ich ani von....nakoniec mi pomohli az na klinike asklepion v Prahe. Vypálili mi laserom dutiny, je to neinvazívny zakrok. Rozsirili sa mi dychacie cesty a dutiny sa pomaly zregenerovali... odvtedy je to uz 4 roky a kvapky si davam len ked mam fakt silnu nadchu a max 5 dni. Som rada ze som to podstúpila.
No ja sa pridavam... Už cca 5 rokov ficim na mucconasale. Pokiaľ cez deň normálne fungujem tak nič ale v momente jak si lahnem tak sa mi zapcha noc a musím strieknut. Cca 3x denne si to dávam... Je to zle viem 😅 ale nemám vôľu na to prestat, mne z toho inak nič nie je (a dúfam že ani nebude) až na to ze som závislá a nič iné mi nos neuvolni.
ja mam zavislost uz minimalne 15 rokov, ale po porade s ORL lekarkou to riesim tak, ze som postupne znizovala intenzitu a typ kvapiek (od dospelych po detske, az dojcenske) a teraz mam tie pre deti 2-6 rokov a striekam uz len raz denne pred spanim. Teda ked si chcem lahnut do vodorovnej pozicie - raz som sla na masaz chrbta a nestrekla som si a skoro ma tam porazilo, po par minutach som mala komplet upchaty nos a nevedela som dychat lebo som lezala na bruchu a ked som otvorila usta tak mi sli sliny...😅
Ale inak pohoda, jedny kvapky mi vydrzia tak mesiac az 6 tyzdnov. Striedam druhy (Muconasal,Olynth, Nasivin) a obcas prestreknem Allergodilom alebo takym dacim od alergologicky.
@kvetinka1405 dve rôzne. Raz som mala aerinaze a raz clarinase. Mňa keď chytia dutiny, upchajú sa mi nakomplet. Začnem užívať sprej a aj po uzdravení už ho neviem proste vysadiť. Tak si už viem dať pozor. A tie lieky mi jedine pomáhajú sa ich zbaviť postupne.
Muconasal 😅 Odkedy som zistila, že som bola závislá a začala som mať spuchnutú sliznicu aj pri užívaní tak som prešla na obyčajnú morskú vodu a podobné. Také ako muconasal naozaj užijem len výnimočne keď mám betón v nose 🤭
Ja som bola cca 4 roky ... na noc som musela...pracovala som v zahranici tam to bolo sialene drahe tak som si povedala ze koniec...prve 2 tyzdne bpli krute
@nikadomi dakujem

Ja by som to skúsila vymeniť za nejakú morskú vodu, ale s eukalyptom, napríklad Quixx Extra, alebo Aspecton.