icon

Závraty v ľahu

evak10_
17. dec 2022

Ahojte. Chcela by som sa spýtať ci mate skúsenosti so zavratmi napríklad v ľahu. Pochopila som všetky možné vyšetrenia vrátane MRI a psychiatrického vyšetrenia a bola mi diagnostikovana tetanus a zúžený kanál v krčnej chrbtici.
Bola som aj u chiropraktika a povedal ze zavraty mam z krčnej chrbtice keď sa mi pri určitej polohenedokrvuju nervy.
Prosím mate s tým niekto skúsenosti? Som už bezradna lebo mi nikto nevie pomôcť

stellarstar
17. dec 2022

@evak10_ u ORL si bola?

pokemonkaa
17. dec 2022

zavraty mozu byt aj zo stredneho ucha a tiez pri zniceni krcnych stavcov. Na ORL dokazu nasadit lieky na tieto zavraty, taktiez aj na neurologii.

evak10_
autor
17. dec 2022

@stellarstar ahoj. U ORL som zatiaľ nebola ale u neurológia aj kardiológia ano, dokonca aj MRi aj ostatné vyšetrenia som mala v poriadku a na orl idem až vo februári

stellarstar
17. dec 2022

@evak10_ skus zatiaľ ginkgo, na závraty je dobrý betahistin actavis len neviem či bez rcptu dostať resp či ti obvodný predpíše. Môj otec to užíva a jemu to pomáha

apolka77
17. dec 2022

Tie zavrate máš iba v ľahu? Keď sa otočis na jednu či druhú stranu?
Ja som mala pri zmene polohy a bolo mi aj zle od žalúdka. Problém bol vo vnútornom uchu. Sú NATO cvičenia, veľmi mi pomohli. Vieš po anglicky?
Na YT je o tom plno videí a vysvetlení čo sa deje. A následne cvičenia ako dostať preč krištáľik z vnútorného ucha ktory uviazol v kanáliku a spôsobuje zavrate.

janka_266
17. dec 2022

@evak10_ Vertigo? Ja mávam niekedy take závraty, keď mi ofukne krčnú, ako rýchla pomoc torecan a potom aspoň týždeň dorsiflex 🤷‍♀️

lukbe
17. dec 2022

@evak10_ už som to tu komusi posielala,ja som to mala z krčnej chrbtice,tiež viac pri ležaní, dávala som si vyššie vankúš,teda aspoň 2 vankúše a treba sa opatrne otáčať na posteli. Pomohli mi tieto cviky https://jaknavertigo.cz/ke-stazeni/rehabilitacn...

gabesz1
11. mar 2024

@evak10_ Tak nie si sama s tým problémom! Je to hrozné, preštudovala som všetko, ale pomoci niet!!!!! Nič, nič nezaberá! A teraz sa k tomu pridružil aj zvýšený krvný tlak! Tak je to na zbláznenie! Kam treba ísť, aby človek natrafil na pomoc a na vyliečenie??? Prosím Vás, môže niekto pomôcť. Ako a kto zisťuje to prekrvenie ..........

adulienka11111
15. sep 2024

@evak10_ zdravim.ak uz mate naozaj vysetrene vsetko ostatne, co moze sposobovat zavraty( neurolog, usno_nosno_ krcne, MR mozog, MR krcna, ....), tak zavraty budu z krcnej. Trpim tym 7 rokov

adulienka11111
15. sep 2024

@evak10_ takisto mam problem s tocenim pri otacani v lahu. Podotykam bola som aj v centre pre poruchy rovnovahy v Komare: vsetky kanaliky, polohovacie testy, nystagmografia atd atd co tam robili mi dopadlo ok. Umna ostava uz len jediny nalez ktory po 7 rokoch chodeni po vysetrenniach je: dve vysunute krcne platnicky s utlakom na miechu, bohuzial lekari tento nalez uplnne ignoruju aj ked nic ine ako dovod mi nenasli.....a ja trpim dalej

21anjelik19
15. sep 2024

@evak10_ ahojte mne sa to dialo a išla som na masáž chrbta kde mi poriadne premasirovala celý krk ramena chrbát všetko proste a odvtedy sa mi to ešte nestalo a dúfam že už nestane

adulienka11111
15. sep 2024

@21anjelik19 mne napr masaze nepomohli. Kazdy je individualny treba nejakym zazrakom najst, co komu pomoze

21anjelik19
15. sep 2024

@adulienka11111 ja som to napísala ako radu ak niekto ešte neskúšal aj toto napríklad

adulienka11111
15. sep 2024

@21anjelik19 ok. Ja pisem tiez len svoju skusenost

pbra40
15. sep 2024

ORL Vysetrenie, mozno mas roztriestene krystaliky v uchu

lesiiaoldi
25. apr 2025

@evak10_ ja som to mala v tehotenstve mne sa v noci začal točiť celý svet až tak, že som sa zobudila a začala kričať 😱 Asi dvakrát sa to stalo. Neviem či nejaký výkyv tlaku. Gynekológ to neriešil a prešli to potom samé. Ale to bolo tehotenstvo no.

gabesz1
26. apr 2025

Ahojte dievčatá! Teda každý bojuje po svojom bojisku ale pomoci žiaľ niet!

gabesz1
26. apr 2025

Ja som z toho už na dne! Teraz mám prpblémy v krížoch! Neviem ani topánky zaviazať, kľaknúť nie, ohnúť sa problém, ...Dobrala som 5 ketonal injekcií, no nepomohlo. V moči mám 2 ++ krvi. Najprv som si myslela, že mám problém s obličkami, no tie sú v poriadku našťastie ale posiela ma lekár na nefrológiu - čakacia doba mesiac, ortopéd - čakacia doba mesiac...... teda skúšam sama vylučovacou metódou ale zatiaľ bez úspechu