icon

Zhubný nádor na obličke - máte skúsenosti?

katarinka2526
3. okt 2020

Dobrý deň chcem poradiť môj otec bol na magnetickej rezonancii tam sa mu zistil nádor. Poslali hoj do Košíc na konzultáciu tam mu zase povedali že ten nádor je zhubný. Že 20 októbra má ísť na príjem zo všetkými krvnými výsledkami. Môžem vás poprosiť mal už niekto stým to skúsenosti?

lechtivka
5. jan 2022

Ahojte baby prepáčte že vás otravujem... Ale v skratke ci nemáte skúsenosti. S minulý rok v júni mi pomocou sona bola zistená cysta na obličke(8cm).. Podľa CT to bol len typ bosniak 1... Sla som na operáciu laparoskopiou... Ale z histológie mi vyšiel svetlobunkový karcinóm.. A od vtedy som bola na 2x na PET /CT lebo stále tam niečo svieti... O týždeň idem na MR kvôli tomu že niekt nádory to Petko nezachytavaju... Ja už neviem čo mám čakať. Keďže to operovali len ako cystu a nie nádor 😩

sorciera24
5. jan 2022

@lechtivka skusenosti mame, len s cim konk. potrebujes pomoct...? ak si mala hist. potvrdeny karcinom, tak ti sleduju metastazy, pravdepodobne mas niekde v tele este utvary, kt. nevie ani PET CT dobre urcit (aj moj otec tak mal).....MR to vie lepsie rozpoznat (na niektorych tkanivach), tak len pockat na vysledok MR

lechtivka
5. jan 2022

@sorciera24 skúsenosti stým ze ct ukáže obyč cystu a histológia ukáže inak. A stým typom nádoru.. Sledujú mi len obličku zatiaľ. Po operácii som bola viac vysvietena ale na 2 x to bolo lepšie len stále na obličke dačo svieti tak preto MR asi 🙄
Šla som len na obyč operáciu cysty ešte muž sa čudoval ze to beriem vpoho.. Ale po histo sa stým výsledkom neviem zmieriť.. Viem že sú aj horšie veci, choroby ale chcem aj druhé babo a keď ma vkuse budú ozarovat s ct a MR neviem 😔

sorciera24
5. jan 2022

@lechtivka histologia je nemenna...sono moze byt klamlive, niekedy to tazko zistit, obycajne CT to tiez nie vzdy odhali, aj ekd dobry radiolog by to mohol vidiet, tazko povedat ako to bolo tobrazene.... ale ak histo vysla ako karcinom, tam nemas moc co riesit.... teraz pojde o to, ci tam nahodou nie su MTS.....teraz mysli na seba.....inak mali by ta po operacii kazdeho polroka sledovat CTckom celu (okrem hlavy)....ak sa nieco vysvieti, riesia dalej....uvidis, co povie MR....

simsalabim
5. jan 2022

@lechtivka urcite je smerodajna histologia, ta je definitivna. U nas v rodine to bolo naopak, podla CT aj MR usudili, ze Bosniak 3-4, odstranili celu oblicku napriek tomu, ze neboli ziadne dokazy sirenia do uzlin ci kdekolvek inde. Histologia - zriedkavy nezhubny nador.
Drzim palce a urcite je najdolezitejsie to, aby si ty bola v poriadku.

lechtivka
5. jan 2022

@sorciera24
@simsalabim ďakujem baby🙏 mám trochu pochybnosti lebo mávam občas bolesti na ľavej strane .. Neviem či z počasia alebo čo. Bola som ok stým ved pri deťoch človek zabúda na svoje problémy len keď mi včera dr poslal termín už zasa v hlave idu scenáre. 🙄🤦‍♀️

simsalabim
5. jan 2022

@lechtivka lava strana je ta operovana?

lechtivka
5. jan 2022

@simsalabim áno.

simsalabim
5. jan 2022

@lechtivka to mozu byt zrasty a tak…

ticko
Autor odpoveď zmazal
majka137
16. feb 2022

@lechtivka iba sa chcem opýtať teraz štvrtok idem po prvý krát na ct obliciek aj s kontrastnou látkou zaujíma ma ci sa pri tom ct sledujú aj iné organy ci iba obličky. Zaujíma ma to lebo ja mam aj pankreotopiu tak ma zaujíma aj to v akom stave je pankreas ci tam nie je niečo viac a ...... Proste tiež už mám rôzne myšlienky a strašne sa bojím keďže mam tri malé deti Dakujem

ticko
16. feb 2022

@majka137 budú vidieť celú brusnu dutinu

majka137
16. feb 2022

@ticko dak7ujem strašne ma zaujíma v akom stave mam pankreas lebo problém s ním mam už od 15 prekonala som salmonelozubdost silnú len len ze som obstála a pri tom sa mi poškodil pankreas žiaľ prišli na to až o 15 rokov neskôr bo stálom sa sťazovaní ze ma boli brucho keď sa najem a ze ma preháňa

ticko
16. feb 2022

@majka137 aj mne to tak zistili metaztazuje na pancrease

majka137
16. feb 2022

@ticko🙁 to mi je ľúto ja na obličke mám angyomiolipom aspoň tak to vidia na sone a pankreas aspoň jeho hlava ktorú vidia je nezvacsena bez zmien a chvost nie je vidno tak dúfam že bude všetko v poriadku.

ticko
16. feb 2022

@majka137 držím palce určite bude všetko OK

bibka1308
27. feb 2022

@majka137 mne teraz vybrali to čo máš ty. Histologia potvrdila nezhubny nador obličky.

majka137
27. feb 2022

@bibka1308 aké veľké ste to mali mne na ct vyšetrení namerali do 1 cm ze je to veľké

bibka1308
27. feb 2022

@majka137 mne praskla cieva pri úraze, takže som to mala veľké 21 cm- už naplnené krvou.

lienka175
23. aug 2022

Prosím o radu, mamina má 5 rokov sledovanú cystu na obličke o veľkosti 8cm. Nemenila sa, stále rovnako veľká, každý pol rok kontrola. Dnes bola tiež na kontrole a lekár ju poslal hneď budúci týždeň na CT. V karte má napísané, že cysta je síce nezmenená, ale má echogénnejší obsah a je podozrenie na tumor. Čo to znamená? Veľmi sa všetci bojíme, asi dva týždne dozadu jej začali dosť silné bolesti krížov. Môže to mať súvis?

ticko
24. aug 2022

@lienka175 uvidí sa po cť môže to byť tumor potom asi operácia

simsalabim
24. aug 2022

@lienka175 tumor moze byt aj nezhubny, takze nezufajte.

hajanka
4. jan 2023

Ahojte, chcela by ozivit tému a opýtať sa na skúsenosti odborníkmi, ktorý sa venuju nádorom na obličkách ďakujem

anina3
26. feb 2023

@hajanka ja sa pripajam tiez ma to zaujima...ale ako pozeram, zatial sa neozval nikto.Mojmu ockovi na sone nahodne nasli nieco na oblickach, nasledne CT ukazalo cysty na oboch oblickach, na jednej este angiomyolipom a ojedinelu cystu a na druhej utvar umorozneho charakteru.Ma ist na onko urologiu na konzultaciu.Sme z toho uplne hotovi.Prosim o skusenosti a rady, budem velmi vdacna.Dakujem

katinka71
26. feb 2023

@hajanka moj otec bol v BB na urologii rosweltovej tam ho operovali aj liecili hned po OP mu davali iba 3 mesiace zivota, dozil Sa 6 rokov od op

hajanka
26. feb 2023

@katinka71 dakujem za odpoved, je mi to luto. Mal to tak zle, ze mu davali len take dozitie? Predtym mal nejake zdr problemy? Podstupil potom nejaku liecbu?
Manzel bol uz tiez na konzult v BB v Roosweltivej u dr. Kubasa. Dal mu termin op koncom aprila, roboticky.

hajanka
26. feb 2023

@anina3 ako som pisala vyssie, sme z vychodu a manzela sme objednali do BB do fakultnej nem., kde je ako jedine na SR centrum robotickej chirurgie, specializovana urologia. Obj sme ho k Mudr. Kubasovi. Bol hned na konzultacii a dal mu termin na koniec aprila, s tym, ze ak sa nieco skor uvolni ozve sa. Tak uz len cakame.

Kam ide na konzultaciu?

katinka71
26. feb 2023

@hajanka jemu hned pri uperacii vyoperovali oblicku,5 rokov bol relativny pokoj,po roku sa mu uz objavila meastaza v rammenom klbe vyoperovali mu a dostal novy klb napriek tomu otec chodil do prace bol aktivny,chodil po dovolenkach , vnukom sa venoval a ten 6 rok ten bol najhorsi metastazy v plucach a kostiach vtedy zacal s chemoterapiou a biologickou liecbou,bolo vidiet ako zp dna na den ubudaju sily,na konroly do BB chodil tak4x rocne,

bibka1308
26. feb 2023

@hajanka mne Dr. Kubas zachránil život, keď mi zastavil krvácanie do brucha po odtrhnuté angiomyolipómu. Ležala som 2 týždne na urológii a všetci doktori tam boli super.

hajanka
27. feb 2023

@katinka71 och 😔 moja mamka mala vyop nador na plucach, tiez rovanko 5r bol pokoj a potom metastaza na klucnej kosti, tiez dalsi rok a pol bo najhorsi. Potom uz odisla. Uplne vycucana tym nadorom.

@bibka1308 manzel hovoril, ze je uzasny aj ako clovek, k nemu na konzultacii, ale aj ako dr co sme si o nom nasli a citali