Zmiešaná anxiózne depresívna porucha - skúsenosti?

dema4016
28. mar 2019

Aká je to zmiesana anxiozne depresivna porucha? Máte s tým skúsenosti? Nasadená Ellicea a Neurol, ako inak sa dá liečiť? Je to vážne?

kristina2412
28. mar 2019

@dema4016 je to porucha,ktora je typická trvalou dysforickou náladou,ktorá trvá viac ako mesiac a kde okrem depresie je prítomná i úzkosť,pričom obe sú zastúpené približne v rovnakej miere. Väčšinou sa lieči antidepresivami a anxiolytikami. Určite by som okrem liekov poradila i návštevu psychoterapeuta.
Treba pracovať na odstránení uzkostnych prejavov,strachov, sebapodcenovania a treba budovať sebauctu,sebavedomie,nachádzat veci ktoré ťa tešia,v ktorých si dobrá.Pri psychických poruchach sa celkom neda hovoriť o " zavážnosti" sú ľudia ktorí s touto poruchou fungujú normálne celý život, a su ludia ktorí to v beznom živote " nedávajú" a sú v čiastočnej invalidite. Podstatné je aby si sa nespoliehala len na lieky,niesu všemocne(určite ich treba vsak brat!)musíš na uzdravení/zlepšení stavu/ zapracovať aj ty sama najlepsie s pomocou terapeuta , zároveň však budes potrebovat vela podpory od blizkych.

kristina2412
28. mar 2019

Este som ti chcela povedať,ze predpokladom úspechu celej liečby je prijatie tejto choroby. V našej spoločnosti ešte stále panuje veľa predsudkov ohľadom psychických chorôb a ich liečby a pritom keď človeka boli "duša" je to choroba ako kazda ina. Treba sa k tomu tak i postaviť. Nieje to nič zaco sa treba hanbiť . Drzim veľmi palce.

drimonna
30. mar 2019

@dema4016 Čo to znamená?