Zvýšené trombocyty
Prosím vás, mám zvýšené trombocyty 515, hemoglobín 114, mám ísť na hematologiu. Mám to takto dlhšie, veľmi sa bojím. Ma to tak niekto?
Nedostatok železa si telo kompenzuje zvýšením trombocytov. Ale hematológ povie viac. D diméry máte aké?
@billy_jean ddimer netuším, železo v poriadku, ale ferritin mi nebrali
@michaela237 Tsk báť sa naozaj nie je čoho. Diskusií je tu dosť a aj píšu toho dosť na internete.
Mávam často aj ja. Dokonca pri poslednom odbere kvi pri darcovstve hemoglobín 78 a Trombocyty si nepamätám, ale mám ich zvýšené vždy. Už roky. Beriem železo dlhodobo a hneď ma objednali na hematológiu po poslednom odbere. Dovtedy som nechodila pri hodnotách mierne znížených mi prepisoval obvodný.
Už sa mi zlepšilo, ale naopak zle som mala biele krvinky, takže zase ešte nemôžem darovať krv.
@michaela237 Tsk báť sa naozaj nie je čoho. Diskusií je tu dosť a aj píšu toho dosť na internete.
Mávam často aj ja. Dokonca pri poslednom odbere kvi pri darcovstve hemoglobín 78 a Trombocyty si nepamätám, ale mám ich zvýšené vždy. Už roky. Beriem železo dlhodobo a hneď ma objednali na hematológiu po poslednom odbere. Dovtedy som nechodila pri hodnotách mierne znížených mi prepisoval obvodný.
Už sa mi zlepšilo, ale naopak zle som mala biele krvinky, takže zase ešte nemôžem darovať krv.
@cukroska no veď práve, na internete bolo toho dosť, ale zlého, čo sa týka trombocytov
@cukroska no veď práve, na internete bolo toho dosť, ale zlého, čo sa týka trombocytov
@michaela237 Tak sa treba opýtať lekára mne nikdy nič nato nepovedal a mám zvýšené roky. Teraz som kukala dnes naposledy mi klesli na 448 predtým 550
Ahoj. Mala som zvysene 520. Tiez som sla k hematologovi pobral rozšírené odbery rozne markery zrazanlivost, vsetko som mala negativne. Akurat mi tam vysla nejaka mutácia ale ci to suviselo s tym to asi nie. Pocas tehotenstva som si kvoli tej mutácii pichala fraxiparin.doktorka mi teda Nasadila anopyrin 100 raz denne po pol roku kontrola a klesli na 490. Povedala dr ze dobre ze kleslo anopyrin vysadila a zas kontrola o pol roka.
@michaela237 Tak sa treba opýtať lekára mne nikdy nič nato nepovedal a mám zvýšené roky. Teraz som kukala dnes naposledy mi klesli na 448 predtým 550
@cukroska môj doktor nepovedal nič, ale keď to videla neurologička, hneď ma poslala na hematologiu
Neboj. Zvysene su aj pri zapaloch. Tiez som obehla ci su zuby v poriadku ci tam nieje nejaky skrytý zapal, gynekologiu, gastro. Ale vsetko bolo ok. Tak neviem.
@cukroska môj doktor nepovedal nič, ale keď to videla neurologička, hneď ma poslala na hematologiu
@michaela237 Tak to je dobre, že to riešiš,neboj nie je to nič vážne.
Nedostatok železa si telo kompenzuje zvýšením trombocytov. Ale hematológ povie viac. D diméry máte aké?
@billy_jean Áno presne to bol môj prípad. Po pár mesiacoch ako som brala železo jecto oveľa lepšie.