icon

Zrasty po cisárskom reze. Dá sa to nejako riešiť?

tinad
26. jan 2011

Ahojte, hladam, hladam odpoved na moju otazku, no neviem ju najst. Mam 13mesiacov po cisarskom reze, tak som isla na rocnu kontrolu ku gynekologovi. Asi 2dni pred vysetrenim ma stale pobolieval ako keby pravy vajecnik alebo slepak. Povedala som to doktorovi. Pri vysetreni mi pohybal s maternicou a povedal, ze su to zrasty. Nikdy som o tom nepocula, necitala. Nic mi nepovedal, iba tolko, ze sa to druhym tehotenstvom roztrha a bude to ok. Nemate niekto nieco taketo? Da sa to nejak riesit? Casto ma boli podbrusko.Dakujem vam velmi pekne.

Strana
z2
nika1502
13. júl 2013

mna to boli uz rok a pol..najprv som tomu nevenovala velku pozornost. ale teraz ked som ochorela a kaslem, tak ma to boli hrozne.... neznesitelne. na pravej strane ale nie pri jazve... :(

maajka83
29. aug 2013

ahojte, pisem vam z nemocnice. Vcera mi robili laparoskopiu. Mavala som hrozne bolesti pravej strany brucha. Vsetci si mysleli ze je to chron.zap.slepaku. Az dnes som sa dovedela, ze slepak bol ok, ale mala som zrasty do ktorych sa plietli creva. Slepak mi aj tak odstranili, lebo zrasty sa mozu vratit a aby to zas nepriposovali na slepak. Inac, uz som mavala bolesti stal, aj kd som bola v klude.

mipu
17. jan 2014

@uzmaneser no tie svecke kvapky musim vyskusat. som tiez po 2 CR a teraz pri druhom ma to 5 mesiacov nebolelo a znova teraz. tak zas su tam zrasty. lebo pri druhom som pocula ako hovoria ze je tam dost zrastov

tajaolle
3. apr 2014

POPROSIM O RADU NETIKA SA TO MNA,MAL NIEGDO Z VAS ZRASTY,A BOLY STE NA UMELOM OPLODNENI,A AKOM UMELOM OPLODNENI?Dakujem vsetko co mi napisete pomoze jednej osobe

pettim5
12. jún 2014

Prepáčte, že sa vsuniem do rozhovoru, sama som práve po druhej operácii zrastov, ale nie po cisáraku, ale mala som odobratý slepák a po ňom následne zrast na čreve medzi hrubým a tenkým, t.j., že strava nechcela prejsť a spôsobovala bolesť, že som nevedela ani chodiť, len sa v kŕči zvíjať od bolesti... zoperovali ma cca pred 2 rokmi, pred nedávnom sa mi to vrátilo a zrasty boli početnejšie, na každom zhybe čriev... žiaľ, sa mi to vrátilo znova a znova ma operovali... Po každom zásahu do organizmu sa zrasty robia takmer spravidla, niekto s nimi žije a nebolí ho nič, iní sa trápi... ak by ste si ich chceli dať vypooerovať, podľa mňa je to zbytočné, lebo ak raz máte sklon ku zrastom, budú sa vám robiť stále a po každom zásahu viac a viac, treba sa šetriť, spomaliť životný kolobeh... možno by pomohlo jesť šetrnejšiu stravu, takú čo nenafukuje bruško, aby ste tú bolesť potlačili, šúpy z ovocí môžu dráždiť tiež, malé kôstky černíc, jahôd, hrozna (aj káva :(:( )... ale žiaľ, na túto tému vám ani lekári nepovedia nič, čo robiť, alebo nerobiť, je to príroda, Tvoje telo a to nevieme zmeniť... držím palce 😉

pettim5
12. jún 2014

Prepáčte, že sa vsuniem do rozhovoru, sama som práve po druhej operácii zrastov, ale nie po cisáraku, ale mala som odobratý slepák a po ňom následne zrast na čreve medzi hrubým a tenkým, t.j., že strava nechcela prejsť a spôsobovala bolesť, že som nevedela ani chodiť, len sa v kŕči zvíjať od bolesti... zoperovali ma cca pred 2 rokmi, pred nedávnom sa mi to vrátilo a zrasty boli početnejšie, na každom zhybe čriev... žiaľ, sa mi to vrátilo znova a znova ma operovali... Po každom zásahu do organizmu sa zrasty robia takmer spravidla, niekto s nimi žije a nebolí ho nič, iní sa trápi... ak by ste si ich chceli dať vypooerovať, podľa mňa je to zbytočné, lebo ak raz máte sklon ku zrastom, budú sa vám robiť stále a po každom zásahu viac a viac, treba sa šetriť, spomaliť životný kolobeh... možno by pomohlo jesť šetrnejšiu stravu, takú čo nenafukuje bruško, aby ste tú bolesť potlačili, šúpy z ovocí môžu dráždiť tiež, malé kôstky černíc, jahôd, hrozna (aj káva :(:( )... ale žiaľ, na túto tému vám ani lekári nepovedia nič, čo robiť, alebo nerobiť, je to príroda, Tvoje telo a to nevieme zmeniť... držím palce 😉
@tinad
@tinad

toryska
26. mar 2015

Dobry den, tiez som po cisarskom 3 mesiace a zacala som pocitovat, akoby som to popisala. Na brusku alebo v podbrusku taku ako keby bulu "velku hrcu" ktora je vzdy nainom mieste. Vobec to neboli a tehotna znova urcite este niesom🙂
Nemate s tym niektora skusenosti alebo neviete co by to malo byt? Dakujem za rady🙂

aristka
26. mar 2015

Asi by som navštívila dr a spraví ti sono,len tak sa spoľahlivo zistí o čo ide....

misiak.ke
16. nov 2015

Viete mi niekto povedat ako sa tie zrasty na maternici daju zistit? Mne gynda urobila aj ultrazvuk ale vraj su na to sprci vysetrenia?

katarinkacat
21. okt 2024

@katkarv prosím kde a ako vám to vtedy zistili

katkarv
22. okt 2024

@katarinkacat skúsený primár, vedel hneď o čo ide.

phillippa
7. apr 2025

@terezka1947 dobry den ako ste nakoniec dopadli s tymi bolestami?

terezka1947
10. apr 2025

@phillippa no nijako. Na nič sa neprišlo. A potom som mala 2x cisársky a nejako to asi prešlo,resp.prisli cysty.
Čiže kto vie,či aj vtedy to nebolo toto,či som trebárs nebola na vyšetreniach,až keď mi praskli.

Strana
z2