Žlčník a zlčové kamene - ako sa stravujete?
Ahojte.
Potrebujem poradiť ohľadom žlčníkovej diéty ako sa stravujete resp co jete. Na nete čo stránka tak všade iné píšu. Budem vám vďačná za každé info. Ďakujem
..a hlavne mastné ťažké jedlá, kyslá kapusta....mne ako zistili kamene, som sa bála jesť už🙏😂 ale už je von, chvalabohu....
No ja sa už bojím tiež jest 🙅.
@gabika2103 ak máš kamene, daj to von...budeš mať pokoj....mne sa už inak nedalo, lebo som často mávala záchvaty už🙈 neboj, nič strašné to nie je....
Zatiaľ sledujú a musím držať diétu. Najradšej by dom ich dala von ale v tejto dobe najlepšie si dávať pozor aby sa človek nedostal do nemocnice. Ja mam tiež dosť často záchvaty ☹️.
@iriska13 ahoj mne tiež zistili kamene náhodou pri sono brucha. Ani som o nich nevedela. Je to treba riešiť aj keď nemám žiadne problémy?
@lagunka0000 urcite ano, jeden lekar mi povedal, ze je to urcite potrebne, pretoze kamienky mozu upchat cesticky k pankreasu, takze jednak sa ten moze zapalit a druha vec, zlcnik moze prasknut v bruchu.
@gabika2103 ja som mavala koliky 3 roky, kym ma dr. poslala na sono brucha, mne to strielalo pod lavu lopatku cez zaludok. Bola som cerstvo po porode, ked som dostala prvy zachvat. Pripisovala to chrbtici.
Precitaj si o ociste zlcnika,Glauberove soli sa to myslim vola....ak nie su kamienky prilis velke tak sa ich da zbavit prirodzenou cestou
@adriannasvk také veci by som neriskovala...😉
@lagunka0000 mne vysvetlila dr aby som to dala preč, no ozaj z toho môžu byť problémy s pankreasom a to je už horšie...ako pisala
@katkahs
@iriska13 no mne sa stihli premnozit uz aj kvasinky v creve, vraj to vsetko suvisi s tym, ze teraz odteka stale rovnake mnozstvo zlce, nemame zasobaren, takze bud chyba zlc alebo je jej prilis vela potrebnej pri traveni. Tiez sa snazim s mierou, ale parkrat do roka sa tym hnackam aj tak nevyhnem. Kapusta mi nevadi 🙂
@iriska13 ved to, ja tiez musim vsetko radsej studensie, tiez mi parkrat bolo tazko, kym som zistila, co mozem a co nie 🙂 aj som mala parkrat vselijake bolesti v bruchu, raz okolo Vianoc a to som jedla len zemiakovu kasu a rybu na masle, skoncila som u dr., ta nado mnou krutila hlavou, ze som urcite urobila dietnu chybu 😂 aj som bola na kontrolnom sone, ci mi tam nieco nezostalo, nastastie vsetko ok. Vtedy mi taky starsi pan dr. poradil vypit po polievke nieco kysle, napr. trosku kysleho vina alebo citronovej stavy s vodou, aby sa v zaludku neutralizovali kyseliny. A veru to pomaha 🙂 ale ked tak si hocikedy dam len tu citronovu vodu, kedze alkohol nemusim.
@iriska13 v prvom rade treba mat urobeny ultrazvuk a vediet ci to je vhodne alebo nie...nie vzdy je to vhodne a samozrejme to treba odkonzultovat s dr atd. Ja som tu kuru absolvovala a velmi sa mi ulavilo
@iriska13 aj ja rozmýšľam že to dám preč len teraz asi počkám kým táto situácia prejde a hneď to budem riešiť. Našťastie aby som neporiekla mi nič nie je takže len si budem dávať pozor čo zjem nech mi to vydrží čo najdlhšie
@lagunka0000 ahoj, ja mám kameň asi 2cm už dva roky, teda vlastne tak dlho o ňom viem.
Dostala som vtedy prvýkrát zlcnikovy záchvat, nevedela som, čo mi je, tak som išla na pohotovosť, a tam mi to zistili.
Mala som sa potom po sviatkoch objednať na operáciu, len som vtedy nešla, lebo drobec bol ešte malý a zrazu prešli dva roky a ja nemám žiadne problémy, tak to stále odkladám.
A jem všetko, žiadnu diétu nedržím.
Len som chcela ísť aspoň na ultrazvuk, aby som vedela v akom stave to tam teraz mám, len čakám, kedy bude situácia lepšia.
Len tiež sa mi nejak do operácie nechce, keby som mala záchvaty, tak neváham.
@katkahs ozaj je to také nebezpečné, aj keď mi "nič" nie je?
@jana005 nie som sice lekar, ale urcite to netreba odkladat, ako pisala iriska13, moze sa ti upchat zlcovod, moze ti to sposobit zapal pankreasu. Ja som mala plny zlcnik kamienkov ale malych. Mame to v rodine 🙂 aj mama mala, aj niektori jej surodenci a ich deti, aj stara mama mala 😂
Ďakujem vám 😉, do správy som dostala od jednej pani že šťava z čiernej reďkovky rozpúšťa kamienky.
@jana005 no, nebolo to bohvieco. Prvy som dostala po navrate z porodnice, o tyzden dalsi, potom o dva, o tri, o mesiac, a takto sa to postupne oddalovalo, potom aj tristvrte roka nic. Az ked mi po troch rokoch odvtedy zomrel otec a zacal ma boliet aj zaludok, ma konecne dr. poslala na sono. Dovtedy to pripisovala chrbtici, kedze som kojila a vystrelovalo mi to dolava. v oblasti zlcnika ma nikdy nebolelo. Len som mavala tie koliky. Zovrelo mi zaludok, neskutocna bolest vystrelujuca cez zaludok pod lavu lopatku. Vracala som, mala som triasku, poty, pocit na odpadnnutie a dve male deti pri mne. Nastastie to uz mam za sebou. Operacia bola v pohode. Cakala som nieco horsie.

@gabika2103 ahoj, ja uz sice zlcnik nemam skoro 5 rokov, ale... daj si pozor na zrniecka a supky v ovoci a zelenine, cerstvo upecene pecivo, prilis horuce jedla, prilis studene jedla, a pod. vsetko co nafukuje, aj 100% dzusy.