Zmenšenie poprsia hradené poisťovňou
Máte niekto skúsenosti s preplatením smenšenia poprsia hradeneho zdravot,posťovnou,ja som sa jednej kliniky pýtala na púotrebne doklady,že potrebujem potvrdenie od ortopeda?neviete mi povedať pri akých prípadoch toot potvrdenie vydáva?muselo by mi to nejak ohrozovať chrbticu alebo ako to je?tiež mavam bolestri chrbtice ale či z toho ja neviem,ale velke prsia mi neuveritelne vadia,aj po psych,stránke,aj je to velká záťaž,nie je to moc príjemné.
ahojte baby, som 3 tyzdne po zmenseni prisnika, v mieste rezu T som si nasla take biele vankusiky, plus mam to velmi cervene a to iste vsade kde su uzliky stehov, teda mam ich este, zajtr aidem a asi mi ich bude vyberat...
mali ste to niektora? repik vam pomahal? dakujem
@sorayka bola som v BB, strasne zlaty doktor, len to cestovanie, 1,5 hodky tam a spat...ale nemocnica uzasna, konfort a sestricky neporovnatelne, ja sa citim dobre, uz sa ani nehrbim, lebo vaha ma netaha dole, ak chces nieco podrobnejsie, spytaj sa
@janama001 @sorayka ano mala som to cez poistovnu (dovera), v bb to bolo za 600 plus 79e pobyt plus 50 podprsenka...celkovo zakrok vysiel na 1200..neni to vyhra, ale neplatila som to aspon cele...a som spokojnha..zmenili po dvoch mesiacoch tvar, kazdy vecer masirujem s kalckiovou mastou a je to super...baby, po tolkych rokoch chodim bez podprdy a je to uzasny pocit...
tak žienky ja mám od 13rokov velkost 75F po dvadsiatke 85F počas kojenia som mala 85H-I.teraz mam naspať F podprsenky kupujem len v tescu FF tie mi sedia,gynekolog mi zmenšenie odporučil ale kedže sa už potom nedá dojčiť odporuččil mi to ked už deti mať nebudem chcieť.trpím na chrbticu,migreny medzi stavcami C4-C5 mám zuzenu strbinu,skoliozu a napriamenu chrbticu miesto tvaru S k tomu mi oznamili že som hypermobilá teda svaly mi absolutne nedržia chrbticu v tehotenstve mi vdaka vahe brucha a prs a slabých svalov vyskočila platnička krívala som z 9 mesiacov 4 mesiace denne plakala od bolestí co mi bolest vyskakovala do klbu.teraz mám naordinované cvicenia a rehabilitacie na spevnenie vnutorných svalov ,tiež lekarka na rehabilitačnom mi odporučila zmenšenie prs ked videla ako mám v ramenách normálne priehlbiny od ramienok podprsenky vraj sa nemám zbytočne trápiť tak som jej povedala že po druhom dietati idem som rozhodnutá už pár rokov len to druhe dieťa sa akosi nedarí ☹ mi to máme v rodine sestra má 52kg 155cm a prsia F.teraz má 22r. a už jej museli opichavať krcné stavce a chodí na rehabilitácie ☹ ja mam všeobecnú zdrav.postonu až doteraz som bola v tom že zo zdravotných dovodou to prepláca poistovna celé.
tie konkretne sumy co som vypisala...600 a 79 a 50som hradila ja..zvysok hradila poistovna...teda vlastne polku...pobyt je nehradeny poistovnou lebo je tu sukromna klinika, a podprsenka, to som tiez hradila sama...ale ak by to bola statna nemocnica podla mna pobyt je cez poistovnu tiez..ja osm bola v mammacentre v BB
@berenice8 Môžem Sa opýtať, máš jazvy ? Kamarátka bola pred cca 10 rokmi na zmenšení, zákrok hradený poisťovňou. A má škaredé jazvy. Ale stále je spokojnejšia, ako predtým.
Ja mám momentálne veľkosť 70 až 75, košíky G alebo H...nechcite vedieť, čo je to na takej kuracej hrudi nosiť také hovädá.
Ale nemám teraz 3000 eur na operáciu.
Pokiaľ sa to dá cez poisťovňu a nie sú s tým veľké problémy, idem do toho.
@nyusika no bola som 1.2, takze v piatok to budu dva mesiace..ano mam...hlavne tam kde pouzili vytahovacie stehy a kde boli uzliky...ale stale je to celkom pekne...dole v tom T reze je to take horsie, lebo su to vlastne silnejsie rany, ale je to ruzove a cerstve, al emylsim, ze ked to vybledne bude to este lepsie...ja som spokojna...akoze neni to uplne najkrajsie pozasivane, ale stale je to lepsie ako tie hovada co som mala predtym...a navyse...jazvy kto vidi? ja, moj manzel? ...teraz mam velkost 80/85 D ale mala som 80/85 G-H - zobrali mi 480g a 530g...tak ako ty a teraz je to neskutocny rozdiel...dokonca v tescu, new yorkeri, kupim podprdu a krasnu, ziadnu babkovsku...operacia nestoji 3tis ani ked si ju hradis sama - teda co som pozerala nevidela som tak vela....ked nebolo iste ci mi to uhradi poistovna, pytal sa ma ci som ochotna dat za operaciu 1200 ale teda plus pobyt 79 a podprda 50...a kedze to bol moj sen, bola som ochotna...ale videla som 2000 naniektorych klinikach...bratislava mi vysla najdrahsie, ale mala som dobre referencie na to mammacentrum a tak som to skusila tam..
@berenice8 dakujem za odpoved.
ja som pozerala klasicke korekcne operacie, nie konkretne zmensovanie.
preto tam vyskocila taka vysoka cena.
neviem sa zbavit pocitu, ze "poistovacke"operacie proste odflaknu a samoplatcov zoperuju krajsie.
mne nejde ani tak o jazvy, ale o tie ine komplikacie, co aj tu baby vyssie spominali
musim si to poriadne zvazit 🙂
@nyusika ano, su obcas komplikacie...no ja som si to precitala az po operacii, nechcela som sa stresovat...lebo by som do toho nesla..mala som termin a tesila som sa na to...operovali ma okolo 11 a este ten vecer som chodila uplne bez problemov, len som teda musela davat pozor...nebrala som ani nejako extra lieky proti bolesti, iba tie co davali hned po operacii, na treti den uz som ziadne nemala..ani na spanie...ci to urobia krajsie samoplatcovi neviem...za seba mozem povedat, ze mohli to spravit aj krajsie, ale neni to najhorsie...ale zase zalezi aj od liecby a inych faktorov...brala som ten wobenzym, tak mozno aj to pomohlo, vitaminy pre zeny a neviem co...najviac zo vsetkeho som sa bala otvarania ran a zapalu...zapal mi zachytili na zaciatku atb a rany sa mi neotvarali, tazke vsetko dobre dopadlo...
@nyusika ale ved pisem pozitivne, ze som to mala takmer bez komplikacii...a nejake atb nepovazujem za brutal komplikaciu...poviem to tak, ze isla by som zase..naozaj to stoji za to...a na druhu stranu...2 mesiace po operacii, rany su cerstve, takze tam treba viac casu aby sa to zahojilo...naozaj to stoji za to...ale je to tvoje rozhodnutie, takze je mozem len povedat, ze mne to za to stalo
@nyusika tiez mam obvod70 a aktualne kosik H no bolo to uz aj viac ked som kojila..
nahodou som sem nakukla a som prekvapena ze aj s mojim kosikom mam sancu ist cez poistovnu,dr.tvrdila ze nemam velku sancu.mne len obvodna a gyn.pisala ze mam bolesti chrbtice tak neviem ci to bude stacit?zacnem sa tomu venovat tak za pol roka,kiez by som uz vyzerala a citila sa normalne..
baby...musela som prejst rehabilitaciami na chrbticu, lieky na bolesti chrbtice, dokonca ma seklo takze to mam v zaznamoch...mala som na to rok a hrozilo ze to neprejde cez poistovnu...ak mate ale v papieroch dlhsie pisane ze mate problemy, mali by ste to mat asi jednoduchsie...no ja som sla cez doveru...
@sorayka a co vsetko: gynekolog, ze to nemam z hak, neurolog, ze odporuca operaciu kvoli nervom a chrbtici a pohybovemu aparatu, a migreny, a ortoped...rentgen, rehabilitacia, bolesti, lieky...
@andy_123 ano, prvy mesiac to bolo take napnute, nepuchnute, teraz je to 3 mesiac, je to odpuchnute, neni to take pevne a su makke a pekne...ja som nadmieru spokojna...aoze neda sa mi to poriadne opisat...akoze mozno budem zniet divne, ale mam ich ako 15-rocna...snad ako odpoved staci...
Ja uz rehabilitujem pol roka chodim neurologovi ,od nocrmbra rehabilitujem a mam lieky od bolesti a na uvolnenie,teraz pojdem druhy krat ortopedovy,Aj ryky mi trpnu .Mam rendgeny aj vysetrenie na karpalne tuneli na rukach .Neurolog odpotucil zmensenie.
A isla si kedy za plast.chirurgom? @berenice8
@berenice8 -dakujem za odpoved a gratulujem k spokojnost. Vvydarena operacia a spokojnost je na tom vsetkom najdolezitejsia! 🙂
Moja skusenostje taka:
Dnes som presne dva mesiace po zmenseni a som riadne nestastna. Pre zmensenie som sa rozhodovala velmi, velmi dlho a dokladne som si vyberala kliniku nielen na nete, ale aj osobne som konzultovala zakrok na troch klinikach. Nakoniec som bola v BB -Aesthetica. Operacia, pooperacny stav, pristup aj konfort na klinike mozem hodnotit len a len pozitivne. No vysledok, presnejsie velkost prsnikov po operacii ma sokoval. Povodne som nosila 75/E,F (v podpsenke boli prsia dost natlacene , aby vyzerali aspon opticky mensie) Dva mesiace po zakroku moja velkost je 75/D,DD,az E.(zalezi od strihu). Takze stale nosim povodne podprdy ktore mam doma akurat su mi pohodlne a netlacia. Kupila som si len jednu, tu co som nosila 6 tyzdnov po operacii zmensujuci strih 75/D.
Moja predstava a poziadavka bola zmensit prsia na co najmensiu velkost ako sa da. Za mna osobne velke sklamanie. Ak by som vedela vopred vysledok, asi by som to vsetko nepodstupila.
Dr. ma upokojoval, ze sa prsia este o 30% zmensia do 6-12mesiacov. Ked tak na ne kazdy den pozeram nezda sa mi to vobec, mozno tak 10%....
Ma niekto iny nazor??
Dakujem za info
Moja známa bola...mala asi 120/Z/nadnášam/ 🙂 🙂 šla cez ZP..roky jej trpela chrbtica, teraz je spokojná...podrobnejšie neviem...robili jej to však tuším po 3 dieťati, keď už jej odchádzala chrbtica

Ahojte chcem si dat zmensit prsia ,viete mi dakto poradit alebo teda dat dakw info s vlasynej skusenosti? Najblisie mi je BA davala ste si tam daktora zmensit ? Dakujem za kazdu odpoved ;)