Zväčšená pečeň až o 19 cm
Ahojte !
Prosím poraďte mi.Od januára sa to so mnou zdravotne ťahá,stále sa nevie kde je problém,cítim sa slabá....atď...Mala som kopec vyšetrení,okrem iného asi 4 CT.na poslednom zase okrem iného,sa zistilo,že pečeň zväčšená o 19 cm.Skoro som odpadla,keď som si to prečítala.Otázka na Kramároch bola:pijete alkohol?Ja,čo si nedám ani kvapku za rok.Už teraz viem,prečo bola tá otázka.Mám strašné bolesti žalúdka už asi 2 mesiace,idem sa zblázniť už niekedy a neviem čo zo sebou.prešla som rôznymi vyšetreniami,a táto pečeň,to je posledný nález.myslíte,že tie bolesti môžu byť kôli tej zväčšenej pečeni?Ako je možné,že sono to neukázalo?A to som bola asi 3-4 krát u rôznych lekárov.Dokonca na tej pečeni mám asi 5-6 cýst.Ak máte nejaké skúsenosti,dajte mi prosím vedieť.Ďakujem.
Od januára beriem lieky na isté zdrav problémy,a je možné že je to následok toho.Ale ktovie,ťažko povedať.Aj strava je u mňa všelijaká,stres,nervy v práci....
Potom napis ak budes mat testy...moj manzel mal podomné problémy - Zistili mu Gilbertov syndrom
@mistrall Záver:bez dif. patomorfolog. murálnych a intraluminálnych zmien tenkého čreva./to mi vtedy vyšetrovali/,Sublimitné akcentované ileocékalné LU.viacpočetné hypodenzné lézie heparu s naznačeným centrinodulárnym sýtením v portálnej fáze-nutné korelovať s usg vyšetrením.
mám pred sebou prepúšťaciu správu z nemocnice,a sú tam aj krvné výsledky.Som asi blbá,ale ako zistím,ktoré sú tie pečeňové?
Zakladny krvny obraz a pecen ast alt.
ALT -som mala 0,19
AST-0,24
aspoň to som vyčítala zo správy,a vyzerá to,že to je v norme.teda vtedy bolo.
ďakujem Vám všetkým za info,ak budem v niečo múdrejšia,tak napíšem ako som dopadla. 🙂
Dúfam,že sa to dá časom všetko do poriadku,a ja budem môcť fungovať ako pred tým,pretože tento rok,je pre mňa jedna katastrofa. :(
Thalion v Ba tam sa objednaj. Najskôr poriadne zdiagnostikovať a zistiť príčinu, to je veľa. tak zväčšená. Najlepšie hepatolog v thalione. skús.
a ake su hodnoty bilirubinu? ved pri takom zvacseni a cystach to uz nie je ziadna sranda. Ja som nemala v takomsto stave pecen ani pri jej poruche, vtedy to mylne isli uzavriet ako hepatitidu,teraz uz vedia,ze to bolo sposobene niecim inym.
Tiez ake mas HBSAG? poz. ci neg ? moja kamoska ma dedka, jemu takto nahodou objavili prekonanu hepatitidu B s nasledkami. On sam netusi kde to mohol drapnut,je to slusny clovek,cize ziadne drogy,alkohol, pochybne zenske...potom sa liecil zopar rokov na tie nasledky.
Isla by som za hepatologom, to zvacsenie je prilis velke...aby si neskoncila na dalsi den vo Viedni...kamosovi sa doslova zblaznilo telo a museli transplantovat dost rychlo..podarilo sa 😉
@hanka1978 pockaj,ale to co citam si sem dala nie je zvacsenie o 19cm,ale 1,9cm, ci sa mylim, mi nieco uslo, hodnoty pecenove, mas vyborne, suveist to moze aj s pankreasom,alebo skor zlcnikom, nieco podobne mam za sebou na pecen sa liecim roky,ak mas otazky pytaj sa v ba, mam pochodene vsetky kliniky
@kiki68 HBSAG som nenašla v mojich papieroch.Toto tu v DS je jedna katastrofa.Stále sa len doprosovať všetkého,nič neurobia sami od seba,preto som išla aj do BA,a idem aj dnes.Treba vylúčiť vraj ešte štítnu žľazu,tak uvidíme.Ale už od rána mám neskutočné bolesti žalúdka,a keď to hovorím lekárom,vyzerám ako debil.Ja fakt už neviem kam mám ísť.Už to pre mňa všetko trvá večnosť,a neviem ani ako dopadnem.Už mám pocit,že sa z toho celého asi zbláznim. :(

@libka1 určite sa nedám odbiť,veď takto neviem existovať.