icon

Zhubný nádor na obličke - máte skúsenosti?

katarinka2526
3. okt 2020

Dobrý deň chcem poradiť môj otec bol na magnetickej rezonancii tam sa mu zistil nádor. Poslali hoj do Košíc na konzultáciu tam mu zase povedali že ten nádor je zhubný. Že 20 októbra má ísť na príjem zo všetkými krvnými výsledkami. Môžem vás poprosiť mal už niekto stým to skúsenosti?

anina3
27. feb 2023

@katinka71 ach 😪 mozem poprosit blizsie info?Aj za BB?Ktory lekar operoval a co presne mal ocko?Velmi to pomoze.Dakujem pekne

anina3
27. feb 2023

@hajanka bol v BB u Dr.Sveca na konzultacii.Podla popisu CT mu povedal ze to je zhubny nador oblicky okrem oblickovej panvicky.Operacia rezat...prosim vas napiste svoje nazory a skusenosti.Zarazilo nas to ze hned podla popisu CT kde je napisane tumorozneho charakteru ze je to hned zhubne..😪

anina3
27. feb 2023

@hajanka a mozem poprosit co ma vas manzel?Jemu dali na vyber rezanie alebo roboticky?Dakujem pekne

katinka71
27. feb 2023

@anina3 operovali a liecil Dr Svec, mal Grawizov nador

sorciera24
28. feb 2023

@anina3 aj môj ocko mal grawitza už podľa Soňa vedeli,že je to zhubný nádor,následne cť a tiež,vraj je to typ nasiru,jt.je jasne rozpoznatelny na ct.podla histórie aj tak bolo. Tiež rezali aj s celou obli ckou,ale nie v BB.

anina3
28. feb 2023

@katinka71 mozem vas velmi pekne poprosit blizsie info??Ked aj do spravy prosim vas.Velmi nam to pomoze.Dakujem pekne

anina3
28. feb 2023

@sorciera24 mozem aj vas velmi pekne poprosit blizsie info?Ked aj do spravy, velmi nam to pomoze.Dakujem pekne

sorciera24
28. feb 2023

@anina3 napiste mi spravu, co by ste chceli vedieť

katinka71
28. feb 2023

@anina3 moje informarmacie uz nie su najnovsie,otec zomrel pred 10 rokmi a operovali ho pred 16 rokmi,veda a lpoznatky co tyka liecby nadoru uz urcite pokrocili,drzim velmi palce aby to vam dopadlo dobre

hajanka
28. feb 2023

@anina3 on bol najskor na konzult v PO kde ho poslal urolog po CT. Tam mu dr povedal, ze vzhladom k velkosti nadoru (nie je velky) moze byt op aj laparoskopicky, ale v PO laparo nerobia, len ridnym velkym rezom, ze ak chce si najst sam lekara, moze. Samozrejme chcel, jednak menen invazivne, rychlejsia rekonv. Atd. Tak sm naslo v BB kde je aj roboticke centrum, citali o tom a zajednali konzult k Mudr. Kubas, on mu robot. odporucil a schvalil. S tym ze si plati za vyber lekara a bide ho op on.

Co presne ma, nevieme, lebo v sprave z CT je uvedene nejak tak, ze nador s nejasnym spravanim, ci nespecifikovanym ci ako… nic o tom ci j zhubne sa tam neuvadza.

anina3
28. feb 2023

@katinka71 dakujeme velmi pekne

anina3
28. feb 2023

@hajanka ocko ma uvedene ze lozisko tumorozneho charakteru..ohranicene...plus ma tam cysty a na druhej oblicke angiomyolipom.No vcera ked sme dostali tuto spravu tak sme zostali zufali.....ocko to ma 30x29mm.Jemu nepovedal dr.o moznostiach iba ze on reze tak rezat.On inac nerobi.Takze ktovie ci sa to da aj robotom u ocka alebo laparoskopicky.A vam povedal ze ide von len utvar ci cela oblicka?Tu sa vyjadril, ze uvidi sa pocas operacie.

lechtivka
28. feb 2023

Moja skúsenosť.
Na sone mi bola zistená cysta na obličke 8cm. Ct vyšla tiež cysta. Laparoskopiou mi ju vybrali vyčistili. Histológia vyšla svetlobunkový karcinóm obličky.. Cystu mam zas na obličke ale som sledovaná 🤷‍♀️
@anina3 prajem ockovi veľa zdravia. Treba veriť že všetko bude dobre🙏

anina3
28. feb 2023

@lechtivka on ma na oboch cysty a na jednej zhubny nador-vraj a na druhej angiomyolipom.Ja som uplne hotova z toho.Vam prajem tiez skore uzdravenie a dakujeme pekne aj my...dufam, ze vsetko dobre dopadne.

keman7
28. feb 2023

Mojmu otcovi tiez dlhsi cas pozorovali urcitu cystu na oblicke. Ked lekar usudil, ze to treba dat von (malo to cez 8cm), zistili ze to bol uz zhubny nador 4.stadium. zobrali rovno celu oblicku. Pri tejto diagnoze mate max do 5 rokov metastazy bud kosti, pluca alebo mozog. Otec mal na mozgu, to uz bol potom rychly proces. Velmi dolezita je prevencia ...ja ako jeho syn chodim pravidelne kazde 2 roky na sono obliciek ku urologovi, kedze tieto veci su z urcitej casti dedicne. Hlavne nikdy necakat ! To co v tele nema co robit, treba odstranit cim skor, ak je to mozne.

ticko
28. feb 2023

@keman7 je to tak áno píšu 5rokov prežívania ja už 7rokov sa trápim ..koľko to u neho trvalo

anina3
28. feb 2023

@ticko prosim vas vy to mate ako?Moj ocko jemu teraz zistili 3x3 tumor.Podla nalezu CT dr.povedal ze je to vraj zhubne.Ma este okrem toho aj cysty a na druhej oblicke tiez cysty a angiomyolipom 😪 z tejto spravy sme boli vcera hotovi.Chcu ho riadne rezat a mozno aj cela oblicka vraj pojde von.Prosim o vase skusenosti rady.....Dakujem pekne a prajem vela zdravicka.

ticko
28. feb 2023

@anina3 keď je zhubný nádor na obličke určite treba dať operovať tam nie je čo čakať ja som mala veľký nádor 15cm a tie čistý to neviem je to tak že každý sme individuálny mne teraz po 7rokoch schválili liečbu na tretí krát no neviem či už to niečo pomôže držím vám palce nech to všetko dobré dopadne

anina3
28. feb 2023

@ticko ach 😪 ďakujeme pekne aj vam drzime palce aby liecba pomohla. Toto ked citam...po 7 rokoch vam schvalili liecbu???Ja mam dost.

keman7
1. mar 2023

@ticko v decembri sa mu zacalo menit spravanie. Sam si vyzadoval hospitalizaviu na psychiatrii. Nevedeli co mu je..spravili mr mozgu a vsetko bolo jasne. Zomrel nasledujuci rok po lete...cize cca 9m. Ale posledne 3m bol v hospici uz len na hadickach. Z vyse 100kg chlapa ostala len kostra. Bol na onko v KE..davali mu ozarovanie ale to uz bolo viac menej len aby sa netrapil a trochu uvolnil tlak. Dlho som sa z toho spamataval co som si prezil. Len sa mi utvrdilo, ze nase zdravotnictvo to je jedna karastrofa. Prehadzovali si ho ako teply zemiak....

sorciera24
1. mar 2023

@keman7 presne ako s mojim ocom, ale miesto inde...v MT....u neho sa MTS v mozgu prejavilo najprv, že nemohol hybat jednou rukou, v podstate na jednu cas tela ochrnul, dali mu ožiare......po nich este normalne 3 tyzdne chodil, az raz sa nemohol postavit z kresla a to uz ochrnul na celu stranu a posledny mesiac bol uz len na ložku....hrozne utrpenie a v nemocnici asi najhorsie.....paliativna starostlivost je u nas hrozne zanebana....

katinka71
Autor odpoveď zmazal
hajanka
1. mar 2023

@anina3 Mudr. Kubas povedal mamzelovi ze robotom laparoskopicky a velkostou je asi cca podobny ako u Vasho otca, zajtra pozriem do papierom ak nezabudnem.

@keman7 to moja mamka bola na tom podobne ona vsak mala adenokarcinom na plucach operovany, 5r klud a potom metast nad klucnou kostou a slo to uz dole vodou, velky boj bol, kt. aj tak prehrala, tiez ako kost a koza s epi zachvatmi 😔 ona vsak na mozgu vraj nic nemala

anina3
2. mar 2023

@hajanka dobre, dakujem pekne.Ked ono tam je viac doktorov a kazdy inac..jeden len reze a o inom sa ani nebavi....druhy ma nazor ze roboticky...clovek sa niekde objedna, z kadial ma hned vediet, ze prave ten dr.len reze....a dalej uz ma akoby zviazane ruky...aspon tak mi to pride...lebo uz ked bol u toho....uz jeho kolegovia nechcu do toho kafrat.Ach.....strasne.

hajanka
5. mar 2023

@anina3 mas pravdu 😔 je to tak co dr to iny nazor, neviem no mm si vybral ani neviem oreco a ako a ide do toho. 23.4. ma nastup do nem a 24.4. operaciu

hajanka
9. mar 2023

@anina3 tak manzelovi volali a ide uz buduci utorok na prijem

hajanka
9. mar 2023

@anina3 ale Vy mozte ist aj za 10timi lekarmi na konzumtaciu a vybrat si. Podla toho co bude pre Vas najvhodnejsie. Nemusite ostat u prveho lekara. Cim viac nazorov, tym lepsie.

anina3
14. mar 2023

@hajanka nieco sa uvolnilo??

anina3
14. mar 2023

@hajanka vcera bol na konzultacii ocino a doktor uplne ine povedal ako minule....ze da sa aj setrnejsie atd atd.....tak ide na konzultaciu k MUDr.Babelovi ktory operuje Da Vincim.Niektore veci naozaj nechapeme uz....

hajanka
14. mar 2023

@anina3 ano uvolnil sa termin, v stvrtok to bolo ked mu Mudr Kubas kt ho bude operovat toez roboticky volal osobne, ze v ut hospitalizacia a v nedelu operacia. A nakoniec v sobotu mu volal opat ze ak moze, tak aj hned este v ten den ma prist, ale nemohol lebo sluzil (on je hasic a ma 24hhod smenu), takze dnes isiel a zajtra rano bude operovany.