icon

Život so schizofrenikom

denisamko34
19. jan 2014

S manzelom sme dokopy spolu 10rokov a nikdy som si nic zvlastne na nom nevsimla.Mali sme nejake problemy ale vzdy sme ich vedeli spolu vyriesit.Teraz vsak nastal zlom.Manzel mal vela prace,pracuje na 3zmeny a tie nocne ho fakt velmi vycerpavali.K tomu sa pridali nejake rodinne problemy.Skoro vobec nespal a stale rozmyslal nad riesenim tychto problemov.Jeho mozog to uz asi nestihal spracovavat a kedze sa nechcel delit so mnou o riesenia nastal skrat.Bohuzial lekari mu zistili zacinajucu schizofreniu.Precitala som dost clankov o tejto chorobe ale bojim sa ako to zvladnem v realite.Mate niektora podobne skusenosti s manzelom alebo clenom rodiny s touto chorobou a zivotom s nim?

Strana
z3
denisamko34
autor
15. máj 2022

@laguna78 Ahoj.Moj ma dg.F20.0 paranoidna schozofrenia. A ako tvoj?Zelm ti vela sil.

bublanina8
22. jan 2023

@denisamko34 ahoj chcem sa spýtať môj. Priateľ má tiež schizofreniu aj bez diagnostikovanie lekárom vieme ze ju ma
Nechce ísť ku lekárke ale vieme obaja ze ju ma má hlasy ktoré mu hovoria o mne rôzne bludy stále ma podozrieva ze mam frajerov co nie je pravda. Chvíľu je oka za pár týždňov ako vymenený. Nepíše nevola nekomunikuje teraz je v takom stave. Na čas sa odsťahoval ku mame ktorá sa ide zblázniť s neho lebo je nervózny kričí beha nadáva. Na každého vinu hádže potom hľadá baby povie ze sa zamiloval. Na druhý deň povie ze kašle na ňu ze je hlúpa. Teraz mi zas napísal ze on chce byť sám. No neviem co si mam o tom všetkom myslieť ja už nevládzem tiež. Verím ze keď mi bude lepšie zas vysmiaty zavolá slniečko moje ako sa máš ako keby sa nič nestalo. A toto kolom dookola ma to vôbec význam s nim byt. Len chcem vedieť príznaky vašich rodinných príslušníkov a ako to riešiť.

denisamko34
autor
23. jan 2023

@bublanina8 Zdravim.U nas boli priznaky trochu ine.Moj mal hlasy, ktore mu radili co ma robit.U vas je to trochu komplikovane, zmeny nalad a neschopnost ovladat svoje city su priznaky dus.choroby.Ale ak on sam nechce prijat fakt ze mu nieco je a nema zaujem to riesit je tazko mu pomoct.Treba ho prehovorit ak sa to da aby isiel lekarovi, lebo tato choroba sa rychlo vie zhorsit.

bublanina8
24. jan 2023

@denisamko34 ďakujem aj on má hlasy on si myslí že všetko vie dopredu lebo ze co mu povedia to sa splní. Ze všetko je to tak ako mu povedia co nie je pravda len on žije v tom ze to je tak. Dnes ráno prišla po neho polícia len nevieme ze prečo. Mama mi volala jeho. No tak uvidíme co porobil

Strana
z3