icon

Zriedkavé ochorenie - vyšetrenie v zahraničí

didi44444
10. apr 2023

Ahojte mate niekto skusenost ze ste šli na vlastne triko do zahraničia aby Vam pomohli? Dlhodobe vazne zdravotne problemy a stale bez jasnej diagnozy. Ak ano, kde Vam pomohli? Ako financne narocne to bolo? Ako dlho trvali vysetrenia? Co to bolo? Bolo to tak pomale ako na Slovensku? 7 rokov u mňa. Ďakujem krasne za kazdu radu a prajem krasny den😊

Strana
z2
elmivelmi
10. apr 2023

@didi44444 to mi je luto,hoavne si este taka mlada,ja ue mas tak 40 +.No slus este raz tienpirstany,mas aj ine testy a zniva ta otestuju.Drzim ti palce aby si bola konecne v obraze a hlavne liecena.

didi44444
autor
10. apr 2023

@elmivelmi ďakujem moc krasne, v Piešťanoch som bola 3 krat tam asi cesta nevedie, preto hladam vsetko co sa da kamkolvek pôjdeme len aby som chodila a ak ak nebudem fungovat ako normalny clovek, nech sa to zastavi aspon tam kde som, caka ma kontrola tento piatok pri reumatologovi uvidime co povie ked liecba zatial nezabera..

didi44444
autor
10. apr 2023

@elmivelmi moc krasne dakujem za podporu ❤️

kiki68
11. apr 2023

Mozno by som isla do Prahy, tam je v Motole myslim speci oddelenie, pripadne Rakusko ( AKH Vieden) a viem, ze maju aj nejaky Institut pre neurologiu. Ale to by chcelo to prezistit. Najhorsie je , ze tie autoimunitne poruchy su pomerne nova vec a tam treba naozaj ist aj pokusom, co zaberie. Drzim palce.

elmivelmi
11. apr 2023

@didi44444 presne hlavne sa aj horsie zistuju.

elmivelmi
11. apr 2023

@kiki68 nova vec myslis?Skor ze sa tazko zistuju a liecia,nie?

kiki68
11. apr 2023

@elmivelmi je toho o dost viac podla lekarov a ano tazko sa diagnostikuje a lieci. Ale napr mne lekar na veterine hovoril a to keep odbornik, co pracuje na referencnom centre pre vyskum vo Svajciarsku a je na klinike externe, ze pred napr 20 rokmi neboli tieto veci dokumentovane, poslednych 10 rokov to rastie. Myslim priamo ochorenia, kde imunitny system degeneruje a likviduje vlastne zdrave tkaniva. Mali sme to u psa, behali sme cez tri republiky. Tie odbery robili v narkoze, to by bolo velmi bolestive. Cisty horor, ked si telo dokaze zdegenerovat biele krvinky a tam sa zacne likvidacia organizmu a totalne abnormalne reakcie.

elmivelmi
11. apr 2023

@kiki68 ale tak to bolo,len sa to neliecilo,podla mna alwbo prepukol napr lupus a ludia mreli do 4rokov,viesz ze tych ochoreni bolo vzdy tak ako dnes akurat ze sa nediagnostikovali,to iste aj s intoleranciami,dnes chodia 40r ludia sa diagnostikovat na co maju intolerancie alergie lebo ekdysi sa to vobec neriesilo,nevedelo

elmivelmi
11. apr 2023

@kiki68 inak esteze ste to mali len so psom a nie s niekym s rodiny.

didi44444
autor
11. apr 2023

@kiki68 vies mi poradit ako sa tam dostat? Respekt. Skôr by som asi potrebovala cievne + hlavne reumatologiu
@elmivelmi
Baby dakujem velmi 🙏

Strana
z2