Znaky Aspergera v dospelosti
Ako ste sa prisposobili?
@scorpionflower1 s tym uradom prace to nie je uplne tak, dnes uz ma rodic narok na opartovatelsky, ci ztp ci ine ulavy podla hlbky postihnutia len sa netreba dat odbyt
@scorpionflower1 No tak iná doba, ked som chodila k psychiatrom, padalo tam aj podozrenie na autizmus, ale tak vtedy mali túto diagnozu iba takí, čo fakt v prvej sekunde zbadáš že je iný a správa sa divne. Také ako poruchy autistického spektra, asperger nepoznali. A ja som bola taká, že som sa snažila pôsobiť, nenápadne, splniť očakávania všetkých, len som to nedávala a doma potom vybuchovala a mala záchvaty, prešlo to do depresie, úzkosti, anorexie a bulímie, kedže som potrebovala aspoň niečo mať pod kontrolou a zvládať. Rovnako som bola aj v pedagogicko-psychologickej poradni na základe toho, že škola nariadila, ale samozrejme nejakú poruchu učenia nenašli, akurát nadpriemerné IQ. Vtedy sa takéto neriešilo na deťoch čo pôsobili na prvý pohľad normálne, len možno trocha tichšie a hanblivejšie.
rodičom a učiteľom odporúčam knihu: Marťan na hřišti
@kacena4 prepáč, mne sa zdá akoby si vôbec nechápala čo ti @scorpionflower1 píše. Odpovede sú úplne mimo. Nechcem sa ťa dotknúť, ale pri poznámke ako pani vysmiali na sociálke, že nemá nárok na nič. Jasné, že má nárok, ale toto je bežná skúsenosť na Sociálnej poisťovni. Ja príchadzam so SP do styku v iných veciach a je to des. Správanie zamestnancov je úplne choré. Nie, aby jej poradili o čo môže žiadať, aké správy potrebuje, dostane sa človeku výsmechu. Potom sa dočítam v inej diskusii, aké sú matky, rodičia detí s PAS vyciciavači štátu. Lebo tým deťom nič nie je, len sa nemusia učiť a poberajú kompenzácie 🙈

@mandzula Aha, moja prevelka chyba, asi som reagovala prednasrato. Je mi luto, to muselo byt otrasne pozerat sa na dceru ako si ublizuje. Ano, citala som, ze dievcata s AS maju ine priznaky. Ja furt pozorujem moju 4-rocnu dceru :D teraz zacala chodit do skolky a po 4 rokoch so mnou doma v skolke ani nezaplakala, bola som rada a aj sa mi to zda divne. Ona je taka, ze velmi chce niekedy naplnit ocakavania inych (moje, muzove, ucitelkine) dusi v sebe emocie, lebo vsak "ona to zvladne", a potom vybuchne ako Vezuv v roku 79. Tvoja chodi do statnej skoly?