icon

Zväčšen štítna žľaza bez užívania liekov

nikuskaakolarova
16. jan 2022

Ahote máte niekto zväčšenú štítnu žľazu ale že neberiete lieky ja mám vysetrenia no obvodná mi povedala že je to v norme že nemusím brať lieky akurát má posledné dni občas boli v oblasti štítnej žľazy mám aj pp nejako to tomu nedávam za vinu aj keď pp dokáže toho dosť spôsobiť no len sa pýtam či máte s tým skúsenosti že vás to bolelo na krku respektíve v oblasti štítnej žľazy vďaka ♥️

simsalabim
16. jan 2022

Zvacsenie stitnej zlazy moze sposobit pobolievanie. Ja mam cysty a niekedy su bolestive, potom to zas ustupi. A co je to pp?

benit
16. jan 2022

@nikuskaakolarova bola si.u endokrinologa? Alebo to len obvodacka zhodnotila?

romea
16. jan 2022

@nikuskaakolarova treba ísť k endokrinoligicke, ona zoberie krv a urobí sono štítnej žľazy, čudujem sa ze obvodná to takto zhodnotila. Mne na preventívne obvodná hmatom kontrolovala štítnu a hneď ma poslala, pre istotu, štítna vie urobiť v tele riadnu sarapatu riadi veľa hormónov v tele

evinku
16. jan 2022

@nikuskaakolarova ahoj.. Ja mam zväčšenu štítnu žľazu a neberiem tbl... Som. Kontrolovaná pravidelne u endokrinologicky...

nikuskaakolarova
autor
16. jan 2022

@simsalabim pp je panicka porucha 🙂

nikuskaakolarova
autor
16. jan 2022

@benit no vzala mi krv a podľa toho zhodnotila že lieky nepotrebujem 🤷‍♀️

benit
16. jan 2022

@nikuskaakolarova pytala by som sa na endo. Tam urobia sj usg a zhodnotia potom. Je to clovek, ktory o šž a liecbe vie viac ako obvodak. Nikoho nechcem urazit, ale urcite nevie vsegko zhodnotit a zvlast bez ultrazvuku.to ta mala poslat hned.

romea
16. jan 2022

@nikuskaakolarova hmm len nie som si istá, či endokrinoligicka nerobí detailnejšie rozbor krvi a druha vec bolo by dobre ísť aj na, sono štítnej, aby náhodou tam bwboli uzliky a tak, to treba sledovať aj to ci sa časom nezvacauje

simsalabim
16. jan 2022

@nikuskaakolarova endokrinolog indikuje vysetrenia na viac hormonov stitnej zlazy, obvodny len na jeden. Navyse ti obvodny stitnu neskontroluje usg.