icon

Zo dňa na deň sa mi urobilo plné brucho angiómov. Mám rakovinu?

leuska15leuska15
27. apr 2021

Dobrý deň,
Keď som sa kupala, všimla som si, že mám plné brucho červených bodiek. Myslím, že sú to angiomy. Lenže predtým som ich nemala, museli sa urobiť náhle a mam toho plne brucho. Na fotke vidno väčšie lenže mam tam asi sto menších.
Zajtra zájdem na kožne ale asi sa zbláznim dovtedy. Čítam na nete, že ak sa vyskytnu náhle alebo veľmi veľa, znamená to rakovinu vnútri tela.
Strašne sa bojim

Zo dňa na deň sa mi urobilo plné brucho angiómov. Mám rakovinu?
Strana
z2
mima1
27. apr 2021

Ak si citala spravne tak angiomy su nezhubne tak nestresuj.

leuska15leuska15
autor
27. apr 2021

@mima1 áno čítala som, že sú nezhubne ale ak sa objavia zo dňa na deň alebo vo veľkom počte, vraj signalizujú rakovinu vnútri tela. Na dvoch nezávislých stránkach to bolo napísané

mamamasama
27. apr 2021

U mna sa ich vytvorilo obrovske mnozstvo po porode... myslim, ze to moze byt aj hormónmi. Nestresujte.

zuzka0605
27. apr 2021

aj mne sa spavili po porode. su neskodne a vekom pribudaju...

weronika171717
27. apr 2021

Ja ich mam tiež dlhé roky.... Si si istá, že si ich predtým nemala?

leuska15leuska15
autor
27. apr 2021

@mamamasama ja mam už 8 mesiacov po pôrode tak hormónmi asi nie ale ďakujem :/

leuska15leuska15
autor
27. apr 2021

@weronika171717 nemala som ani jeden

zuzka0605
27. apr 2021

@leuska15leuska15 aj mne sa to tak urobilo, nie hend po porode..

zuzap33
27. apr 2021

@leuska15leuska15 a na akých stránkach? Na bádateľovi?

leuska15leuska15
autor
27. apr 2021

@zuzap33 nie
www.ncbi.sk
Multiple cherry angiomas are associated with solid tumors.

www.clinicaladvisor.com
Sudden presentation of many angiomas may be a sign of internal malignancy

petamich
27. apr 2021

na kazdy jeden pokus o radu reagujes - nie, nemam, isto nie, tak to asi bude uz iba ta rakovina 🤦🏼‍♀️ a teraz vazne, nikto z nas ti rakovinu ani inu diagnozu z fotky na MK nestanovi, takze ak sa obavas, ze to je nieco vazne, objednaj sa k lekarovi a to bude ta najlepsia cesta 😃

lindusss2016
27. apr 2021

@leuska15leuska15 a kde presne si to citala? Mne sa tiez objavili z nicoho nic na bruchu, na jednej strane asi 4 a na druhej 3, vsetky uplne malinke

leuska15leuska15
autor
27. apr 2021

@petamich zajtra tam idem, len som dúfala že niekto tu zmierni moje obavy 🙂

leuska15leuska15
autor
27. apr 2021

@lindusss2016 ak máš iba 7 tak podľa mňa nestresuj. Ja mam tak 107

www.ncbi.sk
Multiple cherry angiomas are associated with solid tumors.

www.clinicaladvisor.com
Sudden presentation of many angiomas may be a sign of internal malignancy

rachel36a
27. apr 2021

@leuska15leuska15 robia sa aj vekom..ja mam tiez velke mnozstvo...rakovinu nemam...

leuska15leuska15
autor
27. apr 2021

@rachel36a ďakujem za povzbudenie. Ale nespravili sa ti zo dňa na deň, však? Lebo mne áno :/

panelacikova
27. apr 2021

ja mám toho kvantá kade tade a zatiaľ žijem 😉

moonlight1210
27. apr 2021

@leuska15leuska15 mne zacali pribudat po druhom porode. sice nie zo dna na den, ale v podstate vo velmi kratkom case. mozem povedat, ze po tom druhom sa mi celkovo zacalo robit vela znamienok a stale z casu na cas pribudaju (vzdy viacero naraz, tak narazovo). trva to uz roky. a pokial viem, rakovinu nemam.

ale ak sa bojis, chod na vysetrenie a uvidis.

tebou dane linky moc nefunguju, neodkazuju na presny text, len vseobecne.
to, co com som tam napokon o tychto "znamienkach" nasla, hoori o zisteni, ze vyskyt je bezny okolo veku 30-40 rokov a po tehotenstve sa moze objavit aj zvysene mnozstvo, co poukazuje na pravdepodobne prepojenie s produkciou hormonov (napr. prolaktinu).

mijunik
27. apr 2021

@leuska15leuska15 počuj, chceš povzbudenie, zmiernenie obáv a keď sa presne o to kočky snažia, tak všetky argumenty vyvraciaš a ideš si stále svoje... Funkčnú vešteckú guľu tu má málokto a diagnostiku podľa fotky tiež odborníci asi nerobia.
Prestaň stresovať, nech je to čo chce, lekár Ti dá odpoveď. Nabudúce nečítaj "čo všetko to môže byť", lebo si si vybrala tú najhoršiu odpoveď a teraz sa nimreš v svojich obavách. Vôbec to nemusí byť nič vážne. Kľud, môže to byť naozaj hocijaká blbosť. Možno tam tie bodky boli, len si ich nevšimla.

zuzap33
27. apr 2021

@leuska15leuska15 🤦‍♀️

cacianka
27. apr 2021

Mne sa zacali množiť, bola som pred mesiacom u kožnej a absolutne nie su nebezpecne. Mam aj asi 1 cm a od 1 času tisicky drobunkych. Trup.
Zmeny hormonov provokuju. Takze kľud

rachel36a
27. apr 2021

@leuska15leuska15 behom tyzdna sa mi ich urobilo strasne vela...raz som ich chcela poratat, ale po prvej stovke som prestala ratat..a stale pribudaju

leuska15leuska15
autor
27. apr 2021

@rachel36a a bola si s tym niekde? :O

leuska15leuska15
autor
27. apr 2021

@cacianka ďakujem za povzbudenie. A tiež sa ti urobili tak zrazu?

lalenka33
27. apr 2021

Keby som chcela spočítať moje, tak počítam celý deň, každý deň mi pribúdajú nové a nové.Niektoré si pravidelne strhnem žiletkou.Bola som na kožnom, niesú nebezpečné.Má ich skoro každý, vo väčšom množstve pribúdajú vekom.Ponúkla mi možnosť odstrániť ich elektrickou ihlou 1 kus za 5 eur, ďakujem pekne banku som nevykradla.

cacianka
27. apr 2021

@leuska15leuska15 najprv postupne sem tam. Potom za rok aj. 100. Chrbat nevidim ale vystrih, brucho a stehna. Ruky iba asi 3-4.
Ale vo vlasoch mám. Tak si davam pozor aby som sa cesala iba tupym typom kefy a hrebene. Pozerala mi ich kožna na onkologii, keby sa jej nieco nepozdavalo tak vola konzilium a posle ma odstrániť.

leuska15leuska15
autor
27. apr 2021

@cacianka prečo kožná na onkológii? :O snáď nemáš nejaké onkologické ochorenie :/

cacianka
27. apr 2021

@leuska15leuska15 nie, pracujem tam, tak ked treba riešim a konzultujem u barskoho
(Kozna, neurolog, gastro...)

ukulela
27. apr 2021

@leuska15leuska15 kľud! Všetky baby ti tu píšu, že s tým nemaju problém. mne sa brucho po druhom pôrode vysialo tiež za pár dní asi... Mohlo to byť aj v čase, keď som dostala menzes, nejakých 9 mes po. Ozaj nepamätám. Ale ani ma nenapadlo riešiť rakovinu....

leuska15leuska15
autor
27. apr 2021

Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne. Veľmi ste ma ukludnili. Bez vás by som riadne stresovala ale moc mi to pomohlo

Strana
z2