Zubné implantáty
Ahojte, v tehotenstve som prisla o tri zuby (zapaly okostnice, z toho po jednej sedmicke chirurgicky 0,5 cm odbrusenej kosti) a teraz rozmyslam nad implantatmi. Mate niektora skusenosti? Nasla som jednu kliniku v madarsku, neviem sa odhodlat. Korunky by som nechcela, a ine alternativy sa neponukaju. Ako je to s preliecenim, tazkosti , bolesti a hlavne ci je moznost uspania. Uz som si vytrpela viac ako dost. Ustnu hygienu dodrziavam, ale bohuzial su moje zuby velmi nachylne. Nerada by som trpela v tom kresle viac ako sa da. Dakujem za rady a informacie.
mate niekto skusenosti s Boi - bazalne implantáty v tvare T, kde nie je potrebna aumentácia kosti?
@luciaone .... júj moja, túto možnosť som na koniec neabsolvovala nakoľko už som mala len tú poslednú možnosť a mám v ústach dva implantáty vedľa seba a 4 zuby na nich a zatiaľ som veľmi spokojná, len dúfam, že nedostanem zápal okostice ... ten klik systém mi už dať nemohli nakoľko som nemala na to prispôsobený chrup a chceli mi dať zámoček, lenže ten som odmietla lebo to sa mi zase zdalo dosť komplikované ... ale ak chce niekto lacnejšie zuby a rozhodne sa pre implantáty tak odporúčam ísť na Hajdukovú ulicu v BA, Onkologický ústav svätej Alžbety a primár Mračna stomatológ robí implantáty oveľa lacnejšie ako súkromníci a pritom sú to presne tie isté komponenty. Mňa zuby stáli celkom so všetkým iba cca 1500,- EUR, a u súkromníka by ma to stálo cca 4500,- EUR. 🙂
@rose32 ... jeden implantát tam stojí cca 267,- EUR a jeden zub 200,- EUR , potom niečo málo stojí aj rontgen, či injekcia ... tak si to skús zhruba vyrátať ... vôbec to nebolelo, ale trvalo to dlho, pol roka je hojenie a potom odtlačky ... u mňa celý proces trval asi tak rok, ale mám na hrýzanie zuby a sú celkom pekné, som spokojná a hlavne mi sadli presne na môj chrup ako riť na šerbeľ 😀

@bvladka prosim ťa aka je to metoda systémom klik, alebo zámoček ?