Závraty pri nízkom tlaku a vysokom tepe
Dobrý deň prajem, chcela som sa spýtať na Vašu skúsenosť ohľadom tlaku a tepu, či má niekto podobný problém a podľa lekára je to ok . Nakoľko som absolvovala niekoľko vyšetrení u kardiológa od echo srdca, holter, ekg, odbery a všetko je tip top. Môj tlak je väčšinou v rozmedzí vrchný 100-105 spodný 60-65 a tep v rozmedzí od 60- 80 tlak je asi nižší, ale som zvyknutá, no niekedy ma chytajú závraty. Všeobecná mi povedala že tep mám vysoký, tak som ostala taká prekvapená, ako v kľude mám okolo 65-75, ale niekedy doma mám aj 80-85 .
Ďakujem za vaše odpovede 🙂
@mamina7070 🙂 hej asi máš pravdu, keďže som chudučká cca 49-50 kg tak keď sa mi aj zvýši tep hneď to cítim keďže som jak kostrička.
Hodnoty tlaku aj pulzu mas uplne v poriadku. Pi viac tekutin. Toci sa ti hlava mozno pri prudkom vstavani.
Vsetky tie vysetrenia u kardiologa mas kvoli takymto hodnotam???? To ta tam odoslal PL?? To mohol aj on skonstatovat, ze mas uplne normalne hodnoty a neposielat ta na tolko odbornych vyseteeni zbytocne.
@stanulienkat super tak som kľudnejšia, no všeobecná mala ako som spomínala iný pohľad na to. Ale tak mám 37 rokov a dieťa čiže aj viac aktivít tak si myslím že je to primerané môjmu spôsobu fungovania 🙂 a áno keď vstávam mám také mierne závraty ale aj keď chodím občas. Ale ako hovoríš asi viac piť 🙂
@katrin3588 ja sa tiez cudujem,ze ta pri tychto hodnotach poslala na vysetrenia. Tlak mas nizsi, nic dramaticke a tep uplne v norme. Pokojovy tep je v rozmedzi cca 66-82, ja neviem,kde tvoja lekarka nabrala,ze pri 80-85 je tvoj tep vysoky.
@katrin3588 ja mám závraty z úplne iného dôvodu než tlak a tep. Je tu niekoľko tém k tomu. Ja som to riešila s neurologičkou. Diagnóza je vertigo.
@lubkovaandrejka no ako hovorím občas my vybehne aj 80-90 a ona mi povedala, že som mladá ešte na to aby som mala taký tep. Tak prišla triáda vyšetrení a zdravá ako ryba aj holter všetko 🙂 tak som si našla inú lekárku tak idem skúsiť zmeniť na základe recenzií.
@katrin3588 presne toto som mávala aj ja,pribrala som a upravilo sa
@ascotka aj ja mám Vertigo v ľavom uchu, ale už je to lepšie to som mala len keď som si ľahla na ľavú stranu rýchlo alebo otočila hlavu. Ale cvičila som na to a zlepšilo sa to.
@katrin3588 ak mas nizsi tlak, organizmus si to kompenzuje pulzom. Takze tvoj tlak a pulz su ok. Mas nizsi tlak, ale nie nizky. Ja takto fungujem roky. Vela pit a pomaly vstavat. Tiez sa mi vzdy zatoci hlava pri vstavani.
@stanulienkat kardiologička tiež spomínala niečo, že ak je nižší tlak telo si kompenzuje ten prietok tepom viac sa namáha aby napumpovalo viac krvi, že to je prirodzené. Takže presne ako hovoríš.
@katrin3588 cim nizsi tlak tym vyssi tep- normalna reakcia srdca
Pi vela vody a kludne si jedlo prisol
@taktotedanie ok skúsim zmeniť štýl 🙂 je pravda, že málo solím, ale toto sú tie veci čo napr. obvodný lekár nepovie. Takže ďakujem za tipy a rady 🙂 ste milé všetky
@katrin3588 to je môj bežný tlak a tep okolo 70-74.Zavraty môžeš mať z chrbtice, tlaku, vnútorné ucho hlavne pravidelne piť a jesť.Amemicka nie si?
Ten nízky tlak nie je vždy výhra, ale lepšie ako vysoký.
@luccija s chrbticou som bola na magnetickej rezonancii v októbri krčná aj celá a tam všetko ok. aj uši mám skontrolované a len to vertigo ale ako som spomínala už to nie je také strašné. Anemička nie som to mi robila kardiologička testy ako prvé. Tiež mi povedala lepšie nízky ako vysoký len teda sa zamerať na tie ťažkosti 🙂 a keďže aj cvičím a pohyb mám dosť veľký tak už len asi ten pitný režim a strava ako to tak vidím.
ja mám teraz vážnu diagnózu, roky som mala tlak v norme a mala som zistenú tachykardiu, na ktorú som brala ráno liek a potom som mala celý deň pulz v pohode t.j. od 60 do cca 72. Počas liečby sa mi občas tlak znížil aj na 80/49 a pulz vyletel aj nad 90. a to ma lekár presviedčal, že to nie je veľa, ja ale viem, ako som sa zle vtedy cítila a ranná tabletka nezaberala. Už sa to upravilo, ale akonáhle mám vyšší tep, hneď to cítim, ale uverí Ti len ten, kto zažil, ja som mala tiež kopec vyšetrení za sebou, darmo ma teraz onkológ ubezpečuje, že to nie je veľa, že môžem mať aj cez 100,pre mńa je to veľa, najlepšie mi je pri pulze okolo tých 60 a trochu viac, určite sa zhodneme, len jednoducho oni si idú svoje a my cítime to, čo cítime. V diskusii sa budem baviť len s autorkou
@lusesita2 No mne robila kardiologička niekoľko vyšetrení, aby vylúčila tachykardiu, keďže sa môj tep nedostal nad 100 ani dlhodobo nebol za hranicou, tak som si ešte doma merala 3 týždne sama a keďže som mala ok teda v rámci normy tak to uzavrela. A áno človek len sám na sebe cíti ten pocit nikto iný, keď som aj opisovala môj stav tak bolo ťažké vyhodnotiť že čo vlastne môže byť príčina .Ale lekárka to dala, myslím kardio lekárku. A presne cítim keď sa mi zvýši, kedy je v norme a kedy je už moc a treba pomôcť skludniť . Tak ja to mám aj z časti možno v hlave preto užívam aj AD. Prekonala som psych. vyhorenie + prekonaná bezpríznaková mononukleoza + osobné problémy. Bolo toho dosť. A tie začiatky a tie stavy boli strašné neustále panické ataky, depresia, úzkosť, schudnutie a všetko naraz. Som vďačná že som sa dostala do rúk odborníkom.
@katrin3588 samozrejme, to aj tvrdím, že keď mi ju zistili, veľmi sa mi uľavilo a ten liek mi naozaj pomáha, takže teraz ma žiaden iný lekár nepresvedčí, že aj pulz 120 je v pohode, no u mňa nie. mám kamošku, ktorá sa zaoberá prírodnžmi produktami a poradila mi buď sa nadychovať vône olejčeka rozmarínu, alebo si ho pridávať do vody, v ktorej si po terapii máčam nohy. pomáha to zvýšiť ten veľmi nízky tlak , potom si už telo nekompenzuje nízky tlak zvýšením tepu a pomaly sa mi tep znižuje, aj dnes z ranných 94na 60 a tepu93 , samozrejme aj po tabletke, mám teraz 104/70 a pulz 71, čo je úplne ok, pred pol hodinou som si robila kúpeľ nôh aj s rozmarínom.
@lusesita2 super, tak to je dobré keď vieš ako na to a máš odskúšané triky, ja vždy vybehnem schody doma, vyložím nohy a super ale len nachvíľu. 🙂
@katrin3588 ešte otázočka tlak 101/65 je v pohode tiež? Alebo respektíve nevadí keď je spodný vyšší ako vrchný? Samozrejme v rámci hranice 90. Niekedy sa mi stalo že som mala 102/74 a bolo mi divne.Mali ste niekedy?
@katrin3588 v dobrom to myslim objednaj sa psychiatrovi s tlakom problem nie je skor to bude v hlave
@mamina7070 asi sa moc sledujem,mám to od vtedy,čo som mala panické ataky a strašné stavy. Viac sa sledujem odvtedy.

tlak mozno nizsi tep mas uplne ok mozno viac pit mineralky
a menej sa sledovat