Zvýšená funkcia štítnej žľazy a Thyrozol
ahojte, chcela som sa opytat, mam zvysenu funkciu stitnej zlazy, doktor mi predpisal thyrozol.v pribalovom letaciku je ale uvedene, ze z tohto lieku sa pribera.uz som bola taka spokojna, ze sa mi dari chudnut, do leta som chcela este nieco zhodit a si to bude opacne.pribrali ste po tomto lieku?dakujem
@ive82 mna tak isto tesi, ze ludia zacinaju prichadzat na to, ze tato prechemizovana doba skodi a potraviny a vsetko si treba dokladne vyberat 🙂 prosim ta, chcem sa spytat, nemas nahodou s natrznikom skusenost, ze si sa na zaciatku z neho vyhadzala? Ja napr. beriem alkoholovu tinkturu aj z alchemilky. Ale mam pocit ze ten alkohol mi v tych tinkturach skodi. Mam na pleti strasny ekzem. Uz neviem ako to liecit, nic nezabera :( rozmyslala som aj nad tinkturou z vody, ale vraj sa to musi drzat v chladnicke. Necitala si nahodou o tom ci to nie je rovnako ucinne?
@ive82 nemyslím, že z nátržníka, ale skôr z toho alkoholu. Práveže kozmetiku používam čistú, na pleť len jojobový olej, čisté mydlá ako aloe vera a pod., kvetová voda hamamel, žiadna chémia ani žiadne veľmi spracovávané produkty. Stravu mám prísnu, na tú dávam pozor. Za chvíľu ale budem mať mesiac, čo beriem nátržník, takže si dám tú týždňovú pauzu, uvidím či to prejde. Potom sem hodím či to bolo z toho. Ale nátržník ako taký mi určite nevadí. Od kedy ho beriem ma nepáli záha ani nemám kyselinu.
@karinn_nn ahoj...nemyslim ze by si sa vyhadzala z natrznika,tinktura nema bohvieaku chut/brr),viem sem tam opakujem kuru,ale na druhej strane tyrozol tiez nie je bohvieako prijemny...nemohla som sa z neho spamatat dlhsie a to som ho brala iba 2 tyzdne))..ale skus si pre istotu dat urobit test,ci nie si alergicka na pele alebo nejake travy,senna nadcha atd...clovek nikdy nevie)))drzim palce aby si sa vyliecila..t
Ahojte, píšem tak všeobecne 🙂 Už mám výsledky z testov, mesiac som brala nátržník, týždeň na to mi brali krv a výsledky sú oveľa lepšie. Thyrozol mi spôsobil to, že sa mi štítna preklopila a zo zvýšenej funkcie ostala znížená. Nátržník mi to pekne upravil. Výsledky sú už v poriadku 🙂 Ešte je tam nejaká výchylka, ale nič strašné. Beriem ho aj teraz ďalší mesiac. Len znova mám problém, že som vyhádzaná - pravdepodobne mi vadí ten alkohol v tinktúrach, keďže mám problém aj s histaminovou intoleranciou. Takže nabudúce skúsim spraviť tinktúru z vody - verím, že to bude rovnako účinné. Rozdiel je len ten, že je to potrebné držať v chladničke. Takže držím palce všetkým čo to tiež skúšajú touto cestou 🙂 Ja sa konečne cítim lepšie. Lekárka mi nakázala brať Thyrozol ešte 5x do týždňa. Beriem ho tak raz do týždňa, ako udržiavaciu dávku a aby si telo postupne zvykalo byť bez neho. Lieky sa mi s bylinkou nebijú, takže je to v poriadu 🙂
@laurika25 thyrozol som brala tak dve za tyzden, poviem pravdu, ked som si nan spomenula. Co sa tyka hodnot, tak vobec neviem, o vysledky som len volala, nemam ich v rukach :/ medzi natrznikom som si dala prestavku 1 tyzden. Znova som ho zacala brat kvoli tomu, ze tie vysledky neboli este 100 % dobre
Dobré odpoledne, doufám, že nevadí, že jsem z Čech. Jsem moc ráda, že jsem narazila na Vaši diskuzi ohledně zvýšené funkce štítné žlázy (GB), protože na našich českých serverech jsou většinou už nepoužívané. Léčím se s hyperfunkcí štítné žlázy už dva a čtvrt roku. Vadí mi, že navzdory tomu, že mám hodnoty hormonů ve správné hladině (protilátky jsou stále zvýšené), bývá mi často špatně. Jsem nervózní, úzkostná, cítím vnitřní třes, hůře se mi dýchá, návaly horka se střídají se zimnicí, jsem unavená a blbě se mi spí, v noci se budím, buší mi srdce. Navíc dle UTZ štítná roste (strumu zatím nemám). Lékařka tvrdí, že tyto potíže od štítné spíše nebudou, když jsou hodnoty podle tabulek, ale čím tedy jiným by to mohlo být? Chtěla jsem se Vás všech zeptat, zda nemáte někdo také takové problémy, že i přes dobré hodnoty míváte příznaky hyperfunkce nebo hypofunkce štítné žlázy? Moc Vám děkuji za případné odpovědi, přeji hodně zdraví a hezký den. Iva 🙂
@laurika25 Ano v braní thyrozolu zatiaľ pokračujem. Ale beriem ho veľmi málo, tak 2x do týždňa. Ale určite ho vysadím v priebehu dvoch týždňov. Plánujem to. Len nechcem to urobiť radikálne., aby telo nedostalo šok.
@ivina4 Ahoj, vitaj v diskusii 🙂 Mne sa toto tiež vie stávať, niekedy sa cítim úplne v poriadku a zrazu mám taký týždeň, že častejšie chodím na záchod, trasú sa mi ruky, som náladová. Potom to vie tak samo odísť. Neviem či to spôsobje štítna, ale myslím, že áno. Nemám žiadne iné problémy. Moja lekárka tiež tvrdí, že to týmto nie je. Ale od kedy beriem nátržník, tak sa mi to opakuje už menej.
@karinn_nn Děkuji za přivítání, to častější běhání na wc je přesné, nejvíce mě ale trápí ta rozhozená psychika. Hodně jsem se z Vaší diskuze dozvěděla, třeba vitamín B6 mi nikdo u nás neporadil, hned jsem ho koupila a zkusím. Já už jsem měla docela klid, ale před Vánoci mi lékařka snížila Thyrozol na půlku denně a zase se to začalo ozývat. Od vyraznějšího oteplení je to ještě horší. Přemýšlím už velice vážně o operaci nebo radiojódu.. Přijde mi, že to vůbec nejsem já, proto mě moc zajímá, zda mám problémy s psychikou jen já, nebo ještě někdo jiný. Brala jsem i antidepresiva a vůbec na tyto stavy nezabrala. Je mi 38 let, už jsem přemýšlela i o předčasné menopauze, ale gynekolog tvrdí, že je to nesmysl. A to vůbec nemluvím o tom věčném nadýmání. Ještě jednou moc děkuji za reakci. 🙂
🙂 ako si na tom, stale beries thyrozol, ci uz mas stitku zaliecenu?
@ivina4 mne keď začala haprovať štítna žľaza mala som presne takéto príznaky ako ty. Triaška, búšenie srdca hlave večer,... Nasadili mi thyrozol a do 2 dni mi bolo dobre. Na srdce mi dali Timepranol. Dlho som mala zvýšené protiĺtky. Upravilo sa to po roku a štvrť. Paradoxom bolo, že keď som mala dobré výsledky cítila som sa zle a keď som mala horšie výsledky tak mi bolo fajn. Možno ti zle lekár určil davkovanie.

@ive82 citam, citam a na tie oci som nasla len carbimazol, v 1 pripade a ten sa u nas uz nevyraba, len v anglicku..