icon

Zub múdrosti

daniela2505
13. okt 2022

Ahojte chcem sa opýtať či ste mali niekto podobný problém, rastie mi zub múdrosti vľavo dole, pár dní ma bolelo ďasno, dostala som ATB , vybrala som ich a teraz už asi 2tyždne ma tak 3x do dňa začne bolieť čeľustný kĺb, sánka a lícna kosť, nie je to bolesť ako taká len také nepríjemné tlaky,strieľanie do sánky a pod. V noci to neboli vôbec, skôr na večer to začína. Do pár minút to vždy prejde. Zatiaľ si to len nahrievam biolampou ale opakuje sa to aj tak každý deň 2-3x, môže mi ten zub tlačiť na nerv? K zubárovi sa dostanem tak o 2 týždne

lenuska9999
13. okt 2022

@daniela2505 mne tie zuby múdrosti rástli kryvo a tlačili na ostatné zuby. Tým pádom museli ísť von aj keď ešte neboli prerezane..

daniela2505
autor
13. okt 2022

@lenuska9999
A mala si take isté príznaky?

lenuska9999
13. okt 2022

@daniela2505 áno bolela ma celá sánka, tiež nie cely deň, ale len v niektorých častiach dňa a cítila som aj taky tlak. Následne na RTG zistili , že sú to zuby múdrosti, ktoré rastú krivo a tlačia mi ostatné zuby. Ani mi to nenapadlo, lebo neboli ešte ani prerezane a už boli problém. Odporúčam vybrať čím skôr. Ja som tu návštevu zubára najskôr odkladala, keďže som mala novú prácu a nechcela som vymeskat hneď. Ale mam vďaka tomu krivé spodné zuby teraz.