Zmena obvodného lekára - vyšetrenie

basulaak
28. feb 2024

Ak by som dnes zmenila obvodaka a po odovzdani ziadanky by mi dali kartu (dedina, obaja su kusok od seba na pesi), kedy mozem ist k tomu novemu lekarovi na vysetrenie? Rovno s kartou hoc aj dnes? Da sa to?

peendyi
28. feb 2024

prejst k novemu lekarovi mozes az od noveho mesiaca, lebo povodny lekar ta musi odhlasit z poistovne a novy prihlasit, takze k novemu lekarovi mozes podla mojich informacii az od 1.. a to musis mat s novym dohodnute, ze ta zoberie, ja som tak menila lekara minuly rok. najprv som si prezistila u noveho ,ci k nemu mozem prejst, podpisala som s nim dohodu o poskytovani zdrav. starostlivosti a on si uz potom vyziadal zdravotnu dokumentaciu od povodneho lekara, takze ked som podpisala dohodu napr.25.9. do konca mesiaca som patrila este ku staremu obvodakovi a od 1.10. uz k novemu,takze urcite to nejde zo dna na den...

basulaak
autor
28. feb 2024

@peendyi ok toto viem. to sa stiha tym padom

lulu2014
28. feb 2024

@basulaak musis si od noveho vypytat listok pre stareho Dr ze ta berie
S tym ides k terajsiemu Dr. Kartu ti do ruky /asi/ neda. Zo zakona. Ale su aj taki Dr ktori daju.
A ked ta terajsi Dr vyradi (nsjskor ku koncu mesiaca) a posle kartu novemu - mozes ist k novemu.
Ale novy ta moze vysetrit ako “prvu pomoc” okrem PN.

basulaak
autor
29. feb 2024

@lulu2014 Cize podla toho co vravis, ma vie uz 1.3. novy lekar vysetrit ako akutny stav aj ked fyzicky nema moju kartu este? Povedal mi totiz ze zajtra k nemu mozem prist podpisat ziadost. Lebo potrebujem nutne serologiu, popocuvat a standardne vysetrit priedusky, pluca. Moja terajsia obvodacka ma dodnes nepopocuvala, nepozrela do hrdla a to som tam bola 2x od trvania choroby (od minuleho pondelka) a stazovala som sa na drazdivy kasel a tazke dychanie a pocit stiahnuteho hrudnika. Ak by mi krv vzala ona v posledny den mesiaca, neviem ako by som sa dozvedela vysledky. Cele je to take nestastne. Aj na pohotovosti ma otocili, ze co tam chcem, ze to obvodna ma riesit.

lulu2014
29. feb 2024

@basulaak kazdy lekar ta vie kedykolvek vysetrit. Je to na nom.
Uz aj tento mesiac mohol. Ale kludne aj zajtra vratane odberov ci RTG ci sono …..
A k tvojim vyskedkom krvi sa vie dostat novy Dr ak zavola do labaku. Vsetko je to o nas ludoch. 🙂
Neviem aky mas zdravot.problem ale chapem ze ta na pohotovosti nezobrali. Ak to nie je nieco akutne tak naozaj cez obvodaka.
Drzim ti palce aby si vyriesila a hlavne bola fit! 🌸