Zväčšené lymfatické uzliny a Covid-19

15. feb 2022

Ahojte, chcem sa opýtať, či niekto mal zväčšené lymfatické uzliny po prekonaní Covidu alebo po očkovaní a po akom čase sa to zlepšilo. Ide o to, že som mesiac po druhej dávke (muž po tretej) a dva týždne dozadu sme doma všetci boli aj chorí. Mali sme divné príznaky a pocity, aké sme nikdy nemali, ale domáce Covid testy boli negatívne. Takže po očkovaní som určite a je istá šanca, že som aj Covid prekonala, len o tom neviem. Už asi dva týždne mám na krku zväčšené bolestivé uzliny a tri dni dozadu sa mi zväčšili aj v strede hrudníka. Tam som nikdy v živote uzliny zväčšené ani bolestivé nemala. Muž sa zase dva týždne sťažuje na bolesť v slabinách, kde sú tiež uzliny (hrdosť mu nedovolila, aby sa mi na to nechal pozrieť). Tak sa teraz snažím prísť na to, čo to spôsobilo a ako sa z toho vyliečiť. Máte niekto podobnú skúsenosť?

stanulienkat
15. feb 2022

Uzliny mozes citit aj pri inych ochoreniach ako kovid.

danyelia
15. feb 2022

Ahoj, ja som mala problémy s uzlinami na krku a v hrudníku, ale nebolo to po očkovaní a neboli ani bolestivé, ale pre istotu by som určite navštívila lekára...

autor
15. feb 2022

@stanulienkat Viem, odkedy nemám mandle, na krku ich mávam mierne zväčšené pri každej viróze. Ale teraz ich mám zväčšené na iných miestach - tam, kde som ich nikdy predtým nemala. Je ich viac, sú väčšie a extrémne bolia, ani dotknúť sa ich neviem. Dnes už má zväčšené uzliny aj dcérka, v podpazuší a aj v slabinách, a to už nebude náhoda. Všetci sme zdraví, momentálne nám nič nie je a postupne nám nabiehajú uzlinky.

lula6500
15. feb 2022

Ano mala som zdurene uzliny pod pazuchou po tretej davke a aj vela znamych dokonca aj chlapi. Gynekologicka mi potvrdila ze je to casty ucinok po tretej davke.

sono2
15. feb 2022

Ja som mala rovnako ako
@lula6500 pod ľavou pazuchou, kde mi pichali.
Asi také štyri dni pocit že mám niečo pod pazuchou
Rameno bolelo ráno očko čiže od večera do ďalšieho obeda. Čiže minimálne

galib
23. feb 2022

Pozeram cerstvy clanok…ten isty problem mam aj ja aj deti. A to sme necely mesiac po covide ochoreli. Priznaky takmer totoznes covidom, najprv sme zachripli, bolest hrdla, sem tam kasel, slabsia teplota a ukoncuje sa to soplom…ale tak covid to uz nie je. A presne uzliny navreli aj mne aj dcerkam tak neobvikle. Asi je nejaka viroza vo vzduchu.

sono2
23. feb 2022

@galib ale diskusia je o očkovani nie o príznakoch pri chorobe

autor
23. feb 2022

@galib To cca sedí ako aj u nás - že pár týždňov po (u nás len predpokladanom) Covide nabehli uzliny. Uvažujem, či to nemôže byť niečo ako postcovidový syndróm.

galib
3. mar 2022

Bola som uz u doktorky, vybrala som antb a poslala ma na imunologiu, sono uzlin pozapalove 🙏 inak detska doktorka deti dostala teraz covid po 3tyzdnoch po prekonani. My sme sa netestovali ale ktovie ci to aj covid nebol.