Zub za 300 eur
Ahojte chcem sa opýtať to je bezne ze oprava stoličky ma vyjnde na 300eur? A este k tomu mi ho chce na tri krat robiť. Mam,, rozpadnutu,, stolicku chyba mi z nej asi polka. Preventivnu za minuly rok nemam takze som si vedoma ze je to aj za to drahé. Ale až 300eur a na trikrát a nesedi mi to ani z jej cennikom. Neviem co si mam o tom myslieť. Poradte mi prosím. Dakujem.
@miskafilipkovab najlacnejšie je zub vytrhnúť, ak ho chceš zachovať - stolička ma až 4 korene a polovica ti chyba, takže ti bude modelovať nový alebo nasádzať keramickú korunku. Cena za tento úkon je mimoriadne nízka. Mňa v Bratislave podobne vyšlo takmer 700€ na poisťovňu 🙂 avšak som spolojná, neľutujem
Chýba ti polovička, takže okrem bežnej opravy zubu ti musí aj polovicu stoličky vymodelovať. Takže 300 eur je fajn cena. Treba zmeniť čistenie zubov, aby bolo kvalitnejšie (bežné čistenie, zubná niť, medzizubné kefky), chodiť na preventívky každý rok, chodiť na dentálnu hygienu aspoň raz za rok. A potom sa ti nebudú kaziť zuby až tak, že sa ti budú rozpadávať. Pretože rozpadnutý zub znamená dlhodobo zanedbaný kaz.
@miskafilipkovab ano, to môže byť vybratie nervu, kanáliky, veľká plomba ...ak to je stolička dala by som si vytrhnúť.Mne sa zlomila plombovana, pokým som sa dostala k lekárovi sa mi odlomil ďalší kusok liečil mi ho niekoľko mesiacov, zaplomboval a znova sa rozpadla zubári chcú všetko zachraňovať, ale mňa to vyšlo 4x viac ako trhanie.Ak by to bol viditeľný zub neváham, ale ...ale cena normálna a ešte nizka
@miskafilipkovab ja platím u zubárky bežne 35€, minule mi tam nadstavovala celý zub, hodinu a pol mi to robila, platila som 75€ a poisťovna mi to celé preplatila. 125 som platila pri implantáte. žasnem, aké ceny sú ľudia ochotní zaplatiť. ale zasa je pravda, že zatiaľ nemám problémy so zubami. nepracuje s mikroskopom a pod. ale zatiaľ mi stačí takáto zubárka. keby som mala problémové zuby, asi tiež skončím u týchto drahých.
máš pravdu, ak ti ho bude zachraňovať, čiže endodoncia pod mikroskopom, modelovanie a ešte k tomu je to aj stolička, je to veľmi nízka suma
@miskafilipkovab super tak to ste ma potesili. Ja som sa bala ze pridem len o peniaze. Vôbec nemam prehlad kolko co stoji. Dakujem vam pekne
@chovancova27 môžem poprosiť, kde ti robili implantát?
ja som bola vcera s porobnym problemom len predny zub 1x 50€, 1x100€ a este to treba dorobit aby sa nezlomil a to som cez poisťovňu
@isis234 u mojej zubárke v Lubine
@miskafilipkovab keď to chce robiť na 3x možno bude robiť výplň koreňa...ak by to bola len plomba a domodelovanie nerobila by to na toľko x.
Dnes sa treba všetko pýtať, lebo potom človeka suma ovalí
@miskafilipkovab Mna naposledy vysla horna sedmicka na 500€, zub vyzeral zvonku v poriadku, no zacal boliet, nasla kaz pri koreni, preto endodoncia, plus velmi zle pristupny zub... bola som tam na 2x, prvykrat hodka, druhykrat 2 hodky otvorene usta 😲🥵
Vyzera to na endodenciu a ano,ta tolko stoji. By som povedala,ze na to,ze nemas preventivku,tak este malo.
@chovancova27 Nemyslim si,ze ludia "su ochotni" tolko platit. Ja nie som. A vystriedala som uz 4 fuserackych zubarov,pricom teda neboli ani lacni a teraz som u 5.konecne spokojna,ale tych 65e aj s doplatkom poistovne je bezna suma za mensi kaz,ked je vacsi,tak 85. To je este lacne u nas. Dcere robila medzizubny kaz sukromna zubarka na mliecnych zuboch a sme tam nechali 200e😵💫Ale ma to spravene poriadne,nie ako ta predtym,co jej tak zle opravila kaz,ze jej zacal hnisat zub az o neho prisla. A aj tak ma stal 200e,ked ina musela opravovat to,co henta dokazila. Dnes najdes alebo kvalitu,alebo dobru cenu. Oboje tazko.
@miskafilipkovab tak zub moze stat aj ovela ovela viac, ak dava keramicku vypln tak aj 800-1200 eur s endodonciou
@chovancova27 vďaka, nebolí to, keď je klin?
@oskorusa žiadna stolička nemá 4 korene, vrchné majú 3, dolné stoličky majú 2 korene.
@miskafilipkovab áno, takúto sumu za opravu stoličky mi vravel pred 5 rokmi, teraz som čakala oveľa viac.
@silvia33_33 ďakujem za upozornenie, myslela som maximálne 4 korene - mávajú osmičky a variantne sedmičky - keďže neviem o aku stoličku sa jedná - uviedla som maximálny počet koreňov, od toho sa odvíja prípadná cena endodontického zákroku - ošetrenie koreňových kanálikov je pomerne náročný úkon.
@miskafilipkovab s korunkou aj 600-700.
@miskafilipkovab Pokial sa robia aj korenove kanaliky je to velmi malo....aj 700 eur

@miskafilipkovab podľa toho aký zákrok,je potrebné ten zub aj ošetriť pod mikroskopom a robiť endodonciu?v tom prípade je to ešte aj lacné by som povedala...