icon

Zobrali mi vodičák kvôli chorobe a odvtedy nemôžem spávať

potkan212
2. sep 2021

Zobrali mi vodicak kvoli chorobe co mi zistili, odvtedy neviem poriadne spavat, stale na to myslim a mam hrozne pocity. Poradte mi nejake lieky na to prosiim lebo ma porazi....

potkan212
autor
2. sep 2021

@malinoismum ale aky psycholog, chapes, ze ja nemam zebraty vodicak za alkohol? Doalo mi rozhodnutie o odobrati pre zdravotnu neaposobilost

malinoismum
2. sep 2021

@potkan212 🙂 sam sa priznávaš a zamotávaš…. Takze nakoniec si bol aj za tým volantom🙂 byt tebou radšej sa ani nevyjadrujem radšej …

potkan212
autor
2. sep 2021

@malinoismum Vsak bol som naposledy za volantom, tam ma nasli daki okoloiduci a zavolali rzp. Tam mi aj brali krv a aj na alkohol ale mal som nula. Len ti to cele nahlasili obvodnemu, ze to je opakovane a ten poslal papier na inspektorat a odtial mi doslo, ze mi ho beru az dokym nedokazem, ze som sposobily na vedenie MV...

katulastraka
2. sep 2021

@potkan212 sorry ale divis sa? si bol odpadnuty v aute a cudujes sa, ze ti vzali vodicak? :D kamo ved si mohol niekoho zabit, keby si odpadol pocas soferovania. No ty si ozaj magor :D

potkan212
autor
2. sep 2021

@katulastraka Vsak a to teraz vsetkym, ktori odpadnu v aute zeberu vodicaky? Vsak to tu nebude jazdit pomaly nikto..

katulastraka
2. sep 2021

@potkan212 mas pocit, ze bezne ludia odpadavaju? :D ja som neodpadla nikdy v zivote, ani v mojom okoli nikto...to nie je bezne ako si myslis...to je znak choroby

malinoismum
2. sep 2021

@potkan212 To si snáď robíš srandu alebo si tak blby… alebo nás máš za tak blbých (myslím PZ , Nie Mk)…

potkan212
autor
2. sep 2021

@malinoismum Tak Ty si policajtka? Tak v tom pripade by som mal este dake otazky 🙂 ale to len sukromne 🙂

malinoismum
2. sep 2021

@potkan212 kľudne mi napis aj súkromne mna tiež zaujíma že či bežne poznáš ľudí čo odpadnú za volantom 🚔👍🏼

potkan212
autor
2. sep 2021

@katulastraka Tak ja poznam teda dost vela ludo, ktori odpadnu hocikedy a hocikde.

viestta
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
2. sep 2021

@potkan212 a keby si niekoho zabil na ceste, bolo by to normlane? ak nie si sposobily jazdit, nemas jazdit, ak zurujes niekolko dni za sebou a pijes, nemas jazdit.. nabuduce rozmyslaj. Urcite ti ho nezobrali len tak, zo srandy. To ze niekto nema vodicak nie je koniec sveta, hdam ti ho daju... Keby sa nieco vazne stalo, tak zase je len policia pre verejnost najhorsia,lebo preco takymto dava vodicaky...

@viestta no ja mam pripad, kedy nezobrali :D mohlo to byt tym, ze policia asi ani nebola zavolana a v podstate nic nevyviedol, len zastal a volal si sanitku

potkan212
autor
2. sep 2021

@viestta samozrejme, ze som sposobily, to sa uz dokazalo ale mam termin u neurologicky az 15.11 a dovtedy akoze neviem co mam robit...

simoncik
2. sep 2021

@potkan212 ty ako co chces riesit? Myslis, ze kazdy je tu sprosty? A co, ze si mal nulu, kedy aj? Odpadnes 3 krat po sebe k tomu v aute a co cakas? 3 krat ta brala rychla pre tan isty dovod, k tomu raz spoza volantu.bud rad, ze si niekemu neublizil,nezabil. A esre sa obhajuj. Zurkoval si, nespal, vkuse pil a tak sadol za volant? A ty vues vo to z clovekom urobi taketo spravanie? Tak tu mas vysledok. Mozes obvinovat koho chces, dobre spravili. Mas cas rozmyslat aky sposob zivota vediet a tak si sadas za volant. Mne by k tomu ani ziadnu epilepsiu netrebalo. Si nezodpovedny tak znasaj nasledky.zacni sa normalne a zodpovedne spravat a dostanes ho. No ja osobne by som ti ho tak skoro ani nedala. Uz len kvoli pitiu. A je upl e jedno ze si nenafukal. Za volant mas sadat ked si v pohode. Ano moze sa stat, ze cloveku pride zle. No rozhodne zato nebudu 3 dnove zurky a nevyspatost.

luccija
2. sep 2021

@potkan212 jednoducho si žil ako si žil, odpadol viac x máš epilepsiou možno tiež z toho hyriveho obdobia a teraz znášaj dôsledky čo tu vyplakavas?
Asi si aj labilny, keď kvôli tomu máš bezsenné noci a potrebuješ sa nadrbavat, až odpadneš po opici z vyčerpania za volantom.To, že si mal nulu nič neznamená ..odpadol si viac x

1katus1
2. sep 2021

@potkan212 je to v poriadku že ti zobrali vodičák. Keby odpadneš za volantom tak čo ? Niekoho zabiješ lebo ty potrebuješ 3 dní chlastat a potom unavený sadnúť za volant. Zajdi k lekárovi najlepšie aj k psychológovi a možno budeš prekvapený z diagnózy

kaja118
2. sep 2021

Nic v zlom, ale uz tu mas niekolko diskusii o tvojej epilepsii. V jednej som ti aj (zbytocne) radila v dobrom. Prosim ta, ty sa uz zmier so svojim ochorenim, zober vec tak, ako je, zariad si zivot podla toho. Ja som tiez epilepticka, vodicak som si kvoli tomu ani nemohla spravit, tak som sa zariadila aj bez neho.. a zijem. Su aj horsie veci, nez mat epilepsiu a byt kvoli tomu bez vodicaku.

ninusa221
2. sep 2021

Vidíš ja mam epi od 13 a nemam vodičak stale ( mam 21)🤷🏽‍♀️ 4 roky musis byt bez záchvatu aby si si mohol robit a aby ti ho vrátili.. a co sa tyka liekov na ukľudnenie porad sa s doktorkou. Pretože ja som sa dozvedela že obyčajne teraflu, paralengrip nieje dobre brat keď ma človek epi🤷🏽‍♀️

jankapepe
2. sep 2021

@potkan212 alkoholom spôsobená epilepsia a ty sa cudujes že prídeš o vodičák? Treba prestať piť a začať žiť, aj spat sa bude sladko 🙂

jankapepe
2. sep 2021

@potkan212 ak niekto odpadáva nemá čo robiť za volantom!!! Chápeš??

marca12
2. sep 2021

@potkan212 postav sa k tomu ako chlap. Dokaz im,ze si sposobily. Zmen zivotny styl,ziadne zurky,alkoholove maratony. Daj sa dokopy a chod znova na vysetrenia a ak budes v poriadku,predlozis vysLedky a vratia ti vodicak. Ved to nie je koniec sveta. Nerucaj sa kvoli tomu. Ak mas problem s alkoholom urcite neber ziadne lieky na uvolnenie. Musis si upravit rezim a potom pride aj spanok. Nejako sa unav bud sportom,kupelom,sexom proste hocicim a pokus sa zaspat. Nepojde to hned,ale po par tyzdnoch sa naucis spavat. Viem,ake to je nespat. Prezila som take obdobie skoro 3/4 roka bolo to peklo,ale naucila som sa spat.

tncka
2. sep 2021

@potkan212 ty bud rad ze ti ho vzali...mohol si dopadnut ovela horsie. V base sa tiez zle spi🤣

dilino
2. sep 2021

Mňe prideš ako keby si sa nevedel zmieriť že tu epilepsiu máš.A je to tak že ked do roka žiaden záchvat mať nebudeš VP ti vrátia ale až po potvrdeni neurologom aj to podľa vyšetreni ak ti mozog bude vykazovať že sa záchvat bliži VP nedostaneš.3 krát si odpadol to znamena že tu epilepsiu máš kedže si už mal tri záchvaty .A ked už máš papier od neurologa je jasne ked ti bola potvrdena takže ty hovoriš že epilepsiu nemáš a neurolog ti ju určil tak zrejme neurolog z niečoho vychadzal epilepsia je ako časovana bomba.Ja som mala 1 záchvat v roku 1992, a potom v roku 2008 druhý a dosť a nechcú mi dať vodičak vôbec.Pride to na teba za volantom a ubližiš nevinnému človeku len preto že dostaneš vodičák.Raz si chorý musiš sa s tým zmieriť.To aby si bol bez záchvatový to nevie ovplyvniť nijaky lekár ani keby si mal miliony.Raz pravidla sú take tak musiš to tak brať.Len sa s tým nevieš stotožniť a prekvapilo ťa to ked si najmenej čakal.Pri epilepsi je dôležity spánok a prisný zákaz piť alkohol.A samozrejme doživotne uživanie liekov a žiadne že ked ty chceš si dáš ked nechceš nedáš.Toto je prvá podmienka pri epilepsii ja som na tuto chorobu chorá už 29 rokov.A som tu.Ak by si za jazdy autom dostal záchvat môžeš niekoho zabiť alebo mu spôsobiť aj ked nedbanlivo trvale následky a nedoplatiš sa za trvalé následky alebo horši prípad skončiš v base.A dalej je veľmi dôležite chodiť pravidelne na vyšetrenia aby sa predišlo tým záchvatom.Pri epilepsii by sa podľa spravnosti nemalo ani fajčiť.Takže neurolog si zrejme srandu nerobi.Zmier sa s tým už ináč nebude.A VP ti netreba aby si sa nedostal kvôli epilepsii do problémov.A zrejme to máš pravdepodobne z alkoholu ked dlho človek pije a nespi tak niekde sa to musi ukazať.Takže kedže si bol k svojmu zdraviu ľahostajný tak sa to prejavilo už je neskoro plakať.

banderaska29
2. sep 2021

dobre, ja Ťa napríklad súdiť nebudem, hoci keby si ublížil môjmu príbuznému pod vplyvom alkoholu za volantom, tak Ti to dám vyžrat neľútostne. vodičák ti už do rúk nepatrí - urobil si to 4x, urobil by si aj piaty. kúp si bicykel alebo sa nauč chodiť spojmi.

na ukľudnenie si daj niečo ako xanax, alebo frontin, alebo cbd olej. choď si ku obvodnej po recept, aj moj príbuzný toto bral lebo mal kadejaké dni, preto to viem...pozor na to, lebo je to návykové.

no a na tu tvoju "epilepsiu" je iba jediný liek... nechlastať.

potkan212
autor
2. sep 2021

Sami uz dvaja lekari mi povedali, ze jedna sa o formu neepileptickych zachvatov, ze proste sposobili to dva faktory, ze to by sa proste stalo kazdemu..... Len tieto vysledky uz mam neskoro, nakolko vsetko sa riesilo s horucou hlavou....

mijunik
2. sep 2021

@potkan212 ok, tak povedzme, že epílepsiu nemáš. Ale odpadol si 3x. Z toho minimálne raz za volantom, nie? Pokiaľ nezistia, z čoho sa Ti to deje, tak nešoféruj. Kde máš záruku, že neodpadneš počas jazdy? Čo keď niekomu ublížiš? Do návštevy neurológa vydrž, zatiaľ sa dávaj do poriadku, ak si spôdobilý viesť motorové vozidlo, VP Ti isto vrátia. Ak spôsobilý nie si a je fuk, či kvôli epilepsii alebo hocičomu inému, tak Ti ho nevrátia. Prosím, v každom prípade však sadaj za volant oddýchnutý. Hádam Ti nemusím vysvetľovať niečo o vplyve únavy na rýchlosť reakcíí…

simoncik
2. sep 2021

@potkan212 fajn. Hoc aj tak, ze ju nemas. A co???ci epilepticke ci nie, stale zachvaty. Odpadavas? Z toho za volantom? Mas zit tak ako treba,nie sadnut za volant v biednom stave. Mozes si za to sam. Teraz si pekne pockaj kym ti ho vratia. Myslim, ze to potrva. Zbytocne tu cokolvek riesis. Toto si nikto na svedomie nezobere. Mat vodicak je zodpovednost. Prides mi ako mlady nevybureny pubertiak, ktory to este nepochopil. Ty mozes byt v prvom rade rad ze si nikomu neublizil.

potkan212
autor
2. sep 2021

Boze, vsak sa nepaprcte tolko, samozrejme moja chyba, len proste ma serie, ze mi akoze zobrali vodicsky za epilepsiu ked ju ani nemam a samozrejme by sa to dokazalo ak by to neriesila jedna lekarka s horucou hlavou. Ja sa nehnevam ani na obvodneho, ani na PZ... Len skratka bolo to urychlene co mi povedali uz aj vyssie spomenuti 2 odbornici. S takymi somarinami som uz prestal, ak pijem, tak spim a podobne, nie take extremy. A nie som zadny nevybureny pubertiak, mam uz 32 🙂 A hento rozhodnutie o odobrati nadobudne pravoplatnost uz zajtra a neviem co budem akoze robit do polky novembra.....

simoncik
2. sep 2021

@potkan212 tak nas problem to nie je. Nema nas preco hnevat to. Len sa ti to snazime vysvetlit ako to je. Nemozes odsudzovat lekara, ak ta k nemu tri krat za sebou dovezu v bezvedomi a z toho raz rovno spoza volantu. Ako sorry. Je zodpovedna. Hadam to bola pre teba dostatocna facka a poucis sa. A prajem ti, aby si uz zqchvaty nemal.su tu x prispevky, ze nic neukazali pristroje a vysetrenia a z cadu na cas zqchvaty ludia maju. Je tu toho dost. Na svoj vek si mal byt viac zodpovedny.