icon

Zažili ste nepríjemnosť od zdravotníckeho personálu?

22. okt 2024

Viem ze sa to deje veľa ľuďom, ale to je masaker ako si dovoľujú byť tak protivni k pacientom, ktorí sú slušní, niektorí pacienti tiež vyskakuju to je jasne to je tiež cez čiaru ale napr.ja som vždy slušná, nikdy neklopem čakám, ale vždy sa mi dostane len nepríjemné zaobchádzanie...napr. teraz som prišla domov, bola som pol roka objednaná na sono brucha na 8:45, nalačno...čakala som bez slova 1,5 hod, samozrejme brali tam doktorov, ležiacich pacientov z oddelenia, a my objednaní nič...podotýkam sono brucha trvá 5 min, povedzme max 10...v noci som bola 30x pri synovi hore, uz sa mi tocila hlava, od 6tej rána a bolo 10:15, hovorím sestričke ze mi nie je dobre ci uz som na rade a ona začala po mne ziapat ze s tým treba počítať, smola a zabuchla mi dvere pred nosom...je toto normálne podľa vás? Úplne som z toho znechutena, a bojím sa keď prídem do veku ze budem potrebovať doktorov viac a aviac...

Strana
z2
cacianka
22. okt 2024

@katkaseiner veď to viem, že je to bludný kruh.
Pracujem v nemocnici, (nezdravotnik), u nás máme veľmi dobrú spätnú väzbu na zdravotníkov. Nájdu sa aj blbé povahy, ale drvivá väčšina su slušní, ústretoví, normálni. Veľa z nich sú úplne super ľudia, empatickí, skrátka "voňajú človečinou". To nie je moja recenzia, ale od veľa ľudí sa dozviem, počujem ako sa pacienti medzi sebou rozprávajú. Problémom je zdravotny personál rajonoch, tam sa nájde veľa nabubrelych egomaniakov , "" já som doktor/ sestra- gdo je vác "".
Metlou hnať, nie platy zvyšovať.

lienka.7
22. okt 2024

@canany ale prosím ta, cely život si nebola v nemocnici, nerodila si a pod.? Jednoducho si treba uvedomiť, že za 100€ mesacne poistné nemozes očakávať liečbu za statisice. A ak aj teda si v živote "nespotrebovala" ani jedno jediné euro (čomu uprimne neverim), systém je opäť solidarny, tvoje odvody spotrebúva napr.tvoje dieta, muz, mama, babka... a aj tak je to stále málo. Tomu ver. Skôr či neskôr príde k tomu, že sa bude platiť. A ja som plne za. Konecne bude nejaké pripoistenie a podla toho budeš mat aj zdravotnú starostlivosť. Presne, ako to majú aj v zahraničí. Lebo nic nie je zadarmo.

sisaka
22. okt 2024

@minenkak ja žijem 20 rokov a ešte sa mi to nestalo

canany
22. okt 2024

@lienka.7 predstav si, ze aj tie 2 porody som si zaplatila v plnej vyske u Kocha. A moje deti od mala maju zubara full plateneho. U pediatra max raz rocne dostali atb, ked uz som si s bacilmi zo skoly nevedela poradit doma, aj to som doplacala, lebo lieky na kasel, do nosa si platis aj tak. Moji rodicia sa tiez zatial drzia a tiez si uz do toho solidarneho systemu naplatili za cely zivot dost a necerpali nic, a ked budu potrebovat dopadnu ako autorka, cakajte hladna 2 hodiny. Mne by klesol cukor a este by som im tam odpadla, to by este sestricka mala starosti navyse. Rodicia si operacie kolien, haluxov aj karpalu platili na sukromnej klinike. Mimochodom halux mame zoperovat v statnom nikto nechcel. Netvrdim, ze som necerpala, u gynekologicky si davam cyrologiu zo zp, ale nerovna sa to tomu, co tam z mojho platu zaplatim. Som tiez za pripoistenia, kludne im zaplatim, ked mi z toho pripoistenia prispeju na zuby, ale aj z toho co odvediem, nielen z pripoistenia.

lienka.7
22. okt 2024

@canany to, ze si si platila u kochá nadštandard ešte neznamená, že si za teba nič neuctovali v poisťovni. K pediatrovi si predpokladám chodila na preventívky, mala očkovania a pod. Uprimne ti závidím, ze tvoje deti nikdy nespadli, nepotrebovali ošetriť v nemocnici, nezlomili si nohu, ruku a pod.... To, ze si platis sukromnych je iba tvoja voľba, ale aj taky zubár si za teba účtuje, hoci je súkromný.
K tým operáciam je to zial tak, že lekari sú vychcani a nie je pravdou, že to a to v nemocnici neoperuju.
Mimochodom, mame lekarov v rodine, cize veľmi dobre viem "co ide a co nejde", resp. "dá sa a nedá sa".

1mina
22. okt 2024

No ja tiez mam povacsinu zlu skusenost. Aj ked napriklad na mojom ocnom alebo gynde su mily. Ale co sa tyka pohotovosti myslim aj rpe deti katastrofa - a nie nechodime s blbostami ale napr ked maju cez vikend zapal stredneho ucha a pod. Alebo teda ja som bola aj hospitalizovana so synom na neurologii a teda celkom ma prekvapilo ake neprijemne tam boli sestricky, nato ze to bolo detske oddelenie atd. Nebyt spolubyvajucej s ktorou sme si z toho aspon robili srandu by to boli hrozne dva dni.

mk1111111111
22. okt 2024

@lienka.7 ty si dobre zadubena. Vyvrsovat sa mozes na vycecavacoch systemu, nie na tom, kto riadne plati a ak chce dobre a kvalitne osetrenie, este aj musi priplatit. Sa troska spamataj a suchaj nozickami, rodina s lekarmi.
Ved @canany ma uplnu pravdu, tak to tu funguje. Tiez, co si nepriplatim, nemam.

lienka.7
22. okt 2024

@mk1111111111 zadubena si tu akurát ty a tebe podobne, co očakávajú ze za pár drobných dostanú automaticky všetko zadarmo.

joesvk
22. okt 2024

@lienka.7 Už dávno malo byť pomenované, na čo máme nárok všetci a čo treba priplatiť. Zdravotná starostlivosť je strašne drahá. U nás vraj máme najviac MR vyšetrení na obyvateľa v Európe...proste hrozné plytvanie ...takisto ďalšie vyšetrenia. Ľudia sj neuvedomujú, že čerpáme nad pomery.Pritom na to nemáme.
Plytvanie vnímam na každom kroku. Ale to je na dlhú debatu.
A systém fakt funguje zle. A nikto to nerieši.

canany
22. okt 2024

@lienka.7 deti ockovane nie su, problemy z prveho jedineho ockovania som riesila v sukromnej koznej ambulancii, ano zo zaciatku som mala snahu vyuzivat statnych lekarov na kramaroch, ale cakajte so 4 mesacnym miminom hodinu, kym sa dostanete dnu, aj ked ste sa objednavali. To iste na ocnom, syn ma tupozrakost, a ked mi kamaratka hovorila zazitky z ocneho na kramaroch s detmi, tak som radsej isla na sukromnu kliniku. Do "nadstandardu" ako ste to nazvali ma dokopalo nase zdravotnictvo. Nehovoriac, ze aj moj cas ma svoju hodnotu a ja ho prilis na vysedavanie u lekarov nemam. Ale ano kazdeho volba, ale tak si neplatme statne ZP, ale platme si pripoistenia do sukromnych poistovni a cerpajme si z toho. Preco mi Union ZP kaze ist na 2 ocne kliniky, kde mi daju zlavu? Ked ja chodim na inu OK? Lebo ze by biznis pre znameho?
No sama vidite ako sa da a neda u znamych lekaroch.
Ale tak vsetko to uz ide na SK dolu vodou, zdravotnictvo, skolstvo, konsolidacne balicky su zas ina trieda tuposti. My sme taky hlupucky narod, nechame sa otrocit a suchame nozicka

3princezne
22. okt 2024

Mam rovnake skusenosti. A minule sa mi stala taka perlicka, podotykam, ze na klinike, kde som si to dokonca plne platila. Bola som na infuzii, bolo mi nevolno, potrebovala som sa napit. Tak som kusok presla sama po vodu. Vynadali mi, ze s infuziou beham. Ok, pochopim. Druhy krat ked som tam bola. Hovorim sestricke, ci mi poda vodu, ze je mi nevolno. A ona mi vynadala, ze ved to mozem aj sama prejst, ze s infuziou sa da chodit. Niektori ludi si proste len potrebuji kopnut a automaticky su v opozicii.

bosorkabb
22. okt 2024

Ja som tak odpadla. Tiež som čakala dlho a bez jedla a pitia. Objednaná 8:15 a do 11:00 stihol lekár telefonovať s niekym o zápase, dovolenke (počuli sme cez dvere) zbehnúť 3x do bufetu ( prvý krát si doniesol kávu, potom noviny a na záver horalku) potom u neho bol kolega smiali sa na niečom a keď konečne zobral prvého pacienta bolo po 9:30. Okolo 11 som odpadla.
Keď ma prebrali nakrical na mňa.
Podľa niektorých si za to môžem evidentne sama a on chudák kričal lebo mal šok, že?

bosorkabb
22. okt 2024

Ale pravdaže poznám a mám skúsenosť aj pozitívnu. Je ich však menej ako tých negatívnych.

Strana
z2