icon

Žlčníkové záchvaty a kamene

moncicna
26. máj 2022

Ahojte.. máte niekto skúsenosť so žlčníkovými kamenmi.. mávam dosť často záchvaty a nič mi na nich už nezaberá.. prípadne ked ich niektorá z vás bola vyberať ( kamene) ako dlho potom držia v nemocnici keďze mám 2 mesačného synčeka..

Strana
z3
janka54321
30. máj 2022

@simsalabim neviem, ale predpokladam, ze k tejto otazke sa nebude vediet vyjadrit, nema nato patricne vedomosti...

zdenka13
30. máj 2022

@simsalabim aj hormonálne sa dá dať dokopy bylinami, poznám také ženy a väčšinu to nemá jednu príčinu, ale viacero faktorov to ovplyvňuje.

janka54321
30. máj 2022

@zdenka13 prestan radit, sama pises, ze ludia riskuju upchatie zlcovodu, tu nejde o pokazeny zub ...ale naozaj je to zivot ohrozujuci stav, ak vznikne zapal pecene a popripade pankreasu ...

simsalabim
30. máj 2022

@zdenka13 tak ale mnohokrat zena problem s hormonami ako takymi nema 🤷‍♀️ Oni su proste tam, pretoze je zena. A to, co pisal o tom zmakceni kamena - to na ako pomoct? Ved ak si ako anologiu vezmem dychacie cesty a v nich zaseknuty makky a tvrdy predmet - ved je zname, ze ten tvrdy sa lahsie odstrani napr. uderom, makky je praveze nebezpecnejsi, lebo sa neda uvolnit….
@janka54321 ja myslim, ze ani lekari v tomto nemaju velmi jasno… Len asi viac vnimaju nebezpecenstvo spojene s upchatim zlcovodov. Ja som velky fanusik akternativnej mediciny ako pomocky v spojeni s klasickou medicinou. Ale v tomto pripade si myslim, ze malokedy staci.

lulu5
30. máj 2022

@moncicna Vyhla som sa operácii tak, že som pila šťavu z čiernej reďkovky. Mala som viac menších kamienkov (6 mm). Diéta + tá šťava a už jem všetko v pohode.

janka54321
30. máj 2022

@simsalabim v tomto pripade naozaj ta alternativna liecba neni na mieste

matway
31. máj 2022

@simsalabim všetko čo potrebuješ vedieť, máš v správe.

matway
31. máj 2022

@janka54321 zbytočne zavádzaš, a presne ako píšeš, žlčník nie je pokazený zub.

janka54321
31. máj 2022

@matway takto to vyzerá, keď si niekto prečíta info len povrchne, a zrazu si myslí, že je z neho odborník...samozrejme tým myslím teba ...

janka54321
31. máj 2022

@matway uved aspoň jednu vec, v ktorej zavádzam...

vanda323
31. máj 2022

@simsalabim Teraz celkom nechápem, či alternatívnu medicínu schvaľuješ alebo nie?
Podľa mňa alternatívna medicína je oblbnutie mozgu že tomu uveriť mozog

simsalabim
31. máj 2022

@vanda323 schvalujem ju ako doplnok klasickej mediciny. V mnohom moze napomoct. Ale jej ucinok sa klasickej medicine nevyrovna, to si treba na rovinu povedat. Nie je vseliekom a nemam rada, ked kadejaki liecitela odporucaju sa iba riadit ich nariadeniami bez vedomosti o fungovani ludskeho tela a vplyvu roznych latok nanho.

Ale - rady na rozpustenie mojho kamena - ma 1,8cm - su nebezpecne. Pravdepodobne by to naozaj skoncilo zle. Skusala som to (metoda s olivovym olejom), ked mal este pod pol cm a kamen je stale tam a za tie roky rastie. Je mozne, ze niekomu to pomoze - mozno zalezi aj na chemickom zlozeni tych kamenov? Mne to nepomohlo. Skusala som aj pit rozne caje a redkvickovy extrakt. Nepomohlo. No znamej sa pitim redvickovej stavy kamene zmensili. Napriek tomu tam stale boli a nakoniec podstupila operaciu.... Ono vsetko si treba zvazit a konat zodpovedne. Zaroven treba uznat, ze lekari maju vyssi stupen vedomosti ako bezny clovek. Ked mi vypadne v dome elktrina, tiez hladam elektrikara... tak v tomto pripade hladam lekara...

simsalabim
31. máj 2022

@matway toto, co si mi poslas s tym olivovym olejom som skusala cca pred niekolkymi rokmi a bez ucinku. A teraz, ked moj kamen ma 1,8cm by to bolo naozaj nebezpecne, ved ak by to fungovalo, zarucene mi to upcha zlcovod! Skusala by som to jedine s naozaj malinkymi kamienkami.

vanda323
31. máj 2022

@simsalabim Ďakujem ti z odpoveď.
Ja som momentálne v nemocnici, čaká ma zajtra ak Boh dá operácia....som v celku pokojna a to som jedla Neurol včera večer naposledy

matway
1. jún 2022

@simsalabim Zaujímavé, podľa tohto protokolu to robím s pravidelnosťou aspoň 2 roky, a za každým vypudim nejaký bordel, kamienky. Veď aj zubár mi odstraňuje pravidelne zubný kameň, ktorý sa tvorí vďaka našej nie vždy správnej životospráve, prečo asi? A upchaté žlčovody? Prečo sa asi používa ten olivový olej? Pri tvojich otázkach som na pochybách, či si vôbec podstúpila tu pečeňovu kúru.

simsalabim
1. jún 2022

@matway na pochybach byt mozes, no ultrazvuk kamen zobrazuje. Jeden. Coraz vacsi. Pri kure zo mna vyslo vselico, aj som sa tesila, no kamen tam ostal. Asi 5 tyzdnov po kure som bola na kontrolnom usg (a chodim nanho stale tak raz za 3/4 roka). Lekar hovoril, ze to, co vyjde, povacsine ziadne kamene nie su 🤷‍♀️ “Povacsine” asi znamena, ze tie kamene dakedy vyjdu, takze u niekoho to funguje. Ale vies co? Tak, ako tie kamene sposobuje vselico - u niekoho ta zivotosprava, u niekoho vrodena vlastnost - zlozenie zlce, u ineho hormony… tak aj tie kamienky su zrejme rozneho zlozenia a nie na vsetky posobi to iste. Nemyslis, ze to tak moze byt? A ked uz spominas zubara a zubny kamen - ten moj mi hovoril, ze niekto ma take zlozenie slin, ze sa mu tvori mnozstvo zubneho kamena a niekto s tym problem nema. To, ze tebe nieco na kamienky zabralo - mas to potvrdene usg? - neznamena, ze to funguje u kazdeho. Ty si myslis, ze radsej sa dobrovolne dam pod noz ako by som vypila trochu olejovej zmesi?! ( No priznavam, pri velkosti mojho kamena TERAZ uz toto skusat nebudem, vtedy vsak bol maly).

rebekina_mamca
8. júl 2022

@xsuzannex a čo tam vyprážaný syr s hranolkami a tatárskou omáčkou? 😂 To ste skúšali? To asi po vybratí žlčníka nemôžeme jesť do konca života však

xsuzannex
8. júl 2022

@rebekina_mamca ja vazne jem vsetko.. aj vyprazene..

alisia244
2. dec 2022

Ahojte nájde sa tu niekto komu spôsobovali zlcnikove kamene aj bolesť v ľavej strane pod rebrom až dolu k bruchu ďakujem a kolko sa leží pri ich vybratí v nemocnici

nonca67
2. dec 2022

@alisia244 Kameň mi upchal žlčovod, mala som neskutocne krče pod pravým rebrom, v chrbte a pod pazuchami, bilirubin mi vyskočil na 150, ožltla mi koža, očné bielka a strašne ma svrbelo telo. Skončila som na urgente a čakám na operáciu

janka_266
2. dec 2022

@nonca67 presne ako ja, vás idu operovať skôr ako vám cez ercp výberu kameň??😱

nonca67
3. dec 2022

@janka_266 Nie, to by neoperovali, kameň sa vyplavil sám

janka_266
3. dec 2022

@nonca67 tak to som rada, mne povedali, že to nehrozí

nonca67
3. dec 2022

@janka_266 Našťastie sa stalo, robili aj magnetickú, ktorá potvrdila, že žlčovody sú čisté

tinulqa
15. jan 2023

@lulu5 nevyhla leny ste si ju oddialilala bohuzial

lulu5
15. jan 2023

@tinulqa Uvidím, no prešli už 3 roky, kamienky už nemám a jem všetko.

tinulqa
22. jan 2023

@lulu5 a ci vôbec ste tie kamene mali každý dokt mi povedal ze kame bé sa bez problému vylúčiť nedajú a keď sa vylúčia robia sa dalsie

inulienka29
31. mar 2025

@zdenka13 ahoj, vieš mi prosím pomôcť ako “ozdraviť” žlčník?

Strana
z3