Zmenilo sa vám po pôrode chodidlo?
Ahojte, zmenilo sa vam chodilo po porode? Mne su vsetky topanky male. Citala som o tom nejake clanky, ale nazory su rozne. Niekde sa pise, ze je to padnutou klenbou a je potrebne ist na ortopediu, niekde, ze je to dedicne, inde, ze sa to samo vrati do povodneho stavu...bolesti nemam ziadne, ale je to dost problem, ked ma vsetky topanky tlacia. Ako ste to mali vy?
@stellamaris presne to isté 🙈
Mne sa tiez zvacsila ale len docasne. Pribrala som 25kg..(hamba fuj) a noha isla aj do sirky ale aj do dlzky..po porode islo 25kg dole a noha klasicky zostihlila, ale hlavne sa aj zmensila. Takze u mna docasne. Ale kamaratka isla po porode z 37cky na 38cku a natrvalo. Takze deje sa to,nie si jedina
@lenka5687 ja mam dost problem s chodidlami.
mala osm niekolko druhov bolesti.
1. bolest klbu palca - akoze halux, ale palec moc vyboceny nemam, n bolievala ma roky pred porodom,a le nie tak ako potom.
2. bolest paty - mam patove ostrohy a to aj spodne, ajj zadne
3. bolest za prstami - toto je vylsovene spodobene komercnou obuvou - oha je stiahnuta a tak sa mi koza za druhym prstom zbiera/hrubne a celkovo ta cast za prstami ma boli z toho, ze mam vyvysenu patu
4. bolest malicka a j otlak lebo boty su uzke.
po dlhorocnych problemoch som sa konecne dala na BF obuv. nelutujem,a le prerod je tazky a bolestivy. nie je to tak, ze clovek prejde na akyto typ obuvy a je to ok.
sirka tychto topanok a aj tvar vhodny na moju nohu je super, to, ez podrazka je ohybna a vsetko citim cez nu je ciastocne tiez super a hci si mnohi myslia, ze su problemom kamienky na chodnikoch, prave naopak, kamienky uplne milujem. prave neznasam rovny tvrdy beton a aj rovnu podlahu v praci.
v takejto obuvy je potrebne sa nauscit hcodit inym sposobom lebo vdaka tenkej podrazke a pri nespravnom sposobe chodze moze spodok nohy trpiet.
@lenka5687 no aktualne som znova tehotna, takze sa mi to zase trochu zhorsilo. Nosim vlozky do topanok z Podotechu, nechodim naboso po rovnom povrchu. Ak mam slapky, tak len s podporou klenby. Necvicim uz dlhsie, nebol na to popri dcere cas ani energia.
Ale postupom casu mi stacilo nosit hlavne tie vlozky, zacala som znovu behavat, dokonca som zniesla aj snowboardove topanky bez bolesti.
Ortopedicka odporucila fyzioterapeuta specializujuceho sa na chodidla, ako poslednu moznost navrhla operacne riesenie - rekonstrukciu klenby. Uvidim tak o rok-dva, ako na tom budem. Iny ortoped zas este spominal ako moznost obstreky a razovu vlnu, ale nic z toho som neskusala, kedze zatial celkom dobre fungujem s tymi vlozkami. Neurolog predpisal vit. B, dal nejake lieky na bolest, ak by bolo treba a poslal ma k ortopedovi 🙂 a ze v najhorsom pripade sa da prerusit nejaky nerv v chodidle ale malo by to za nasledok necitlivost prstov.
Mne veru pocas tehu. Po roku som mala opat svoju 38
@diefca no zbohom 🙄 ale tak super ze to mas lepsie .. prosim ta si na fb ze by som ti cez messenger poslala foto ako to mam ja? Lebo podla mna ten predok mam strasne rozsireny .. a fakt to boli .. ja cvicim cca mesiac 😭
Ortoped na zaciatku mi povedal ze to sa usadi .. no a rozsirilo este viac .. uz davno som mohla cvicit
@lenka5687 no to sa z fotky neda posudit, kazdy ma inu nohu. A ani sa do toho nevyznam. Ja mam napriklad uzku nohu a nepovedala by som, ze je nejako rozcapena. Pozri si IG profily chodimzdrave.cz pripadne kinisi fyzioterapie, tam najdes nejake zakladne cviky. A vlozky do topanok su raz rocne plne hradene poistovnou, tak si pripadne skus vypytat recept, mozno ti to pomoze aspon na najvacsiu bolest
@lenka5687 fu, nepamatam sa. V klude ma nohy nebolia, aktualne mi vystreluje bodava bolest do krajnych prstov hlavne rano, ked to nemam rozchodene. To je par minut. A samozrejme ak mam zle topanky, tak vtedy to boli. Inak fungujem normalne. Ale za mna je mesiac cvicenia malo, prvy efekt som si vsimla asi az po viac ako troch mesiacoch.
Ja som mala počas tehotenstva väčšiu o číslo ako normalne. Po pôrode sa mi vrátila na pôvodnu velkost.

@papaya308 😂