Zubné implantáty
Ahojte, v tehotenstve som prisla o tri zuby (zapaly okostnice, z toho po jednej sedmicke chirurgicky 0,5 cm odbrusenej kosti) a teraz rozmyslam nad implantatmi. Mate niektora skusenosti? Nasla som jednu kliniku v madarsku, neviem sa odhodlat. Korunky by som nechcela, a ine alternativy sa neponukaju. Ako je to s preliecenim, tazkosti , bolesti a hlavne ci je moznost uspania. Uz som si vytrpela viac ako dost. Ustnu hygienu dodrziavam, ale bohuzial su moje zuby velmi nachylne. Nerada by som trpela v tom kresle viac ako sa da. Dakujem za rady a informacie.
@mima2778 áno, ale osobne, choď tam (iba v pondelok) na Hajdukovú ul. na stomatologické odd., 3 poschodie, primár Mračna. Prosím ťa nezľakni sa ho, lebo on vie byť tak trochu bručoun 😀 , ale vo svojom fachu je najväčší odborník za najlepšiu cenu , on nemá konkurenciu, vie to dobre urobiť a je bezkonkurenčne najlacnejší, lebo je na sv. Alžbete ..., aspoň ja som vtedy oslovila hádam každého stomatológa v BA a okolí a mali príšerné ceny ... povedz Mračnovi, že ťa sem odporučila jedna známa a povedz mu moje meno, on si ma sám v pracovni vyhľadá a určite ťa zoberie 🙂
@mima2778 tu su na dr. Mračna recenzie
http://lekar.pluska.sk/21254/doc-mudr-jozef-mra...
Kocky help... Idem na implantáty v utorok, bude ich 6... Veľmi to bolelo? Budem to mat v lokalke, a dúfam ze mi dajú aj sedatíva, bolo to moc hrozne? Ako som čítala celú diskusiu tak vyzerá ze ste to zvládli ľavou zadnou ☺️
@evinka5372 no idem 21eho v celkovej anastezke zubar mi nechcel dat lokalku..mne sa ide davat 12implantatov
@evinka5372 mne davali asi pred mesiacim ale teda iba jeden,a bolo to celkom v
Pohode...nebolelo vobec len trochu neprijemne to bolo ale nic hrozne...nebolalo ma to ani potom,akurat jeden ibalgin som si dala na noce keby nahodou ale v podstate ani nebolo treba...😉
Tak uz to mam za sebou kocky vsetko ok len som riadne opuchnuta,,, robili mi to v utorok myslite si ze by som si mohla uz zapáliť jednu slimku? ☺️
@evinka5372 hej.kolko trvala opka?a moc si opuchnuta?predpisal ti nieco?a bolest necitis?bo mne idu davat 12 implantatov
@evinka5372 a este ti gratulujem
@evinka5372 mozes mi napisat v ktorej casti mas opuch?nech viem kde mozem cakat opuch.dakujem
@rose32 no takze operácia trvala 3 hodiny, opuchnuta som na dasnach, uz síce oveľa menej ale este trochu som, mala som lica ako syseľ až tak ze mi oči skoro nebolo vidno :D antibiotiká som mala nasadené uz den predtým a este mi predpísal flektor zázračná ti vec ;) a wobenzym ten je proti opuchom.. Bolesť necítim nie prvé dni občas v noci ale dala som si flektor a pohodka
@evinka5372 tak bolest ziadna urcite?este kedy by si mala mat nasadene uz zuby myslim asi tiez porcelany planujes?
Ano porcelánové ale asi až o pár mesiacov kedže mi robili aj augmentaciu... No super vidíš ;) A sme sa báli 🙂 Inak nevieš ci mozem ist do solária? Som týžden a pol po opke @rose32
@evinka5372 myslim ze si mohla ist aj na 3ty den.ci sa nemoze chodit do solarka?
@evinka5372 nie kovokeramicke ale keramicke budes mat?
@bvladka viem ze reagujem trochu neskoro, ale chcela by som sa opytat, ci si isla za Mracnom s vymennym listkom od zubara alebo viacmenej na vlastnu past? A za ako dlho od konzultacie si isla na zakrok? Idem riesit dva mostiky o dvoch implantatoch a snazim sa urobit si aky-taky prehlad o moznostiach.
@emalka prepáč, že reagujem takto neskoro, ale už sem na mk veľmi nechodím, až teraz, ... nepotrebovala som žiadny lístok, proste som tam prišla a oni ma prijali, urobili snímok a dali mi termín na zákrok asi o 2 týždne, ale potom sa zapustené impl. a zošité ďasno muselo min. 3 mesiace hojiť, potom mi vybrali štichy a neskôr som išla na otlačky kôli zubom a tam to trvalo najviac nakoľko pani Mudr. Verešová (protetika) je dosť pomalá, ale v konečnom dôsledku mi to urobila dobre a som teraz spokojná 🙂 môžem dobre hrýzť 😀
@bvladka ahoj, chcem sa stýtať, tie recenzie na MUDr. Mračnu sú naozaj relevantné? :D Včera som prišla o zub, spodná 5ka, a mám príšerný pocit, keď musím otvoriť ústa. Rozmýšľam preto nad zubným implantátom, odrádza ma zatiaľ len cena. Je možné, že by ma vzal aj bez objednania? Ďakujem 🙂
ako prec? 🙂
ja ho už mám rok a je to super , bolelo to menej než mostík(ten ma dosť štve , lebo sa mi podeň dostáva jedlo -asi si dám ďalšie implantáty miesto mostíka (keď si našetrím )
@vililienka ahoj a po zavedení implantátu ťa to nebolelo? dobre sa to hojilo? brala si aj ATB?

@luciaone naratali mi s 12 implantatmi s 24zubov aj s celkovou anastezkou 8200€