Zubári Ukrajinci - váš názor
Dobrý deň, ja by som len chcela vedieť, aký názor máte na ukrajinských zubárov. Pýtam sa teda tých, čo k takému aj reálne chodia a majú skúsenosti. Lebo chcela som ísť do jednej kliniky k ukrajincom a kamoška ma odhovára, že mám isť radšej k slovenskému zubárovi.
Takuto otazku sa moze opytat len typicky slovak....bola som v Canade u zubara a bol sikmooky a viesco nikto tam neriesi aku narodnost alebo korene ma jeho zubar, ale aku robotu odviedol....
Podla mna je to individualne, tak ako u vsetkych ostatnych a neda sa to zovseobecnit. Ja som mala problem so zubami pocas korony, nikto to riesit nevedel/nechcel a podarilo sa mi najst ochotneho ukrajinskeho zubara a postaral sa o mna skvelo a vyriesil moj problem. Ale to neznamena, ze vsetci su skveli. Aj slovenski lekari su aj dobri, aj horsi.
Nejde o národnosť, ale o profesionalnost
@melanta veru v Kambodži ísť zubárovi nechceš
no ja nemam dobru skusenost,u nas co su,tak taki odflaknuta robota,okrem toho sle u nich boli s mamou-ztp-skoro na voziku,s bolestou zubov a nechceli ju osetrit bez dentalnej hygieny,len rontgen urobili a az po dentalnej ju osetrili,to ame boli objednani a mama ZTP s ktrou sme museli ist dve sestry a to este z dalekeho mesta,kedze byvame obe az 209-300km cize otras pristup jednak cesta a jednak ze ked videli aky stav a nedalo sa snimi dohovorit.
U nás majú už pár rokov zubnú kliniku, pracujú tam viacerí, syn bol už asi u všetkých, chodím tam ja, sú neskutočne milí, precízni, citliví, dôslední, majú vybavenie, aké tu ani súkromné kliniky nemajú, syn, ktorý sa predtým až panicky bál zubárov, tam chodí úplne v pohode, sme veľmi spokojní. Bola som už u viacerých slovenských zubárov, ale takýto prístup, ľudský, aj profesionálny, som nezažila nikde.
To máš tak, niekto v chváli, niekto nie. Ja, mam dobru skúsenosť. Záleží od toho, akej povahy je lekár a akú má práve vtedy náladu.... Ako všetci lekári.
Mňa napríklad odmietol ošetriť lekár, vychytené v meste, vraj bba lepší... lebo som sa mu pár krát mikla pri vratani. Aj sestrička len kukala, jak bba, mňa kričal..
@juliavolna Však ani nikto nehovorí o ošetrení v Kambodži, ale na Slovensku tu atestovaným zubárom pôvodom z Kambodže...
Ja mám zubára Macedónčana a som max. spokojná, precízny, dôsledný, trpezlivý, empatický a pritom neskutočne odborne zdatný 👍. Mala som aj Slováka a tiež bol perfektný, takže v národnosti to určite nebude 🙂.
z iného súdka - mala som zubárku Slovenku - tak mi dokatovala zuby, že doteraz mi ich dáva iná zubárka do poriadku... takže národnosť určite nehovorí o kvalite lekára. v našej nemocnici je mnoho ukrajinských lekárov a sú to obrovskí profíci.
Muz, jeho dvaja bratia a ich rodiny, svokrovci a aj moja sestra chodia k ukrajinskym zubarom a veeelmi si pochvaluju, porobili velmi dobre aj co ini zubari povedali ze sa neda, svokre zachranili aj zub co inde povedali ze len vytrhnut, takze skrz ich skusenost by som sa nebala ale urcite zalezi od konkretneho lekara, neni to o narodnosti ale skusenosti a sikovnosti daneho zubara🙂)
@deninka233 zdravím v Nitre teraz berú Zúbkové víly sa to volá zubári sú Ukrajinci a sú super akurát vyššie ceny 🙂
Bola som so sestrou na zubnej pohotovosti v TN, slúžil zrovna mladý Ukrajinec a bola to čistá katastrofa. Nielen že jej nepomohol a mala stále bolesti, ale ešte jej aj rozvrtal zdravý zub ☹
Národnosť lekára som nikdy neriešila, mám cudzinca ortopéda a je skvelý. teraz som skúsila aj dentálnu hygienu u ukrajinky, ale teda nebola som spokojná. Trvalo to 10min, bolelo to, nevyčistila poriadne, cena ako v bežnej ambulancii (kde ale dh trvá 30-45min). A mám s čím porovnať, toto je štvrtá ambulancia, kde som bola na dentálnej hygiene...
Ahojte,viete odporúčiť nejakého dobrého zubára aj ukrajinca na východe SK?

Ja som mala onehdá Ukrajinca zubára, robil v Šuranoch. Bohužiaľ už som zabudla ako sa volal, svokra ma k nemu napísala, keď sme tam chodili na víkendy. Nikdy nemal s ničím problém, aj synove medové zuby riešil (bábatko, 1,5r mal vtedy) aj mi opravoval zub po bratislavskej klinike…. nikdy som sa uňho nebála, úžasne milý a sympatický. Bohužiaľ odišiel domov na UA, v 2014tom ☹ často naňho myslím, či ešte vôbec žije… Odvtedy nemám stáleho zubára, iba pendlujem, nikde nie som taká spokojná.