icon

Zvýšená funkcia štítnej žľazy a Thyrozol

zuzik1983
1. feb 2012

ahojte, chcela som sa opytat, mam zvysenu funkciu stitnej zlazy, doktor mi predpisal thyrozol.v pribalovom letaciku je ale uvedene, ze z tohto lieku sa pribera.uz som bola taka spokojna, ze sa mi dari chudnut, do leta som chcela este nieco zhodit a si to bude opacne.pribrali ste po tomto lieku?dakujem

dadulkaf
6. máj 2017

@laurika25 oči som mala celý čas v poriadku, hici ich mám trochu vypúlené, ale ha ich mám také od narodenia. Ja som pribrala len 4kg, ale to som sa vlastne dostala na primeranú váhu, lebo ja som schudla keď som ochorela asi 10kg. Bola som ako vychrtluna, čo mi tá štítna tak spaľovala. Aj 3krat denne na WC. A po pôrode som musela tiež brat Tyrozol, lebo sa mi to trochu zhorsilo, ale nepribrala som z neho.

fidanaf
6. máj 2017

@laurika25 ja mám teraz všetky hodnoty v poriadku,jedine tie protilátky mám vyššie,ale netuším či oveľa alebo len trošku

ivina4
7. máj 2017

@denise.v Menstruaci mam pravidelnou, gynekolog tvrdi, ze nemohu byt jeste v prechodu. Jak Te leci? Podavaji Ti hormony? 🙂 Koukam, ze deticky uz nastesti mas..

ivina4
7. máj 2017

@dadulkaf Mne se potize zhorsily az pote, co jsem zacala brat Thyrozol. Beru ho uz dva a pul roku, hodnoty v poradku, jen vyssi protilatky. Ale potize se mi stale vraceji. Hlavne navaly horka, ktere pak strida zima. Mas to take? Plus psychika uplne v haji. ☹

ivina4
7. máj 2017

@dadulkaf Takze asi jako Ty. Jak se hodnoty zacaly lepsit, je mi hur. Divne. Lekarka porad rika, ze potize od stitne nemam. Je to bludny kruh. Nejhure je mi vzdycky kdyz se otepli.

denise.v
7. máj 2017

@ivina4 neberiem už rok nič ,menzes nemám vôbec už 8 rokov ,teda od 30-ky ,a 31 som otehotnela ,tak druhé dieta sa nám podarilo na homóny 🙂 .
Takže ak menzes máš pravidelne tak nemožeš byť v menopauze,dúfam že ti tažkozti ustúpia

dadulkaf
7. máj 2017

@ivina4 Ja som mala tiež hodnoty protilátok dlho vysoké. A som párkrát povedala lekárke o potiažach ( búšenie srdca) a hneď ma odpinkala, že to so štítnou žľazou nesúvisí. Pritom je to jeden z príznakov chorej štítnej žľazy. Navyše po pôrode sa mi zmenila lekárka a mám pocit, že viac píše do počítača ako vyšetruje. Lekárka predtým mi sama robievala sono, počúvala srdce, pozrela oči, kĺby na rukách. A táto nová nič. Len pozrie na výsledky z krvi a celý čas čumí do počítača a píše do lekárskej správy blbosti. Zakaždým tam napíše veci, čo nie sú pravda a potom to musí opravovať. Čo sa týka psychiky tá sa mi zhoršila až po pôrode a myslím, že to súvisí so štítnou žľazou. Niekedy som taká nervná, že sama seba nespoznávam. S tým teplom máš pravdu. Mne predchádzajúca lekárka hovorila, že ľudia s problémovou štítnou žľazou horšie znášajú teplo a treba sa vyhýbať saune a teplejším kúpeľom. Ja mám hrozné problémy s potením, teraz je to síce lepšie, ale pred 5 rokmi a po pôrode zo mňa tieklo aj pri najmenšej fyzickej námahe.

laurika25
7. máj 2017

@dadulkaf chcem sa spytat na tie klby.Mne nikdy endo klby nepozerala, ale ako som sa zacala liecit thyrozolom( 5. mesiac) mam opucnute malivky , teda klby, vyzera, ze uz navzdy zdeformovane a taktiez a dalsie klbiky puchnu... Myslis, ze by to mohlo mat nieco spolocne so stitkou??

dadulkaf
7. máj 2017

@laurika25 mne vždy kontrolovala len kĺby na rukách, mala som vystrieť ruky pred seba a pozerala na kĺbiky na prstoch. Spoločné so štítkou to určite môže mať. Čítala som v niekoľkých článkoch, že ochorenie štítky má vplyv aj na kĺby
.Keď pôjdeš najbližšie k endokrinologičke opýtaj sa jej na to.

laurika25
7. máj 2017

@dadulkaf uz som jej to vravela, len moja endo riesu len operaciu a vsetko sa potom uvidi. Nereagovala na moje klby. Ty si sko na tom s tou stitkou?

dadulkaf
7. máj 2017

@laurika25 Už dlhšie som bez liekov, ale cítim, že asi to nie je v poriadku. Včera mi bolo hrozne zle a cítila som aj akési tlaky zo štítnej na krku a také vibrácie. Mávam výbuchy zlosti. V polovici mája idem na kontrolu, tak uvidím.

ivina4
8. máj 2017

@denise.v A jak dlouho lecis tu stitnou? Ja si zacinam myslet, ze jedine reseni mych potizi je operace. Jenze vzhledem k tomu, ze vydledky jsou uspokojive, zrejme nebude. :( Uz jsem opet na antidepresivach, ktera na tyto potize stejne nezabiraji.

ivina4
8. máj 2017

@dadulkaf Mne se dost casto strida horko se zimnici, nekdy mam priznaky hyperfunkce, nekdy hypofunkce, nerozeznam to. Ty ruce mi lekarka kontroluje take, ale spis kvuli tresu. Kazdopadne bolest kloubu, kosti a svalu jsem mela bezne a jeste se mi sem tam vraci.

ivina4
8. máj 2017

@denise.v Moc dekuji za podporu. Ty nemas nebo jsi nemela prechodove potize? Nic Ti na tvuj stav gynekolog nedava? 🙂

ivina4
8. máj 2017

@laurika25 Nasla jsem zajimavy clanek, precti si ho, pokud chces. 🙂 http://www.praha10ordinace.cz/stitna-zlaza

laurika25
8. máj 2017

@ivina4 dakujeeem🙂 uz som tam aj pisala, nepocula si nahodou nejake recenzie na tuto kliniku?

lanczi
8. máj 2017

Dievčatá,odkial objednavate nátržník?

ivina4
8. máj 2017

@laurika25 Bohuzel, nevim o ni nic. Narazila jsem na ni nahodou a vzpomnela si na Tvuj problem, tak jsem dala odkaz, abys mohla byt trochu klidnejsi. Ja jdu za tyden k jinemu endokrinologovi, doufam, ze na neco prijde, ty navaly horka jsou silene, mam z toho uplne rozhozene nervy. Cim to muze byt, kdyz vysledky jsou v norme a protilatky klesaji.

emilyx
Autor odpoveď zmazal
ivina4
18. máj 2017

@emilyx To je super, to, jak se cítíme, je nejdůležitější. A z vlastních zkušeností vím, že se člověk může cítit špatně i přes dobré výsledky z krve. Můžu se zeptat ještě, zda jsi měla autoimunitní, nebo ne? 🙂

denise.v
18. máj 2017

@ivina4 len 3mesiace som sa liečia na štítnu,brala som thyrozol , pól tabletky každý druhý deň a pribrala som 4 kilá ,potom mi ho dr. vysadila lebo som mala dobré výsledky krvi ,ale naďalej priberám 😔 chodím na kontrolu každé 3 mesiace.
V predčasnej menopauze som 8 rokov , vlastne od vtedy chodím aj k endokrinologičke, mám autoimunitné ochorenie štítnej žľazy,ale hyperfunkcia sa mi objavila až v novembri minulého roka aj to iba na hranici, momentálne neberiem nič a ani na menopauzu.Gynekológ to rieši iba antikoncepciou a tú ja nechcem ,tak teraz som úplne bez menzesu už rok.
Je mi niekedy horšie,ale vlastne vôbec neviem či od štítnej alebo kvôli
menopauze,ale neni to tak hrozné , už si začínam zvykať na to 🙄

ivina4
19. máj 2017

@denise.v Ach jo, bohužel jsou ty příznaky dost podobné, takže se moc nepozná, co je od čeho. Stejně tak psychika, když se přidá. ☹ Takže když máš autoimunitní, tak máš Hashimota? Nebo GB? Já už právě beru Thyrozol dva a půl roku a bohužel ty protilátky ještě vyšší jsou. Nepomohly by Ti třeba ty fytoestrogeny, nějaký takový preparát jsi nezkoušela?

susannamk
21. máj 2017

Ahojte. Fú, pozerám, že je vás tu poriadne veľa, ktorých trápi štítna žľaza, a pritom je taká maličká že! Mňa trápi opačný problém, a to znížená funkcia štítnej žľazy. Najviac ma ale mrzí, že často počúvam symptómy, ktoré jasne ukazujú na ochorenie štítnej žľazy, ale málokto o tom povie, pripíše chorobu obyčajnej únave a štítna žľaza zostáva neliečená a môže byť spúšťačom pre ďalšie choroby. ☹ Podľa mňa je najväčšia istota vyhľadať svojho lekára, ten vás vyšetrí a dá vám lieky, ktoré vám budú podľa testov vyhovovať, preto si myslím, že si zbytočne odporúčate len jeden, pretože každý je individuálny, a preto potrebuje aj rozdielny liek. Ja som momentálne v štádiu, že sa liečim, ale považujem za svoje poslanie robiť osvetu. Prosto ľudia musia vedieť, čo to štítna žľaza je, budúci týždeň dokonca celý patrí práve jej (Medzinárodný týždeň štítnej žľazy), tak urobte niečo dobré aj vy a šírte medzi ľuďmi osvetu, hoc aj zdieľaním akýchkoľvek užitočných článkov, ako je napr. tento webzdravia.sk/2017/05/maly-organ-s-obrovskym-vplyvom

dadulkaf
21. máj 2017

@susannamk Vieš ono aj lekári človeka často "odpinknú" a zle diagnostikujú. Dokonca moja nová endokrinologička, keď som jej povedala 2 symptómy tak ma odbila, že to s tou diagnózou nesúvisí. A pritom všade čítam, že tie príznaky priamo súvisia so štítnou žľazou.

ivina4
22. máj 2017

@dadulkaf Přesně tak. U mě úplně to samé. ☹

emilyx
30. máj 2017

@ivina4 ano mala

denise.v
8. jún 2017

@ivina4 neviem ktorú chorobu mám ,to mi nevravela dr. ibaže autoimunitné ochorenie šž. ,hyperfunkcia ...
Neskúšala som ešte fytoestrogeny ,teraz som si kúpila prírodný produkt na správnu funkciu hormónov,teda aj hormónov štítnej žlazy aj menopauzy

fidanaf
18. júl 2017

Ahojte dievčatá, ak by ste niektorá mali záujem, tak mám na predaj tinktúru z nátržníka, ktorú už nedoberiem keďže som tehotná a nechcem aby mi tak dlho stála..

karinn_nn
18. júl 2017

@fidanaf Dobrý deň, a koľko máte z tinktúry? Ja som si chcela teraz nátržník objednať, tak možno by som využila toto 🙂

fidanaf
18. júl 2017

@karinn_nn mam toho cca 6-7deci