Zvýšená funkcia štítnej žľazy a Thyrozol
ahojte, chcela som sa opytat, mam zvysenu funkciu stitnej zlazy, doktor mi predpisal thyrozol.v pribalovom letaciku je ale uvedene, ze z tohto lieku sa pribera.uz som bola taka spokojna, ze sa mi dari chudnut, do leta som chcela este nieco zhodit a si to bude opacne.pribrali ste po tomto lieku?dakujem
@emilyx ahoj,to som rada ze mas.dobru skusenost,ze to nie je az taka hruza. Mne sa vysledky zlepsili,hormony mam vraj normalizovane ale ze protilatky su stale vysoke. Cela moja tyreotoxikoza je vraj na imunitnom zaklade a nahovaraju ma aj napriek normalizacii k operacii,ze nech mam pokoj. Okrem vlasov ale pokoj mam 🙂))) snad sa to teda polepsi. Ak ti to nebude vadit,tiez mas zvysenu produkciu na autoimunitnom zaklade? Ja len ci mam nadej aby sa to vyvijalo ako u teba. Dik moc,iva
Ahojte ja som bola na kontrole a zo zvysenej fukncie po pol roku uzivania thyrozolu som spadla do znizenej funkcie lekarka mi nakazama vysadit thyrozol uplne a za 4 tyzdne znova na krv na kontrolu a pravdepodobne ma posle na operaciu lebo sa mi stitna zlaza zvacsuje a mam ju nejaku tvrdu aj mam krk uz zacina pobolievat trochu tak uz aj budem rada ak mi ju vyoperuju a hotovo. Chcem sa opytat ci tu niekto z vas podstupil operaciu a ci sa po nej citi lepsie. Ako rychlo ste sa dali po operacii doporiadku kym ste mohli zacat normalne fungovat v praci atd a ako dlho trva nastavenie hormonov liekov po operacii a ako casto sa potom chodi na kontroli? Pytam sa preto lebo nas pravdepodobne caka stahovanie do Anglicka po lete a rada by som bola aby ma zoperovali este tu na sk aby som mohla ist uz zdravotne v pohode do toho zahranicia. Neviem ako to budem mat tak s kontrolami atd. Ako casto sa po operacii chodi na krv a kontroli? Je mozne ze niekomu nastavia po operacii zlu davku nahradnych hormonov treba to nejak korigovat alebo kazdemu davaju rovnake davkovanie alebo to je podla vahy alebo ako? Ako casto sa chodi po operacii na lieky?
@ive82 teraz mi lekarka povedala ze to mam aj ja autoimunne a ze vacsina takych pripadov konci skor ci neskor operaciou odporuca mi tiez operaciu a rozhodla som sa ist laparoskopicky ak sa bude dat pockam este co povie za 4 tyzdne na kontrole. Mam vlastne to iste co ty. Po pol roku mi to teraz preslo do znizenej funkcie skrz lieky a zvacsila sa. Pred par dnami som tam teraz bola. Vraj len 75 % ludom s tymto ochorenim sa podari po vysadeni liekov stitnu zlazu znormalizovat ale po case to aj tak zvykne znova prehupnut do tej istej choroby tak sa pristupuje tak ci tak vacsinou k operacii. Znizena funkcia sa vraj lieci lahsie zvysena funkcia horsie.
ja som mala tiez dlhe roky zvysenu stitnu ani som o tom nevedela, ked mali deti osem mesiacov, operovali ma, vybrali mi ju celu na kramaroch. Vsetko sa od vtedy zlepsilo, vaha isla o dost dole, lebo z toho thyrozolu som dost vela pribrala a bola som taka niaka nafuknuta, vlasy prestali padat, srdce prestalo busit, organizmus sa akoby spomalil a znormalizoval.
Ahojte, olejovita napríklad je na zvýšenú ale aj zníženú funkciu..odporúčam na základe dobrých skúsenosti..Myslím, že oplatí sa skúsiť..a je pravda, že je na trhu veľa tých doplnkov s jódom alebo hormóny. ale keby ste si to preskúmali zístite, že to čo to obsahuje vam môže byť zbytočné. Ja každopadne držim pršteky a ak skúsite Olejovitu dajte vedieť potom skúsenosti
@emilyx
ahoj,zvačšenie stitnej zlazy suvisi s tym ze beries thyrozol..precitaj si pozorne letak,ten liek sa moze brat pri malej alebo ziadnej strume,pretoze neziaduci ucinok je ten,ze struma viac rastie..Tiez mi ho indikovali,lebo trpim graveso-basedowou chorobou.V anglicku mi predpisali carbimazol,po ktorom sa mi pekne upravili oci, a teraz sa liecim iba korenom natrznika bieleho,ktory ma podobne ucinky ako thyrozol ale nerastie z neho struma..Naopak koren blahodarne posobi na zenske organy,zaludok,travenie a trochu znizuje krvny tlak..da sa objednat v rusku,aj s navodom na pouzitie a tiez (teda pokial sa dorozumiete rusky alebo anglicky,s vami bezplatne vsetko prekonzultuje fytoterapeut lekar..Po 2 tyznoch sa citim super,dalej uvidim...Ludia sa vyliecili uzivanim tinktury z koren natrznika bieleho aj s uzlilkov,pociatocnych stavov hyperfunkcie a vela dalsich...ak budes mat zaujem ,pozri si na nete lapcatka belaya googlom po rusky alebo rooot white cinquefoil po anglicky...u nas je tato rastlina chranena a nikto to tu nepozna..drzim palce tana
Wuaaau,tak tomuto hovorim pomoc, vecer googlim 🙂 dakujem!!!!! Iva
Ahoj Tana, googlila som a nasla som stopy natrznika bieleho len stranky cez ktore som sa prepracovala mi nedokazu noc poslat. Mohla by si mi plz odporucit,cez ktory web to objednavas? A myslis ze caj je rovnako ucinny ako napr extrakt alebo tinktura? Dik iva
@ive82
ahoj,neviem ci mas uz strumu alebo len zvysenu cinnost stitnej zlazy..najlepsie je urobit si tinkturu...50 gramov natrznika bieleho zaliat 500 vodky ,po mesiaci scedit a pit po 35 kvapiek 3 krat denne..chut to nema bohvieaku,ale zmeny pocitis uz do tyzdna..treba pit cely mesiac ,tyzden prestavka a znovu opakovat az do uplneho vyliecenia..skus si dat do google lapcatka belaja a ruske stranky ako chorst alebo travy altaja...Oni posielaju do zahranicia,pokial by si sa nevedela dohodnut,mozem ti trochu odpredat na skusku ))objednala som si naposledy viac....treba vyskusat,okrem toho ze bylinka obsahuje v sebe 16 prvkov mendelejovej sustavy,posobi okrem stitnej zlazy aj na psychiku a clovek ma aj super naladu ,comu som rada,lebo ja som bola predtym klbko nervov.)
davam do pozornosti: http://www.elaine-moore.com/blog/tabid/60/post=...
Ahoj, problemy so stitnou sa objavili az cca rok po narodenim mojej druhej dcerky. Lekari na mna velmi tlacili aby som prestala kojit,vraj koli tomu,ze to rpechadza do mlieka, neviem ako je to v tehotenstve :( drzim palce, je to hruza,viem :(
@timi1012 Áno brala som aj v Tehu thyrozol, 1tab. denne tuším (už neviem presne, keďže som prešla na euthyrox po vyoperovaní, tak mám teraz zmätok) asi v 25tt mi zistil, že mám slabé prietoky, tak mi dal anopyrin 100, po 3 týždňoch zisti, že to pomohlo iba z časti a v 35tt malá nenarástla, schudla, preto ma poslal do nemocnice, tam som bola už dohodnutá s pôrodníkom, že budem rodiť 10dní pred termínom sekciou, kvôli ŠŽ. Endokrinologička povedala, že by mi pri normálnom pôrode mohla ŠŹ prasknúť rozkrvácať tým tlakom. Pôrodník po dlhej konzultácii sa rozhodol, že ju na druhý deň vyberie. Vraj raz podcenil tyreoxikózu, čakal ešte týždeň a chlapcovi zatiaľ zlyhalo srdiečko . Ja som sa rýchlo spojila s detským doktorom, informovala som ho o stave a či dohliadne po pôrode na malú. Dala som mu kontakt na moju endokrinologičku, tá mu vysvetlila na čo sa majú po pôrode zamerať. Stellka mala našťastie 2380g, tak nemusela ani do inkubátora,len na termolôžko. No na 4tý deň, keď sa robia testy na ŠŽ jej zistili prenatálnu tyreotoxikózu a slabé tachykardie, musela som dať naporcovať moje lieky, lebo naše zdravotníctvo je na hlavu. Brala 2x denne thyrozol a 3x denne betablokátory. Po 3 týždňoch detská endokrinologička povedala, že je to už ok a vysadila jej všetky lieky naraz a odišla na 3 t na dovolenku, kardiologička prezmenu ochorela. Ja som bola o 2 týždne u detskej a tá jej nevedela zmerať tep. mala cez 180, tak sme skončili v nemocnici v PN, tam mala cez 220 a žiadna doktorka k dispozícii. Na 3 deň sme sa dostali ku kardiologičke v Trnave, tá bola tiež nasratá, čo to spravila, že jej mohlo zlyhať srdce a dôfa, že jej tým nepoškodila srdiečko. NAsadila liečbu liekmi znovu a chodili sme každý mesiac na Holter 24 hodinový ( to bolo v auguste) V PN mi vedeli zohnať Holter až na február!!!! V Trnave mi ho zohnali na 2.9. ASi tak funguje naše zdravotníctvo. Bojovali sme asi do januára. Odvtedy sme bez liekov, ale mám kúpený stetoskop/fonendoskop a malú som si sledovala aj sama. Teraz sme boli na krv na endokr. a samozrejme, že má dovolenku a potom je sviatok (lebo robí iba v pondelok) takže výsledky si mám prísť zobrať 5.9. Snáď budú ok. Drž sa ! Ak sa chceš ešte niečo dozvedieť, píš.
ahoj denise.v, s aliseacat sme to uz aj mimo tohto fora riesili. ano, myslime, ze je chranena. a s bylinkarkami som to uz riesila. na slovensku sa nepredava...a na moju otazku, ci by sme ju nemohli pestovat na zahrade sa zasmiali a vysvetlili mi, ze na to, aby mala rastlinka ucinky ako treba, musi rast tam, kde ma...neviem, neskusala som. Objednavky sme riesili spolu s aliseacat cez altaj.ru. ak by ta este nieco zaujimalo, ozvi sa. iva
len pre info, GB mi diagnostikovali pred rokom a pol. Vdaka natrzniku sa drzim, este nebolo ani jedno nove vsplatnutie. stale odporucam. iv.
V case ked som este bola na tyreostatikach som o rastline nevedela. Zacala som ju uzivat v case ked sa mi zacali vracat priznaky, utlmili sa a od vtedy klud. Moja lekarka je z principu nana nahnevana, silou mocou ma tlaci do operacie, vobec ju nezaujima preco som v remisii tak dlho. Tvrdi,ze skor ci neskor pojde sz von a ze je to otazka casu. Moj nazor je taky, ze OK ale kym dokazem fungovat ako pred tym, na ziadnu operaciu a dozivotnu hormonalnu liecbu nepristupim. Citala som aj o kombinacii natrznika s thyrozolom ale uz sa nepamatam presne, viem len ze odporucali cim skor pretoze tyreostatika maju vemi silne vedlajsie ucinku. Ak budes chvilu googlit, urcite to najdes...potom plz, keby si to napisala aj sem aby sme pripadne pomohli aj inym...dik moc, iva
@ive82 takže chodíš na kontrolu a hodnoty máš v poriadku? A tá rastlinka keď sa pravidelne užíva nezníži veľmi funkciu šž ?
Ja mám len minimálny rozdiel , čiže TSH 0,026 mIU/1 ( 0,27-4,20) a T4 mám v norme – zvýšená funkcia štítnej žľazy, bez klinických príznakov (subklinická hypertyreóza).
Pól tabletky každý druhý deň a teraz v januári idem na kontrolu.
Uvažujem nad tou rastlinou,ak sa rozhodnem ozvem sa
Ďakujem ti 🙂
ive82 prosim ta, ked ai zacala brat natrznik, brala si este lieky alebo si ich uplne vysadila a skusila liecbu len s natrznikom? Akurat dnes mi prisiel domov (z Nemecka, aj tam sa da baby objednat 🙂 ) a rada by som vediet ci sa tomi s Thyrozolom nebude bit. Dakujem 🙂
V podstate aj @ive82, citam, ze uz polroka uzivas natrznik a je to lepsie 🙂 Mna zenu tiez na operaciu, mam 22 rokov a podstupit to nechcem za ziadnu cenu. Nemam ziadnu strumu, ale stitna je vraj vacsia. Vysledky su uz dlhsie ako tak fajn, ale ft4 sa akosi stale nechce dat uplne do normy. Preto chcem skusit natrznik len neviem ci ho mam kombinovat sa liekmi alebo ich uplne vysadit. Beriem 1tb denne. Karin
@ive82 ahoj čítam, že užívaš ten natržník, ja by som to chcela vyskúšať, pretože ja som vysadila thyrozol aj napriek tomu, že moja doktorka s tým nesúhlasí, lebo mám tsh 0,026 ale ostatné hodnoty mám v norme a cítim sa úplne dobre a preto hladám všeliaké alternatívy. Nemohla by som ťa poprosiť napísať viac a prípadne pozerám, že nie si od nás tak daleko, lebo sa stahujeme do Stupavy, tak by som si mohla v prípade objednania pre bylinku aj prísť... Ďakujem ti veľmi pekne za odpoved.

@ive82 Ja som mala tyreotoxikózu teraz celé tehu, zistili mi to teda až v tehu, užívala som rôzne dávky thyrozolu a pyridoxinu, po pôrode som brala propicil, kvôli kojeniu. Mne vtedy práveže vlasy zhustli ani som nepriberala dáko. No nepodarilo sa midojčiť iba mesiac, tak ma hneď nastavila liekmi na operáciu, začala som priberať a začali mi vypadávať vlasy. V okt=obri ma odoperovali, celá ŠŽ von, pribrala som dokopy asi 10kg (hrôza) a vlasy mi padajú v chumáčoch, až sa bojím česať, čo zakaždým mám plnú kefu, aj pri sprchovaní. Doktorka tvrdí, že to ešte nepočula, že práveže počas tyreotoxikózy mi mali vypadávať a teraz upraviť. No moje telo na veľa vecí reaguje opačne ako na ostatných, tak sa snažím vydržať, či sa to upraví, no nevidím to v dobrom svetle. Od operácie beriem euthyrox 100. Držím palce!