Zobrali mi vodičák kvôli chorobe a odvtedy nemôžem spávať
Zobrali mi vodicak kvoli chorobe co mi zistili, odvtedy neviem poriadne spavat, stale na to myslim a mam hrozne pocity. Poradte mi nejake lieky na to prosiim lebo ma porazi....
@simoncik Hej ale zaroven take, ze ak to nema priamu spojitost s niecim, tak taketo zachvaty sa v kazdom pripade vyskytnu do 20 roku zivota. A nie, ze ja si nedavam ani lieky, a mam vsetko ciste a citim sa fajn. Stalo sa mi to 3x a presne viem za akych okolnosti 🙂 Ale samozrejme moja chyba, nemam uz 20, ze mozem byt tyzden vkuse najebany 🤣 Musim si teraz tie 2 mesiace a daco vytrpiet, no... Nechcem do nej hucat nech mi da ihned termin, nech sa nenaserie 😇
@potkan212 urc si priority. Mas 32. Da sa zurovat aj bez toho aby si bol odstaveny na par dni. Snad ta to pouci a budes vediet ay problem z toho mozes mat. V takomto stave za volantom hoc bez nafukaia nie je sranda. Ja nepijem a ak som priliz unavena sama citim, ze ta pozornost pri soferovani klesa
@potkan212 ake záchvaty epi záchvaty do 20 roku života. To máš odkiaľ ja mám známu je už na starobnom dôchodku má 66 rokov a má aj 5 záchvatov do mesiaca takže pri epilepsi žiaden vek neplati kto ju má vie že to nieje ohraničene vekom.Doplatil si na svoju ľahostajnosť k svojmu zdraviu.Neurologička ked ti napisala že epilepsiu máš nedá sa s tým nič robiť.Už iba sa s tým zmieriť.
@dilino Ale tak som to myslel, ze pri epilepsii, ktora je dana nejako geneticky tak sa zachvaty v kazdom pripade objavia do 20 roku zivota. A samozrejme, ze mi to tam napisali, ale uz som bol u dalsich dvoch, ktori povedali jasne, ze sa jednalo o neepilepticke zachvaty, len teraz vdaka hentej som od dnes bez auta na 2 a pol mesiaca... :(
@potkan212 epilepsia nieje len dana genetický ale sú aj epilepsie po úrazove aj z alkoholu, taktže žiadna genetika áno v niektorýh prípadoch áno ale je aj viac druhov.Pochybujem že ti vratia vodičak ked už si mal 3 záchvaty.Ja som mala prvý 1992 a potom 2008 a pokúšala som sa o vodičák a ked som doniesla od lekárky papier tak som ani nemohla do autoškoly nastupiť.Pravidla platia pre všetkych rovnako.
@dilino tak vsak podla vyhlasky je pri epilepsii rok bez zachvatu, bez ohladu na liecbu...ale zaroven je tam aj to, ze lekar Ta moze uznat sposobilym ak je preukazana nejaka suvislost s niecim... To je moj pripad a ta mi povedala, ze ak nebude ziadny problem do toho 15.11 tak mi da peciatku, len to je hrozne dlho :(
@potkan212 ano ty mas preukazanu suvislost s niecim a napriek tomu sa ti to stalo opakovane, asi sa tomu niecomu nedokazes vyhnut... lebo vyhlaske je okrem ineho napisane, ze vyvolavaci faktor sa pravdepodobne uz nebude opakovat, bude sa mu mozne vyhnut.
@simca06022011 Však už sa vyhýbam od posledného záchvatu, ktorý bol ešte v máji a som úplne v pohode. Dokonca chodím aj odovzdávať šťanku každý week a plus krv, aby mi dali papier, že nie som závislý od alkoholu a to musím priniesť tej neuro 🙂
@potkan212 čo do 15 novembra dlho môžeš si za to sám ľahostajný si bol k zdraviu vypomstilo sa ti to.Len aby si za čas nepisal že dostal si záchvat a niekoho si zranil lebo potom bude pruser.Lebo budeš za každu cenu ísť len to svoje ak berieš akekoľvek lieky aj na epilepsiu to znižuje koncentráciu takže pokiaľ budeš brať lieky na VP by si mal zabudnuť možno ti to povedala len preto aby si bol v kľude.
Ešte mám otázku berieš nejake lieky ked si bol u neurologičky či tio len tak povedala a odišiel si bez liekov.Ak berieš lieky ake majú názov.
@dilino Dali mi Levetiracetam 250 mg, potom zvýsili na 500 co je minimalna terapeuticka davka ale ta nova mi povedala, ze tu 500 si nemam davat v ziadnom pripade a dala mi teda zas tu 250 mg. Ja si davam 250 mg teda ale ajtak ne 2x denne ale len rano :D. To som zas riesil s inymi ludmi a vsetci mi potvrdili, ze ak jem 250 mg dvakrat denne, to je akoby som nejedol nic.
Prečitaj si informáciu čo sú to za lieky a potom pouvažuj či ti dajú vodičák.Tento liek sa použiva pri epilepsi na zniženie záchvatov kedže tieto lieky môžu navodiť ospalosť je pravdepodobné že vodičák zrejme nedostaneš či si mysliš že sa dá nejaký lekár zavrieť kvôli tvojmu vodičáku. Ked by ti aj vrátili a stane sa zachvát a zraniš niekoho tak na Dopravnom inšpektorate majú zaznam že si mal zobraty aj dôvod prečo a stane sa záchvat tak má pruser aj doktorka a otázne je nešoféroval si opity mohol ti ostať aj zostatkový alkohol v krvi nebol si vyspaty a výsledok sa dostavil.Neverim že ho dostaneš.Ona ti povedať mohla len je otázne či to aj tak skutočne urobi.Už prvá veta v názve pišeš Zobrali mi vodičák kvôli chorobe tak že už priznavaš že tu epilepsiu máš.Tam stači že budeš vykazovať vzruchy v mozgu že aj ked sa záchvat nestane už ti vodičák nedajú.Skoda že tu neni žiadna lekárka neurologička aby ti vysvetlila ako to funguje.
@dilino No lem vies, odvtedy som ziadne vzruchy v mozgu nemal, 3x ciste EEG co nerobim hentie somariny. A ten liek nema vplyv na vedenie vozidiel, toto je ajtak taka davka co nie je ani nlminimalna a este aj z toho si davam len polovicu. Podla mna mi to takto znizila aby videla co to urobi v kombinacii s tym, ze nebudem robit somariny. Predpokladam, ze mi ho vysadi uplne. Je to cez znamu a tak nechcem tlacit na skorsi termin. Povedala, ze po 6 mesiacoch od zachvatu to moze dat ak jej donesiem ten papier o tom alkohole 🙂 No chvala Bohu zachvat bol uz v maji a vodicak mam neplatny ododnes 🙂 Takze uz len to doklepat do tej kontroly a predtym EEG, ale toho sa nebojim, kedze uz 3 odkedy nerobim somariny su ciste 🙂

@potkan212 a co ma byt v polke novembra?