Život s extrasystolami bez liečby
Ahojte je tu dakto kto dlhodobo trpí extrasystolami ? Hlavne komorové a zároveň bez liečby ? Zaujíma má či je viac takých ľudí čo to prežívajú ataky extrasystol každý jeden úder alebo každý druhý tretí. Ďakujem za každú správu 😊
@anka4434 xyzzzzz ludi na slovensku, tu na mk veeelmi oblubena tema
Ja momentalne vcera dnes, totalny extrem. No nemam pocit ze by som bola viac v strese. Mne pomaha trochu magnezium
@klarissa25 máte aj take že vás to až boli na hrudi? Ja užívam magnezko už možno tri roky a neviem či to pomáha ale kedysik na začiatku keď mi to začalo a preskakovalo mi tak som dosť po víkendoch pila aby som to tam nebrala lebo dosť to bolo na psychiku ale ten alkohol to viac zhoršoval ale aspoň som to tak nebrala😕
Ja si na to dávam trochu viac magnezka a sedatif pc alebo Persen, podľa toho čo mám
Dobrý večer,
tu je prehľadný článok o extrasystolách, ktorý by Vám mohol priniesť viac informácií:
https://www.vusch.sk/ochorenia/komorove-extrasy...
Prajem veľa zdravia a čo najmenej nepríjemných pocitov.
@klarissa25 máte aj take že vás to až boli na hrudi? Ja užívam magnezko už možno tri roky a neviem či to pomáha ale kedysik na začiatku keď mi to začalo a preskakovalo mi tak som dosť po víkendoch pila aby som to tam nebrala lebo dosť to bolo na psychiku ale ten alkohol to viac zhoršoval ale aspoň som to tak nebrala😕
@anka4434 apreco si bez liecby?Smer kardiolog.
Hodím nejaké základné informácie z toho článku sem, aby to bolo prehľadnejšie 🙂
Príčina vzniku: u zdravých ľudí nie je príčina vzniku vždy jasná, u pacientov po infarkte srdca vznikajú extrasystoly v mieste jazvy, ktorá vznikla po vyhojení miesta infarktu, vzniknúť môžu aj po prekonaní zápalového ochorenia srdca, vrodených chybách srdca, kardiomyopatiách, minerálovej nerovnováhe, nadmernom príjme alkoholu a kávy, nervozite, pri niektorých liekoch, pri cvičení.
Komplikácie: pri vysokom počte extrasystol vo výnimočných prípadoch môže hroziť vznik srdcového zlyhávania, prechod do malígnej poruchy rytmu, ktorá môže viesť až ku náhlej srdcovej smrti.
Diagnostika: EKG (aj dlhodobejšie monitorácie EKG – EKG Holter) – podľa neho sa dá identifikovať miesto vzniku extrasystol, záťažové EKG.
Liečba: väčšinou liečbu nevyžadujú a postačujú režimové opatrenia (pravidelná fyzická aktivita, nefajčiť, neprijímať veľké množstvo alkoholu a kávy). V prípade prítomnosti vyššieho počtu extrasystol je vhodná medikamentózna liečba, ktorá ich počet znižuje. Ak aj napriek liečbe pretrváva veľké množstvo extrasystol je možné zvažovať rádiofrekvenčnú katétrovú abláciu (invazívna liečba, pri ktorej sa miesto vzniku odstráni).
Celý článok tu: https://www.vusch.sk/ochorenia/komorove-extrasy...
Teda dodám, že pri extrasystolách by človek mal navštíviť kardiológa, ktorý posúdi ich druh a závažnosť a podľa pravdepodobnej príčiny nastaví liečbu. Ak lekár uzná za vhodné, možno postačia len režimové opatrenia a pravidelné kontroly aby sa predišlo komplikáciám...
Ja mam, ale ziadnu liecbu nasadenu nemam. Som sledovana u kardiologa, povedal ze s tym nic. Niekedy je to masaker
Ja som zistila ze mam vyssi vyskyt extrasystol ked mam nedostatok magnezia a draslika. Mam nasadene a uz je to ovela lepsie
@dulazh tak hovorí sa že niesu nebezpečne nie ? Tak upravujem stravu a snažím sa ich zbaviť iným spôsobom ako liekmi
@anka4434 tak neviem v akom stadiu to mas.Ja som mala ist na operaciu a na ekg mi vysli komorove extrasystoly a hned ma od operacie odstavili a doktori povedali,ze s takym ekg jedine v ohrozeni zivota by bolo mozne operovat.Skoro rok som brala blokator,odvtedy mam ekg v poriadku.Ani pri zlom ekg som nepocitovala ziadne problemy.
Ahojte ako sa vám darí s, ES ja ako ktorý deň ale podstate čím som starší tým tých zlých dní ze ich mam veľa mam čoraz viac 1,2x do týždňa je to hnus pociťujem ich asi 15rokov a stále som si nato nezvykol
Ahojte ako sa vám darí s, ES ja ako ktorý deň ale podstate čím som starší tým tých zlých dní ze ich mam veľa mam čoraz viac 1,2x do týždňa je to hnus pociťujem ich asi 15rokov a stále som si nato nezvykol
@miky90 nemáte náhodou málo draslíka ? Ja som mala v januári zrazu pár dní veľa extrasystol a také sťažené dýchanie a bolo to spôsobené nedostatkom draslíka....dávali mi infúziu a potom ešte draslík v tabletkovej forme a pomohlo mi to